הכישורים הנדרשים

הכישורים הנדרשים

שלום לכולם! מה הכישורים הנדרשים לטרק של כמה ימים? אני בטוחה שגם על זה אפשר להרחיב הרבה... דברים שאני חשבתי עליהם- ואשמח לפירוטים בנושא... - יכולת ניווט, קריאת מפה טופוגרפית, שימוש במצפן (בעיקר עם בשטח לא ידוע) - רמה מינימלית של הגשת עזרה ראשונה - שימוש בגזיה/בנזיניה, הקמת אוהל. מה עוד? ומה עושה מישהו שלא יודע? איך לומדים? למשל- לגבי הקמת אוהלים וכו': אני באה ממשפחה שלא נהגה לצאת לטיולים שכוללים לינה בשטח, ולא היה לנו אוהל, אז לא יכולתי ללמוד ככה. אבל כשגדלתי קצת (טוב, נו... גיל 12-13) יצא לי לטייל במסגרות אחרות, ולמדתי איך מקימים אוהל. אוהלי האיגלו הפשוטים זה באמת לא בעיה... אבל לקח לי זמן ללמוד איך מקימים מנהרה. אחרי 2 נסיונות כושלים איפשהו בחורשת טל, למדתי גם את זה
אבל... ברמת העיקרון- איך אפשר ללמוד את הדברים האלה?

natyh

New member
מכינה לטיולי תרמילאים

רעיון גדול : נפתח מכינה כמו קדם צבאי קדם תרמילאי . נקרא לזה קד"ת : מכינה קדם תרמילאית : וברצינות נראה לי שאם תצאי לשביל ישראל כבר תלמדי הכל לבד , אטו שתחלקי את המשימות למספר משימות ותצטרפי לטיולי קבוצת שביל ישראל או הגנת הטבע וכולי בכל טיול תפתחי חלק מהמיומנויות הנדרשות : ניווט קריאת מפה שימוש במצפן וכן הלאה , יש תחרויות של איגוד הניווט בהם מלמדים לנווט ואת היתר : בישול , הקמת אוהל , פשוט תבקשי הסב בחנות והמיומנות תגיע עם הניסיון .

natyh

New member
הסבר

ובינינו אל תביני לא נכון לכולנו לימוד המיומנויות לקח זמן בדרך כלל פשוט מצאנו אנשים בטרק שעזרו לנו או שפשוט שברנו את הראש לבד מחוסר ברירה כאשר אין ברירה היכולות והמיומנויות מאד מתחדדות . את תביני זאת כשתגיעי לשם .

נתי... ../images/Emo13.gif

גרמת לי לחייך... קד"ת...
רעיון משעשע ונחמד... השאלה עד כמה זה ריאלי. מה שכן... אין כמו ללמוד את הדברים האלה לבד, תוך כדי טיול בשטח, לפעמים כשאין ברירה... זה נשאר אח"כ בתור חוויה (נקווה שטובה...). אבל כן צריך להפעיל שיקול ראש לפני שיוצאים לטייל.

natyh

New member
האמת

בינינו זה מאד ריאלי ויכול לחסוך חיים של כמה חכמים גדולים שחשבו שהם כבר יודעים הכל . התחלתי כבדיחה כמובן אבל : באמת שיש מה ללמוד ויש מי שיכול ללמד . ואם מדברים על רק על הסתגלות לגבה או הישרדות בגונגל הרי שבהחלט יש מה ללמוד .

jeshu

New member
האמת שברוב המסלולים המטויילים השביל כל כך ברור שלא ממש צריך לדעת לנווט.ואם לוקחים איש עם חמור או סוס שיסע את הציוד (אני מעדיף בלי) אז הוא לרוב מכיר את המסלול גם כן. ויש מקומות שהשבילים הם בשימוש המקומים ובאמת שקשה (אם כי לא בלתי אפשרי) לטעות בהם. כמובן שבאזורים נידחים נטולי אוכלוסייה מקומית ולא מתויירים כמעט זה קשה הרבה יותר ואז כדאי לדעת לנווט וכו' מעבר לזה - לטיל עם ציוד על הגב זה ענין נלמד ואת הלימוד הזה אפשר לעשות תוך כדי הנאה מרובה בישראל.

לא כל-כך כישורים... אבל טיפ קטן

לבדוק מראש התאמה של ציוד ומשקל... לא לסחוב יותר מדי, אבל גם לא לשכוח הכל בבית. גם לוודא שהתרמיל יושב טוב על הגב, והנעליים טובות (עדיף, ובאמת עדיף- לא נעליים חדשות!!!).

למעלה