הכח בידי הצרכן

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
https://share.google/iKFFb0qDLIRbtupe2 ראש השנה ברשתות המזון זול יותר מבשנה שעברה בשיעור של עד 4% בממוצע ■ הירידה במכירות הכמותיות לקראת החג הציתה תחרות בין הרשתות — לאחר רצף העלאות מחירים בשנתיים האחרונות ■ "קיווינו שלקראת החג המכירות יעלו, אך זה לא קרה" ■ בדיקת

ולעניות דעתי.
אם זוגות הצעירים( רווקים) לא ימהרו לעזוב את בית ההורים, מחירי הנדל"ן גם יירדו

https://share.google/iKFFb0qDLIRbtupe2 ראש השנה ברשתות המזון זול יותר מבשנה שעברה בשיעור של עד 4% בממוצע ■ הירידה במכירות הכמותיות לקראת החג הציתה תחרות בין הרשתות — לאחר רצף העלאות מחירים בשנתיים האחרונות ■ "קיווינו שלקראת החג המכירות יעלו, אך זה לא קרה" ■ בדיקת
אבל אין להם שמנת מתוקה, חיפשתי ב-4 מקומות שונים ולא היה :(
ולעניות דעתי.
אם זוגות הצעירים( רווקים) לא ימהרו לעזוב את בית ההורים, מחירי הנדל"ן גם יירדו
כבר ירדו :)

מה ירדו? לא הורדתי את המחיר.
שמנת מתוקה תכיני, זול יותר חמאה וכוס חלב, הנחיות בגוגל
לוקח הרבה זמן, צריך ליצוק את השמנת לצנצנת או לכלי נקי ואטום ולהעביר לקירור ל-8 שעות לפחות.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

לוקח הרבה זמן, צריך ליצוק את השמנת לצנצנת או לכלי נקי ואטום ולהעביר לקירור ל-8 שעות לפחות.
לא הורדתי את מחיר השכירות, צריכה לפני החוזה לעלות באוקטובר.

Harrington

Well-known member
מנהל
ראש השנה ברשתות המזון זול יותר מבשנה שעברה בשיעור של עד 4% בממוצע
מעניין אם מהדורות החדשות הערב תיפתחנה עם הידיעה הזאת :). משהו אומר לי שאני יודע את התשובה...

בכל מקרה אשרי העיתון שהחליט מה הסיבה לירידה ביוקר המחיה. מקווה שהוא יסלח לי לא אקבל את עמדתו בעניין על אוטומט.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מעניין אם מהדורות החדשות הערב תיפתחנה עם הידיעה הזאת :). משהו אומר לי שאני יודע את התשובה...

בכל מקרה אשרי העיתון שהחליט מה הסיבה לירידה ביוקר המחיה. מקווה שהוא יסלח לי לא אקבל את עמדתו בעניין על אוטומט.
מה אתה כן מקבל? תמיד אתה מביע את הנגד :-):

Harrington

Well-known member
מנהל
מה אתה כן מקבל? תמיד אתה מביע את הנגד :-):
את הדיווח החדשותי ללא תוספת פרשנות שהסיכוי שהיא נכונה זהה לסיכוי שהיא לא, כלומר מומצאת מיסודה ועד סופה.

ברגע שהתקשורת הישראלית תגביל עצמה לשידור חדשות כמות שהם מבלי להפוך פרשנויות מגמתיות לחלק מהדיווח החדשותי, לא תשמעי ממני עוד שום טענות ״נגד״.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
את הדיווח החדשותי ללא תוספת פרשנות שהסיכוי שהיא נכונה זהה לסיכוי שהיא לא, כלומר מומצאת מיסודה ועד סופה.

ברגע שהתקשורת הישראלית תגביל עצמה לשידור חדשות כמות שהם מבלי להפוך פרשנויות מגמתיות לחלק מהדיווח החדשותי, לא תשמעי ממני עוד שום טענות ״נגד״.
תקשורת חופשית, היא תקשורת נכונה!

Harrington

Well-known member
מנהל
תקשורת חופשית, היא תקשורת נכונה!
חופשית היא בוודאי צריכה להיות (אם כי תמיד אפשר לשאול אם היא באמת חופשית כאשר יש לה בעלים), אבל זאת לא הנקודה. עובדתית, לטעמי לפחות, היות התקשורת הישראלית חופשית ממש לא הופך אותה לנכונה או לטובה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
חופשית היא בוודאי צריכה להיות (אם כי תמיד אפשר לשאול אם היא באמת חופשית כאשר יש לה בעלים), אבל זאת לא הנקודה. עובדתית, לטעמי לפחות, היות התקשורת הישראלית חופשית ממש לא הופך אותה לנכונה או לטובה.
יש לה בעלים, אז?

Harrington

Well-known member
מנהל
יש לה בעלים, אז?
אז היא בדרך כלל לא תהיה 100% חופשית. אני לא מדבר על בעלים (ועורכים) שנותנים הנחיות לעובדיהם כיצד להתייחס לנושאים מסוימים. זה יתכן שגם קיים, אבל רוב העיתונאים (כפי שהם מגדירים עצמם) טוענים בדרך כלל שבעלי כלי התקשורת שבו הם משדרים/כותבים נותן להם יד חופשית לחלוטין. כמובן שאי-אפשר לדעת אם זה מדויק, אבל בהיעדר מידע מבוסס סותר, אני שם את זה בצד. אבל עצם קיומו של בעלים מן הסתם משפיע. כמעט בלתי אפשרי אחרת.

דמייני לצורך העניין שאת הבעלים של עיתון יומי גדול. יום אחד אחד העיתונאים שעובד במקום מקבל ידיעת זהב לפיה קיבלת שוחד באיזשהו עניין ואת (ואיתך העיתון כולו, על-פי ההגדרה היבשה) מושחתת. האם הוא ימהר לפרסם ידיעה כזאת? האם הוא יפרסם אותה באותה מהירות שהיה מפרסם את הדברים אילו היו נוגעים לבעל גלידריה בצד השני של המדינה?

גם אם זה לא נוגע ישירות לבעלים, אבל כן משפיע עליו בעקיפין. תחשבי על ידיעה כלשהי (אין לי דוגמה בראש כרגע) שצפויה להשפיע על העיתון ועל תפוצתו. סתם דוגמה לא טובה מספיק, תחקיר שמאן דהוא ביצע שגילה שבמדד אמינות ודיוק בפרטים, העיתון שבו הוא כותב הגיע למקום הרביעי (בואי נאמר מתוך 5 עיתונים בסדר גודל הזה בס"ה). האמירה איננה על בעלי העיתון דווקא, אלא יותר על מקצועיות העובדים וה'עיתונאים', או אולי תחקירני העיתון (אלו שאמורים לסייע לעיתונאים בבדיקת מידעים שונים). ברור לכל בר דעת שפרסום כזה לא רק שייפגע בשמו הטוב של הבעלים, אלא אף צפוי לפגוע בעיתון עצמו, בתפוצתו ומתוך כך בהכנסותיו (של העיתון). פגיעה כזאת עלולה בתורה לפגוע בעובדים, אם למשל יהיה צורך בפיטורי חלקם עקב ההקטנה בהכנסות וכיו"ב.
דמייני לצורך הדיון שרק העיתונאי הזה קיבל את התחקיר ובדיוק לאחר שנערך, עורך התחקיר המסכן נדרס על-ידי אוטובוס, כאשר כל ניירות התחקיר התפזרו לכל עבר. לא מעורך התחקיר ולא מהתחקיר נשאר משהו. מאומה. כלומר אם הוא לא יפרסם את הדברים, הם לא יראו אור. האם את באמת חושבת שהוא לא יהיה מושפע מכל השיקולים מסביב בבואו להחליט אם לפרסם אם לאו? מסופקני.

למעלה