הכי טוב..

dana2909

New member
הכי טוב..

לפעמים אני חושבת שאנחנו נמצאים באיזה חלום, כי לא יכול להיות שזו המציאות... המקום: בית חולים תל השומר. המקום: המיון הראשי הכי טוב ללכת למיון, ככה אתה מכיר הרבה אנשים. המוני אנשים כמעט 100 יושבים ומחכים שהרופאה הבודדת והמסכנה תקבל אותם או שהכירורג הבודד יסתכל עליהם. כל מי שמגיע וקולט את מסת האנשים שמחכה בתור לפניו מקבל מבט עמום (שכנראה גם לי היה על הפנים כשנכנסתי). אז אתה יושב בים האנשים הזה, כולם חולים , פצועים, חלק מדממים, ואני מנסה לחשוב מה לעזאזל היה קורה אם היה פיגוע.. הכי טוב לחכות 4 שעות כי אז הרופאה מסכנה תבדוק אותך, ומצווה על אשפוז בן יומיים לפחות. ועכשיו.. מחכים לאישור, הכי טוב לחכות לאישור, איזה מישהו למעלה צריך לחתום על איזה פתקון. ומה? לא תחכה עוד 4 שעות? ואחרי המתנה מורטת עצבים של 8 שעות בחדר מיון עם תפרים כואבים, התקבל האישור המיוחל ואז מה? הלך להם לאיבוד ה-ת-י-ק. ומה? הם ימחשבו משהו? למה להוציא מהמחשב אם אפשר לגרום לאדם בן 87 שתשוש מיום מלא המתנה במקום המסריח הזה לחכות עוד.הכי טוב להתעלל. אז מחפשים. אבל לא מיד, לא. יש להם המון זמן. בשלב הזה התחלנו לעמוד לאחיות המסכנות על הראש, כי עם כל הסימפטיה שלי אליהן, זה כבר היה שיא העצבון. מה גם שהם התחילו לדבר על לעשות את כל הבדיקות מחדש (לא פלא שהם לא מספיקים כלום, כל דבר עושים פעמיים). בסוף, איזה חולה מצאה את התיק זרוק באיזושהי מחלקה. הכי טוב שיש חולים... ויש הרבה. ואז מגיעים למחלקה הפנימית הכי מסריחה, ריחות השתן החזקים עומדים באוויר ואי אפשר לנשום נשימות עמוקות מדי בלי לקבל בחילה (ואני עוד הגעתי בריאה). המבט המיואש של האחיות לא מעורר יותר מדי אמון. לפחות לא נתנו לו לשכב במסדרון יחד עם עוד כמה חולים. מסקנה: תשדלו מאד לא להיות חולים. ואם אתם חולים, תתאפקו, או לפחות אל תגיעו לבית חולים תל השומר.

Anna Karenina

New member
../images/Emo101.gif שירגיש טוב...ומהר..

כי אצל אנשים מבוגרים זה קצת יותר בעייתי...
והסיפור עם חדר המיון, עם ההמתנה הארוכה והמייאשת, וחוסר היחס המשווע, בד"כ, של הרופאים והאחיות, פשוט מתסכל. לפני כשנתיים, חברה טובה שלי היתה מאושפזת, באחד מבתי החולים הגדולים בארץ. למעשה, ל"פקידים", או למי שישב שם, לקח המון זמן לאתר את השם שלה, (אחד מהם אמר לי: "בטוח שהיא מאושפזת פה"?), שלא נדבר על המיקום שלה... בקיצור, יד ימין לא יודעת מיד שמאל. עצוב.

shellyland

New member
המצב חמור? מה יש לו?

לצערי, אני מכירה את סצינת בתי החולים הזאת יותר מדי מקרוב. אין דבר נורא יותר מזה שאחד מיקיריך נמצא במצוקה והעולם מסביב מתנהל כמו שוק בעזה. אין לי מה לומר לך. שולחת
ואיחולי רפואה שלמה.

תאחלי לו החלמה מהירה בשמי

לצערי , יצא לי לראות יותר מדי בתי חולים בשנים האחרונות ויותר מדי מקרוב ממה שהייתי רוצה (סבתי חולה במחלת הסרטן, סבי סבל מבעיות לב במשך שנים ונפטר בניתוח מעקפים וגם אבי סובל היום מבעיות לב ושלד וביניהם ביליתי שעות רבות בחדרי מיון, מחלקות אשפוז, צילומים שונים, כימוטרפיה והקרנות ועוד כל מיני טיפולים שאתם לא רוצים לדעת עליהם). אני יכול רק לומר לך שתה"ש אינו שונה מן הבחינה הזו מבתי החולים "אסף הרופא", "וולפסון" , "בילינסון", "איכילוב" ו"קפלן" , כולם אותו דרעק. ביה"ח ה"יחסית סביר" היחידי שראיתי בחיי הוא "הדסה עין כרם" וגם זה בערבון מוגבל. אז שנהיה כולנו בריאים בעז"ה ושלא נראה עוד בתי חולים מבפנים.

dana2909

New member
מה שאני לא מצליחה להבין

זה איך הם מרשים לעצמם להתעלל בחולים ככה. כבר לא מדובר על תקציבים, זה העניין של היחס האנושי. אז אמרו לו אתמול בבוקר שהוא משתחרר. בבוקר!! ב-5 בערב עדיין עבדו על אישורי השחרור. כל הנהלים הדביליים האלה, בזמן הזה כבר יכלו לשחרר אותו, ולקבל מישהו אחר. ולכן על זה אומרים, שבתי חולים עושים אותנו חולים.

zimes

New member
מה זה איך? כי הם אלוהים!

אני מתנצלת בפני רופאים שחשים אחרת, אבל בדריסה הזאת של כבוד-אדם בבתי החולים, מתחילה מזה שרופאים חושבים שהם שווים יותר מהפציינטים, יודעים יותר מה טוב בשבילם, יודעים תמיד הכל, ואסור להם להתלבט לעיני הפציינט. > צימעס שונאת בתי חולים, ומאוד בררנית ברופאים <

למעלה