הכיצד חיים הפראים

YanivLib

New member
הכיצד חיים הפראים

חבר שקרא את הסדרה שאל אותי את השאלה היום, מאחר והוא קרא את הספר לפני זמן מה ולא בדיוק זכר את הפרטים. לצערי הרב, גם לי לא הייתה תשובה ברורה. השאלה המדויקת יותר תהיה: "ממה מתקיימים הפראים?" מה הם אוכלים, בעיקר, אני מניח. הרי בצפון קר. מאוד קר. בווינטרפל קר, וארצות הברברים נמצאות אפילו צפונה משם. כמו שאני רואה את זה, הדרך היחידה בה הסטארקים, שלא לומר האומברים מתקיימים היא חקלאות. והרי לפראים כמעט ואין ישובי קבע, אדמה קפואה כל כך לא מניבה פרי, והטיעון שהם מתקיימים מצייד נראה זניח. זאת לא ארץ שיכולה לקיים את יושביה בלי ישובי קבע. איך וממה הם חיים?

טוב

בעיקר ציד ועדרים אני מניח-כשאפשר להוסיף גם ליקוט ודיג כך חיים האסקימואים-לעיתים גם ללא ליקוט כמעט

YanivLib

New member
אבל אלסקה

לא מכלכלת כמות גדולה כל כך של תושבים. מה גם שהם גרים בקבוצות קטנות ושיתפויות, ולא בחבורות עצומות שמרכיבות צבא. ההבדלים עצומים.

אבל...

דווקא כן מזכירים שהפראים חיים בכפרים קטנים (ע"ע הכפר עץ לבן), כמה בתים קטנים בכל כפר וזהו.. מאנס הוא זה שהפך אותם לצבא. אני מאמין שאחרי אלפי שנים שהם גרים שם, הם מצאו דרך לצוד ולאסוף אוכל באזור הזה.

ובכן

ציינו לא פעם שהפראים מובילים אחריהם עדרי חיות משק, ואפילו כשטורמונד אוכל מתואר עוף עסיסי (אאל''ט), לכן אני מניח שהפראים מצאו את הכישרון המתאים לגדל בארצות החורף חיות (מהיכן הם השיגו? אולי מפשיטות מעבר לחומה?) משק מבלי שימותו, או שאולי זה דווקא תלוי בחיות, שפיתחו חסינות מיוחדת לקור ואופן החיים שם (אבולוציה בעולם של מרטין?).

Rare Force 1

New member
גם במקומות נידחים וקרים בעולם שלנו

ישנן כבשים מסוגים שונים שמתרוצצות. יש בעלי חיים שיודעים לחפור בשלג ולמצוא את העשבים שמסתתרים שם. לכן בהחלט הגיוני שלפראים יש מה לצוד, לרעות- ובתקופות מסויימות של השנה הם גם יכולים לעסוק מעט בחקלאות. אני לא יודע למה בכלל יש כל כך הרבה התלבטויות בעניין. ברור שבחלקים היותר צפוניים והלא-ממופים, שבהם יש חורף נצחי, אין ציביליזציה כלל (חוץ מהאחרים). אבל בחלקים שבהם עוד יש איזשהו קיץ/עונות מעבר- למה שלא יהיו חיים? גם בעולמנו עמים שלמים חיו בסמיכות לקטבים והצליחו לחיות. למה שאצל מרטין לא?

למעלה