הכינרת הייתה אמורה...

supercellstorm

New member
הכינרת הייתה אמורה...

לעלות בכמה ס"מ טובים בעקבות ארועי הגשם האחרונים אבל ע"פ עיתון הארץ (בתחזית בעמוד האחורי,יש כל יום תרשים המראה ירידה ועלייה של המפלס) הכינרת כביכול לא עלתה כלל...לדעתי זה לא נכון,או שאני צריך לחכות בסבלנות...
...

אלמה

New member
הכינרת עלתה

השאלה היא בכמה. בטוח שלא עלתה מספיק. להערכתי - לא שיפרנו בהרבה את מפלס המים והקיץ צפויות צרות גם בתחום המים.

supercellstorm

New member
מצב הכינרת אגב,לא טוב אבל ממש לא

גרוע.... החורף הזה הועיל לכינרת מאוד...היא עלתה מתחילת העונה ב 175 ס"מ , שזה נהדר!! נכון,חסרים עוד 4.25 עד למצב של ריוויון שזה לווא דווקא מצב טוב...אם מחר יירדו גשמים מאוד חזקים,ואם ירד הרבה שלג מחר בחרמון ( וירד כמעט בטוח הרבה...) אז יתווספו הרבה ס"מ של מים בחודשיים הקרובים ,זה מצב בריא מאוד שבחודשים אפריל-מאי נוספים מים לכינרת בזרימה איתנה עקב שלגים מפשירים! בתקווה למצב טוב יותר!!!
))

בועז ד

New member
הגדר ממתי אתה מתחיל למדוד?

אני מתחיל למדוד את עליית הכנרת מהיום הראשון שהכנרת עולה.. לא משנה התאריך.. מאז עלה המפלס בכ-110 ס"מ כאשר בממוצע שנתי הכנרת עולה בכ-120 ס"מ. להערכתי המפלס עוד יעלה בעשרות ס"מ נוספים עד סוף אפריל/תחילת מאי בועז

supercellstorm

New member
הכינרת החלה עלייה דווקא מסוף נובמבר

כשבאמצע דצמבר החלה "עלייה סדירה" במימי האגם (כלומר ס"מ ליום יומיים) אפילו לפני תאריכים אלו,מקורות הפסיקה את השאיבה לתקופה מוגבלת ואז(סוף אוקטובר-וגשמי תחילת נובמבר) הכינרת עלתה בכמה ס"מ... בכל אופן , אני שמח שגם אתה אופטימי!!

למעלה