הכול חרטא ברטא.

יוֹאב

New member
מעל השכל?

זה נשמע כמו עוד תירוץ נוסח "נסתרות דרכי האל". והרי, למה את מאמינה באלוהים, ולא במפלצות סגולות למשל? התשובה היא, כי יש לך "חיזוקים" כלשהם או סברות הגיוניות (לטעמך) שגורמים לך "להאמין" שיש אלוהים, ולא מפלצות סגולות. כל אמונה, חייבת להתבסס על משהו. חייבת.

הממ

תירוץ? קודם כל נסתרות דרכי האל, זהו לא תירוץ, זה בא כעובדה - ולא רוצה להיכנס לזה עכשיו. אז תסבירי לי אתה - אם אני מבינה את הכל מצויין, במה אאמין? הממ.. אז למה אני לא מאמינה במפלצות סגולות.. קח אוויר, אל תתעצבן - כי אני יהודייה, והנטייה הזו להאמין באלוקים קיימת בי. אכן, האמונה הזו מתבססת על אותו משהו משותף שיש לכל יהודי באשר הוא - הנשמה שלו. אך, יחד עם האמונה באלוקים, אתה צודק - יש לי סברות הגיוניות לקיומו. אני מאמינה גם במפלצות סגולות, דרך אגב.. jk duh. ערב טוב!

יוֹאב

New member
-בורגר

במה תאמיני? מי אמר שאת חייבת להאמין במשהו? את יהודיה ויש בך נטיה להאמין באלוהים? אם ככה, אני מניח שאני לא יהודי אמיתי. (זה אומר שאני יכול לגרש יהודי או לא?) האמונה מתבססת על נשמה? שוב, את מבססת משהו אחד מופרך, על דבר מופרך אחר. קיומה של נשמה מעולם לא הוכח.

??

אני לא חייבת להאמין, אני פשוט מאמינה. הנחה שגויה. תראה, פעם דיברתי עם אדם נחמד - אתאיסט, והוא שאל אותי כמה שאלות.. השתדלתי לענות לו כמיטב יכולתי, ואמרתי לו: תראה, באיזשהוא שלב ייתכן ותשאל שאלה שלא יהיה לי עליה מענה (מסיבות שונות, לאו דווקא מכך שאין לה מענה.. לדוג' אני מעולם לא נתקלתי בשאלות כאלו וכו'..) אני מציעה לך - תלך לרב, דבר איתו, הוא יסביר לך הכל. (יש גם אנשים שהם רבנים, אך אינם חכמים - מסכימה איתך, לא אליהם אני מתכוונת). אז הוא אמר לי - לא רוצה ללכת לרב, בגלל שהוא ברמה השכלתית גבוהה ממני, והוא יביא לי הוכחות ברמה שונה משלי. אני מעדיף לדבר עם מישהו (מישהי!) ברמה שלי.. ואני יכולה לומר לך את אותו דבר - אתה בקיא בזה הרבה יותר ממני (נראה לי..), אז ייתכן ולא אוכל לענות לך, בעוד שייתכן ואינך צודק. אני מסתבכת, אבל אני משערת שאתה תופס מה אני אומרת.

יוֹאב

New member
ודאי שהאמונה שלה פוגעת

אולי לא שלה, אבל של אנשים כמותה. תסכים איתי שאלמלא האמונה באל, ההתנתקות היתה עוברת הרבה יותר בקלות? תסכים איתי שאלמלא האמונה באל, כנראה שלא היינו מכירים את עדן נתן-זאדה?

ממש..

האמונה שלי, או של אנשים כמותי פוגעת. get a life. אלמלא האמונה - ההתנתקות הייתה עוברת יותר בקלות
.. אלמלא האמונה - לא היינו מכירים את נתן זאדה
- באמת? אתה תולה את הרצח באמונה? אני תולה את זה במצב הנפשי שלו.. דרך אגב - הדבר בו הוא מאמין - זה בניגוד מוחלט לצורה בה התנהג.. אני מצטערת שאני פוגעת בך.

יוֹאב

New member
מעניין

איך כל אותם פסיכופטים תמיד חובשים כיפה לראשיהם? קרוקודילה, עם יד על הלב הכתום שלך, את באמת חושבת שאם מר נתן זאדה היה למשל אתאיסט, הוא היה הולך לרצוח ערבים בשליחותם של אנשי תפוח?

...

אני חושבת שהבחור שהסיע את הערבי לפיגוע בנתניה - לא היה עושה את זה, בתור אדם מאמין (או מוסרי.. אבל לא זה העניין). אכן, ישנם אנשים שעושים מעשים בשם הדת, אך נגדה.. שימוש בדת למעשים לא ראויים קיימת מאז ומעולם, בידי אנשים בלתי מוסריים, ובלתי הגונים. זה מצביע על בעיה באנשים לא בדת. אתה יודע מה? אני מאמינה באלוקים, לא באנשים שמאמינים בו. וחוץ מזה - שאני מכירה פסיכופטים רבים, אפילו רבים מידי, שלא חובשים כיפה לראשיהם.. ערב טוב.

יוֹאב

New member
החתימה שלך אומרת הכל

ייתכן והאמת לא תנצח - אבל היא תמיד תישאר נכונה. גם אם כל העולם יחזור בתשובה, עדיין זה לא אומר שאלוהים קיים. ודי לחכימא ברמיזא (חתיכת רמיזא
)

כמובן, לכן שמתי דווקא אותה..

כך, אני לא צריכה לומר כלום.. הכל נאמר
אל תזלזל בחתימה שלי - היא מתכוונת למשהו מאוד מסויים, ההתנתקות. אבל זה משפט חכם גם ככה.. אכן, זה שכל העולם יחזור בתשובה - לא יגרום לי להאמין שאלוקים קיים. דברים אחרים גורמים לי להאמין בכך (ההודעה שמעל זו..) אך גם ההיפך לא. וגם על זה אני יכולה לומר את אותו משפט שאמרתי מקודם - אני מאמינה באלוקים, לא באנשים שמאמינים בו. ערב טוב!

TheOrion

New member
ההתנתקות קשה לא בגלל האמונה באל

ההתנתקות קשהה בגלל אמונה מוזרה שאדמה>>>>>>>>>>חיים.

יוֹאב

New member
ולמה קיימת אמונה כזאת?

כי זו הארץ ה"מובטחת". הכל מתחיל בדת. (לאו דווקא ביהדות ,אגב. כל הדתות גורמות נזק. לא רק היהדות)

TheOrion

New member
זה לא רק דת...

נכון, במקרה מסויים זה יש אלמנט של דת. אך במקרים אחרים זה חמדנות, ובמקרים אחרים זו סתם טיפשות. להתווכח על אמונה פנימית, זה קשה. יש כאלה הגורסים שחינוך על ידי "פליקים" הוא נכון. יש אחרים הגורסים שהוא לא נכון. (שים לב, לא דיברתי על חוקי, אלא על נכון). אתה לא תצליח לשכנע אף אחד מהצדדים בנכונות הצד השני, לעולם.

יוֹאב

New member
אתה חייב להבדיל

בין אמונה בצידקת הדרך (פליקים, כן או לא) ובין אמונה בדבר שהוא כביכול עובדתי. (אלוהים, יש או אין)

TheOrion

New member
המממ...

אין לי מה לענות לך. אני פשוט נוטה לא להתווכח על דברים כאלה.

למעלה