הכותל המערבי

לוו

New member
הכותל המערבי

היי לכולם אני צופה מהצד כבר מזמן שאלה לכם האם אתם בכלל עוד מבקר בכותל ? ואם כן האיך אתם מיתייחס לזה האם כמשהו רוחניות ? או כאתר תיירות וכדומה ?

adam222

New member
איך אתה יכול לומר על אבן שהיא

רוחנית? ואם זה הרבה אבנים וקוראים לזה כותל, אז מה?

ממש לא

אבל יצא לי, אחרי ה"יציאה", לנסוע לקברי צדיקים. יש לאמא שלי אחות כמעט עיוורת (או שמא לא כמעט <?>) שמאוד מאמינה שאם תרבה "להשתטח" ירחם עליה אלוהים ויוציא אותה מהמצוקה. פעם אחת הייתי נחמדה והצעתי לעשות איתה ועם אמא שלי סיבוב במספר קברים באזור טבריה. היתה חוויה משעשעת (ולמרבה ההפתעה זה לא עזר כהוא זה לדודה הזאת ולא לאף אחד במשפחה
)

R a c h e

New member
בכותל אין לי מה לחפש

ולא הייתי שם יותר מ-10 שנים. וברוח המקומות הקדושים: לפני יותר מ-5 שנים, וזהו פרט חשוב לסיפור, רציתי לקחת את ההורים שלי לחמת-גדר, אבל אבא שלי התחרד ולא התלהב מטבילה מעורבת, כך שנאלצתי למצוא סיבה נוספת לנסיעה צפונה, אז הודעתי לו שנעבור בדרך בעמוקה, ואולי שם אגאל מרווקותי..... אז נסעתי עם ההורים, נהנינו מאוד בחמת-גדר, הורי השתטחו על קברו של רבי יונתן בן עוזיאל (זה הוא שקבור שם???) בזמן שאני רקדתי ריקודי בטן עם הסמרטוט שנתנו לי להוסיף על החצאית ובדרך חזור עוד גיליתי את מירון ואבי זכה להתפלל מנחה אצל רבי שמעון בר יוחאי, איזו נחת. הדבר היחיד שלא ברור לי זה איך יכול להיות שלא התחתנתי תוך שנה????

כל מקום שאנשים משקיעים בו אהבה

וגעגועים ותפילה, הוא מקום חשוב. אבל לא בגלל האבן, אלא בזכות האנרגיה החובקת אותה. אני מפנה אותך לפרוש של, עד כמה שאני זוכרת, המלבי"ם, על שבירת לוחות הברית. פרוש נפלא. המלבי"ם אומר שמשה ראה שעם ישראל קידש חומר - את העגל - וסגד לו. מה עשה? לא ניסה להעניש את עם-ישראל אלא ללמדם שיעור בהלכות חומר. לקח את החומר היחיד עלי אדמות ובהיסטוריה הכתובה שאלוהים עצמו חרת בו, כלומר את החומר שאמור להיות הכי קדוש בכל העולם כולו, ושבר אותו... ללמדם שאין קדושה בחומר. אז מה דעתך עכשיו על הכותל?

לדעתי הכותל המזרחי יותר רוחני

אז אני הולך רק לשם וחשבתי על זה איזו מין איכות בניה זו שצריך לדחוף פתקים בין האבנים כדי לחזק את הקונסטרוקציה ? ליאור מקים הכותל המזרחי ומחזקהו

sharkyM

New member
אפשר להסתכל על זה

רק בהערצה לנוכח המיומנות הטכנולוגית של אבותינו. ע"ע פרמידות ושאר מרעין בישין.

הרי לך הזמנה מזקן הפורום !

אתה הרי היסטוריון, בוא ותחכים אותנו לגבי תקופות שונות בהיסטוריה של העם היהודי, ואני לא מתכוין למלחמת העולם השניה, גם לא הראשונה. בא ספר לנו קצת על דוד המלך, שלמה בנו, רוצה קודם? בבקשה, ספר לנו על כיבוש הארץ. ואל נא תשכח, מה שכתוב בתנ"ך הוא אולי אמת. זקן הפורום תרתי משמע!

טנטרי

New member
חוויה

אני מעדיף קצת פחות התייחסויות ויותר חוויות. לצאת ב-4 לפנות בוקר באחד משלושת הרגלים וללכת עם ידידה יפה לכותל (אם לא רוחניות אז לפחות קצת מיניות
). להרגיש חלק מנחיל איטי ושלו של נמלים שזורם מכל רחוב ומכל סימטה, עולה בכל מעלה, נכנס מכל שער, השמיים נצבעים באור ירוק, כחול, אדום, סגול, צינת הבוקר חודרת לעצמות ומעירה אותך והכל לקראת הרגע שבו אתה מציץ מאחד הפתחים והכותל נגלה לעינך עמוס באלפי אנשים. רחש תפילה לא ברור, נשימות כבדות, רוח חרישית. חוויה כזו שווה לחוות פעם בשנה. ואיפה המשמעות של הכותל בכל זה? למי אכפת?

דידית

New member
הכותל הוא בהחלט מבנה מרשים.

החשיבות שלו לגבי היא חשיבות הסטורית. אם יש מישהוא שיסיר משם את המנהג המגונה של: ללכת הפוך עם הפנים לכותל (תמיד אני נופלת) אז אולי אני אבקר שם פעם. דידית. <בוחרת להתעלם מהסיפורים על ערימות זבל בכותל>

ש חף

New member
"הכותל איזוב ועצבת"

האמת היא כשהייתי קטנה ממש האמנתי בקטע עם הפתקים... בסוף אלוהים איכזב אותי כי שום דבר לא התגשם,מאז הוא ואני מנהלים חשבון ארוך...
הכותל לא ריגש אותי אף פעם במיוחד,חוץ מפעם אחת ויחידה: כשחזרתי מהמסע בפולין נסענו משדה תעופה ישר לכותל,זה היה באמצע הלילה ופשוט התחלתי לבכות... דידית,אני מזמן הפסקתי ללכת הפוך ולהפנות גב לכותל... (אבל אל תגלי לאף אחד! :) חוץ מזה,מעניין מה יהיה עם הכותל בעוד כמה שנים,אולי בסוף יוציאו לו איזה צו הריסה או משהו כזה בטענה שצריכים את המקום... אולי הערבים יחגגו עליו... סתם תסריטים חסרי משמעות.

אזניים לכותל

אני אישית מעדיף קותל חזיר, סתם... ועכשיו ברצינות. כשהייתי שם, בישיבה, לא היה מקום חשוב לכותל בחוויה הדתית שלי. החוויה הרוחנית שלי היתה בלימוד תורה, ואת הקשר עם אלוהים קיימתי באופן ישיר, בלי צורך במקום מיוחד. ודווקא עכשיו, יש לכותל משמעות רבה עבורי. ירושלים בכלל היא עיר שרק הריח שלה מעורר בי זכרונות עמוקים, האבן הירושלמית שהיא החומר של העיר המיוחדת הזאת, והכותל הוא המונומנט הגדול של האבן הירושלמית. גם המחשבה שהחומה העתיקה הזאת עמדה פה בתקופות כמעט מיתיות בתולדות עמנו, מרגשת ומחזירה אותנו לתקופות אחרות באופן ממש מוחשי. וחוץ מזה, כגרפולוג, אני נוהג במקום לשים פתקים בכותל, דווקא לאסוף פתקים ככל אשר יעלה המזלג. ואולי מכאן התחילה השמועה על הכתרתי לאלוהים...

avidadon

New member
כתבה נלהבת במשפחה על "כותל הדמעות"

התקופה האחרונה גורמת כנראה לגל הולך וגואה של פנטזיות ואמונות תפלות. בעיתון משפחה האחרון פורסמה כתבה על "תופעה חסרת תקדים" בכותל המערבי: אחת מאבני בכותל, מזילה דמעות! כן! ומה זה אומר לדעתכם? שהמשיח יגיע בט´ באב השנה!! (כך הבטיח רב הכותל לקהל הנלהב).. אין לי שמץ של מושג בארכיאולוגיה ובתורת האבן, גם לא בפיזיקה. כך שהסבר מדעי מניח את הדעת אין לי. אבל למה שאאמין בזה אם ראשי פקולטות מכובדים ואנשי מדע אינם מתייחסים ברצינות לתופעה זו ? ולמה שלא אשתכנע באותה מידה מאותם מאות מעשיות שעוברות מפה לפה בכל שאר הדתות? המסקנה שלי היא המתבקשת בכל סיפורי הניסים למינהם: "אל תתפתה להאמין לנס, אלא אם כן ההסבר האלטרנטיבי יהיה "נס" יותר גדול. >אבידדון חושב שהחום והלחות משפיעים רבות על אנשים ואבנים<

גם הכותל הוא מקום לרוחניות!

כנ"ל האבן הקדושה במכה, כנסיית הקבר, ואתרי עלייה לרגל של דת הוודו. (בנוסף לאתרי קברי צדיקים יהודים ו"נכריים" כאחד. לא תוכלו לפסול את תופעת השתטחות על קברי הצדיקים, מאחר שגם בנצרות היא נפוצה ביותר. אז כנראה שיש בה משהו!...) אישית, נראה לי שכל המקומות הנ"ל הם בהחלט מקומות שתרבותית מעניינים מאוד.

חוצפה שכזו !!! ../images/Emo7.gif

אני כבר רואה איך הדברים יתגלגלו יבואו כל החילונים הכופרים אוכלי השפנים ויתקשרו למוקד 106 ואז ישלחו צוות של העירייה ויתחילו לפרק את האבנים הקדושות והכל למה ? באמתלה שיש צינור מים מפוצץ ושזה קיר עתיק ושבטח האינסטלציה שם ממתכת ולא מפלסטיק כיאה ל"תקופות מודרניות" ואחרי שיפרקו ויגלו שאין שם צינור ישימו שלט "מבנה עתיק ומסוכן" ויסגרו את האתר רחמנא לצלן מה שלא עשו לנו הרומאים יימח שמם כשם העמלק כך עושים לנו אחינו בני בריתנו מצד שני אם יש פיצוץ בצינור לא חבל על המים אמנם התפללנו כל השנה למוריד הגשם אבל נראה לי ששוב בגלל העגה האשכנזית ירדו גשמים באירופה ליאור שמקפיד לא לאמר מוריד הטל בחורף, ולא לאמר מוריד הגשם בקיץ כדי לא לחבל בסדרי בראשית

למעלה