הכותל

מותר לי

New member
../images/Emo6.gif

ברוך אתה ברוך אתה השם אשר קידשנו במצוותיו וציוונו על מצוות ציצית! נראה לי זה גם מאיזה רננו ילדים אחד... מה אשלם מה אשלם מה אשלם להשם לפני כל טעימה לפני כל נגיסה לפני לפני הארוחה לא אשכח את הברכה השמים שמים להשם והארץ נתן לבני אדם כך יצאנו לטיול חברים כמה נעים עם בננה תפוזים ושקית של אגוזים שתים שלוש ארבע! עצור כי יש חשבון! ברך את הברכה אכול בתיאבון ו----------א----------כלת ושבעת וברכת כמה יפה שלא שכחת להשם הארץ ומלואה נודה לו על כל הנאה ושיר מגיל 3 שהלך ככה: דליפני דליפני מיאתה עומד לפני מלך מלכי המלכים הקדוש הקדוש ברוכו הקדוש ברוכו וגם: אדונולם אשר מלך בטרמקול יציר ניברא לאתנסה בחפצוקול אזהינמלך שמוניקרה ואחרי קחלותקול לבדו ימלוחנורה והוא היה והוא הווה והוא יהיה בתפארה (עכשיו בד"כ מדלגים על קטע או שרים אותו בלולאה אינסופית, אני בחרתי לדלג
) והואילי וחיגואלי וצורחבלי בעצרה והוניסי ומנוסלי מנהתקוסי ביומקרה בידו אפקיד רוחי באתישן ואאירה ואמרוחי גוייתי אדוהוינולי ולוירה

babylon_a1

New member
אלחנן הקדוש

טחנתי את זה בתור קלטת שמע ואיזה נחמד זה להגיד... "שהייתי ילד קראתי הרבה ספרים כחולים"

מחממנוע

New member
יואו! גדול! לא חשבתי על זה...

ספורים הכחולים, לי קריינדל המבשלת עשתה לי את זה! והציורים של הכטקופף עם הקסקטים והפריץ שתמיד היו לו מכנסיים כאלה עם נעלי שפיצים ארוכות! מאז קרינדל יש לי חיבה עמוקה למיני תופינים. שעות שהיו מקראים לי את זה ואח"כ הייתי קורא..

מותר לי

New member
הפריץ, אבו שפם ../images/Emo6.gif

ואגב- המחרוזת זה המסבחה שאני רואה מאות ואלפים כאלו כל יום... פעם חשבתי שזאת באמת שרשרת ששמים על הצוואר
(מישהו זוכר את זה? עם הפחה שהיה אומר שהוא מגיע בקפיצת דרך למכה, ואיזו מחרוזת עם 98 חרוזים והחרוז האחרון במכה...) היו להם קסקטים וחלוקים, ותמיד הסיפור התרחש בעיירה רחוקה ונידחת שאפילו בית כנסת אין בה
מי זוכר את מושקה שתמיד היה לו בית מרזח והוא היה היהודי היחיד בכל העיירה?

אומי5

New member
הלו בודפשט שומעים

את מדברת על קלטת של שטויות על מגילה שכתובה על מחברת חשבון מלפני פורים ואולי עוד מחנוכה? אם זה זה ,אז זאת פעם ראשונה שאני שומע שעוד מישהו מכיר את זה... היינו שומעים את הלוך חזור....

מחממנוע

New member
חודש לפני פורים הייתי שומע את זה

כל יום הלוך ושוב. ואגב אני מכיר את זה שעשה את זה. ובכלל בשבילי כל עולמי התרבותי היה אז קלטות פורים... יצחק שמיר ואירק שרון כיכבו בהן.

מותר לי

New member
"סבתא! סבתא! לאן את הולכת?"

קוראים מוטי ויענקי ושושי ורותי ודוב... "זאת לא הדרך לביתנו!" "אל חנן, אל נחלתו" "אבא! זה אני! זה אני!" "עכשיו? אבל זה לא מתאים יעלי, לערוך מסיבת יומולדת עכשיו למי שנולד בחודש אדר! הנה, את צריכה לחכות שיעבור חשוון ואחריו כסליו ואחריו טבת ואחריו שבט, ורק אחר כך יבוא חודש אדר! ולך תהיה מסיבת יומולדת נ-ה-דרת!" "לא! לא!" רקעה יעלי ברגלה הקטנה "אני רוצה יומולדת עכשיו!" "די! די!" נסתה אמא של שמוליק לנחם את בנה הקטן "די! על מה שהיה אין להצטער! אתה מכיר את הפתגם 'אין בוכים על חלב שנשפך'?" אך שמוליק בכה ובכה ומיאן להינחם הלו! את! שכחת את "חברה נאמנה", "סדר בחדר", "הלו מי שם" ועוד רבים טובים אחרים!
(שושנה, את נשארת בבית, ולא הולכת לגן במשך יומיים...) הנוסטלגיה...

מותר לי

New member
רותי תותי הקטנטונת

מתוקה וגם שמנמונת את רותי תותי מתחשק להצחיק ולחבק

למעלה