הכי הכי מוטרף...

בנצ100

New member
הכי הכי מוטרף... ../images/Emo8.gif

טוב, אין יותר מדי עבודה, מצאתי את עצמי משוטטת ב"באופן טבעי" שגם בימים שכתיקונם הוא קצת גדול עלי בכמה שהאנשים שם טהורים, טבעיים ורגישים כאלו. יש להם דיונים מדהימים על לידות בית, הנקה, מיחזור, שמירה על הטבע וכל הדברים ה"נכונים" והם אנשים כל כך טובים שלפעמים בא לפוצץ שם משהו מרוב טוב לב. אבל זה - זה כבר היה נשמע לי הכי מוטרף:

פלגיה

New member
בהחלט מוטרף למדי

אבל היות שאני מכירה חלק גדול ממשתתפות הדיון, היה גם די נחמד לשמוע חוויות. אני זוכרת את עצמי מתזמנת צירים ב- 6 בביקר, ואז הבת שלי קמה (בחיים היא לא קמה בשעה כזאת, רק כשלאמא יש צירים...) אם היא היתה מנסה ליגוע בי בזמן הזה היא היתה חוטםת מכות, אז לינוק? (מצד שני גם אחד הדברים שחרדתי מהם במהלך הצירים היה להיתקע בבית בלידה, אז כנראה אני ממש לא מתאימה לשם...)

טאניוש

New member
מקום נחמד ../images/Emo4.gif

אבל מדברים שם סינית (בשבילי כמובן). ברוווור שאת הילדים עושים במיטה (ולא מיטת בית חולים הכוונה), בהריון נהנים מכל רגע, יולדים בבית וזריז, מניקים כמה שהילד והאם רוצים. משום שאני לא חוויתי כלום מכל זה התעוררה לי שאלה: אחרי הלידה מניקים את שני הילדים? גם זה שינק בזמן הצירים וגם זה שנולד? נחמד. בחיים לא שמעתי על סידור כזה. ועוד- הילדה בת 3 יונקת כל רבע שעה??? לא שזה אקטואלי בשבילי, סתם מסקרן...

בהחלט יש "סידור" כזה של הנקת

שניים. זה מכונה הנקת טנדם. אני מכירה נשים שנוהגות כך (ואם זה היה תלוי בגומבוץ, זה היה גם מצבי...) במהלך ההריון, לרוב, יש ירידה בתפוקת החלב ו/או שינוי בטעמו ויש ילדים שנגמלים בשל כך, אבל אל כולם (ויש גם שיונקים "על ריק" עד שובו של החלב). לקראת הלידה החלב "מתאפס" לכיוון סיפוק צרכי הרך הנולד (קולוסטרום) והכלל הוא שמניקים קודם את התינוק ואז את הגדול. אני מניחה שבת השלוש לא יונקת כל רבע שעה לאורך כ היממה, אלא שיש שעות (אחרה"צ ערב סביר להניח) שיש "שלוקייה" או "תדלוק" כלומר, כל 15-20 דקות (אם אינה שקועה במשהו אחר) היא באה לקחת שלוק (עד דקה לרוב) וממשיכה בעיסוקיה. אגב, לא קראתי את השרשור, אבל להנקה בצירים /לידה אמורה להיות השפעה מזרזרת בשל הפרשת אוקסיטוצין בזמן ההנקה.

טאניוש

New member
הן טוענות דוקא שהנקה לא זירזה

את הלידה, והיו צירים כואבים יותר. בעצם איך אפשר לדעת שלא זירזה, הרי לא יודעים איך הלידה הייתה מתפתחת ללא הנקה?

Y עלי, להתוודות כאן שאני מבינה אותן

מאוד
והלוואי והייתי יכולה ללדת בבית
ובקצב הזה של יניקת המופלטה, אני לא רחוקה מהשאלה האם להניק טנדם

זה לא אני, זה הוא ../images/Emo6.gif

המופלטה מוסר שהוא לא מתכוון להגמל בקרוב, ולכן, למרות שאמא שלו טרם בהריון, יש סיכוי, לפחות ככל שזה תלוי בו, שאמא שלו תמצא עצמה מניקה טנדם...

Tנקר בל

New member
אני אמביוולנטית לגבי האתר

אני כן מתחברת לגישה הטבעית. מצד שני - שרשורי "למה להשתמש בזירוז, אפשר למשוך עד שבוע 44" או "צריך לטפל רק בסכרת שהחלה לפני ההריון. סכרת הריונית היא תופעה נורמלית" מוציאים ממני אגרסיות שלא ידעתי מעולם שקיימים בי. השרשור הספציפי הזה נראה לי כל כך מטורף ומגוחך, שאפילו אגרסיות הוא לא מצליח להוציא ממני
אני מכירה אשה שהניקה במקביל 3 ילדים. זה כשלעצמו לא נראה לי נורא, אבל ששאלת ההנקה בזמן הלידה תעסיק את האשה עד כדי פתיחת דף מיוחד - נראה לי מצחיק.

Tנקר בל

New member
איזה כיף../images/Emo9.gif

ולחשוב שכמעט פיספסתי את המחמאה הזו (שהיא גדולה אפילו יותר מעצם מילותיה בהתחשב במי שאמרה אותה....)

noaagr

New member
אני מעדיפה לא להיכנס לאתרים כאלה

זה סתם יעצבן אותי. במובנים מסוימים אני כן מתחברת לגישה הטבעית אבל כשאני נתקלת בדעות קיצוניות זה ממש מרתיע אותי ויוצר מעין "אנטי", אז אני פשוט נמנעת מלהיתקל בהן...

למעלה