הכיפות הסרוגות

הכיפות הסרוגות

שלמה גזית, שהיה ראש אמן, ונשיא אוניברסיטת באר שבע, אמר לפני שנים רבות שהכיפה הסרוגה היא סימן היכר לדתיים הלאומיים כמו שצלב הקרס היה סימן היכר למפלגה הנאצית. כששמעתי את דבריו חשבתי שהוא מגזים. בינתיים נרצח רבין על ידי אדם שיצא משורות הדתיים הלאומיים וזוכה לתמיכה נלהבת אצלם. האם אתם סבורים כיום, לאור הנסיון ההסטורי, ששלמה גזית צדק?

begone

New member
מה אתה מנסה לומר?

במקום לשאול שאלות, תנסה לנסח היגד כלשהו. אל תתחבא מאחורי שלמה גזית. מה א-ת-ה חושב?

naftalyb2

New member
"פן תשחתון ועשיתם

פסל תמונת כל סמל" דברים פרק 4 פסוק 16 אבל הדתיים עושים רק מה שבראש שלהם. ועל הראש שלהם

gilad_no

New member
תפסיק להטיל רפש!!!

יגאל עמיר היה גם ישראלי, אז כל הישראלים רוצחים? הוא פעם לבש חולצה שחורה, אז כל מי שלובש חולצות שחורות עלול לרצוח ראשי ממשלה? חבל שנטפלת דווקא לציבור שבניגוד לרוב הציבור הדתי, כן מוכן לדיאלוג פתוח וכן תורם למדינה ולאזרחיה. אם יש לך משהו ספציפי להגיד אז תגיד, אבל תחסוך מאיתנו את הרמזים המתחסדים האלו שכל מטרתם הינה לעורר מהומה.

למה אתה מדבר בהכללות?

אתה חושב שכל הכיפות הסרוגות תומכים ביגאל עמיר??? אז יש לך טעות חמורה. אני שייכת לכיפות הסרוגות ואני ממש לא תומכת נלהבת בו. וכמובן שלא תומכת ברצח בכלל. אז חבל מאד שעושים הכללות.

יש לי הרגשה...

שאתה דתי שמנסה להוציא שם רע לחילוניים בהודעותיך... ואם לא, זה מאוד מאוד עצוב. האם אפשר להשוות רוצח אחד לאימפריית רצח שלמה?

notafish

New member
"וזוכה לתמיכה נלהבת אצלם"?!?../images/Emo19.gif

יש לך סימוכין להאשמה הגורפת הזאת? אצל כולם? 90%? 50%? 5%? 0.5%??? נכון שתגובת המחנה הדתי-לאומי לעובדה שהרוצח של רבין בא משורותיו היתה רפה ומגומגמת, אבל הרושם שלי הוא שזה תוצאה של הלם ותדהמה. יתרה מזאת, כחילוני, איני סבור שהמחנה הדתי-לאומי עשה עדיין את חשבון הנפש האמיתי שלו בענין הזה, ואני חושב שהציבור החילוני מיהר מדי להדחיק את הענין של שורשיו האידיאולוגיים של הרוצח, אבל מכאן ועד לדימוי של שלמה גזית המרחק הוא רב, רב מאוד. ולמה אתה מעלה את השאלה דווקא עכשיו? לקראת יום כיפור, אולי?

למעלה