הכול חרטא ברטא.

הכול חרטא ברטא.

תהיו אנשים טובים תתפללו לה, יתברך שמו לעולם ועד. תנו צדקה ותלמדו תורה. והכי חשוב אהבת חינם צו השעה,בין המצרים עכשיו, תקלו עלינו תנו לנו כח להאמין שיבוא שלום עלינו.

מה אתה רוצה שיעזור../images/Emo35.gif

למה

לך תדע,

אף אחד לא יודע מה החשבונות של אלוהים. אולי המצב היה יותר גרוע בלי תפילות? אל תזלזל ככה באמונות של אחרים...

יוֹאב

New member
בטח שאף אחד לא יודע

הכי קל להגיד "נסתרות הן דרכי האל" ולפתור את עצמך מחשבון נפש אמיתי.

אתה טועה...

עשיתי עם עצמי לא מעט פעמים חשבון נפש... אני מאמינה באלוהים. ותשתדל שלא לזלזל ככה...

יוֹאב

New member
לא לזלזל במה?

במשהו שאת בעצמך לא יודעת להסביר? אוקיי, אני אשתדל... תשתדלי את לא לזלזל בעצמך, ולהבין למה את עושה כל דבר שאת עושה.

טוב

אתה ממש פוגע בי. תספור עד 10 לפני שאתה כותב תגובה... אני לא מזלזלת בך על זה שאתה לא מאמין. אני גם לא מזלזלת בעצמי... למה אתה חושב שאני מזלזלת בעצמי?

יוֹאב

New member
למה אני פוגע בך?

אני מביע ביקורת לגיטימית על דרך ההתנהלות שלך ושל עוד הרבה שכמותך. את חושבת שאני טועה? תסבירי לי למה. אני חושב שאת מזלזלת בעצמך מהסיבה הפשוטה, שאת לא מצליחה להבין ולהסביר לעצמך (לא להסביר לי. לי את לא חייבת כלום, אבל לעצמך את חייבת תשובות) למה את מאמינה ובמה.

למה?

אז קודם כל- אני מודה, שאם הייתי נולדת למשפחה לא דתייה, כמובן הייתי חילונית. זה החינוך שלי. אז בהתחלה זה היה רק בגגל ההורים שלי, ולאט לאט גיבשתי לעצמי דעה. אני מאמינה באלוהים. אני מאמינה שהוא קיים, ומה שהוא עושה לי זה לטובה... הסבר לקיום שלו? אין לי. אין לאף אחד. אני לא חושבת שאני מזלזלת בעצמי בגלל שאני מאמינה בדבר נסתר. להיפך. אני חושבת שזה מראה על משהו חיובי ומיוחד. יש לי תשובות לעצמי, אתה אפילו לא מכיר אותי. ותתפלא- רק הזלזול שאתה מראה כלפיי פוגע. תקרא לי בנאדם רגיש.

יוֹאב

New member
אפשר לקבל דוגמה?

הייתי שמח לראות דוגמה קונקרטית או לשמוע על אחת כזאת.

../images/Emo13.gif

אני יכולה לתת לך הרבה דוגמאות.. אבל אתה יודע מה? מה שאני לא אומר, אתה תבחר לראות את זה כמזל, ואני - כיד אלוקים. אז אין כל כך טעם.. אם אתה ממש מתעקש, אז בסדר.. (בעד ההתנתקות - תסלח לי שאני ממחזרת את ההודעה
) אני מדריכה של ילדים, פעילות שבועית. יום אחד, התקשרה אלי אימא של אחת מהחניכות שלי, ואמרה לי שגילו לבת שלה גידול במח. נותר רק לבצע בדיקות לגלות האם זה גילוי ממאיר או סביל. היא ביקשה שנתפלל. (לא יודעת עד כמה זה קשור, אך בני המשפחה אינם דתיים) אז התפללנו. שלחתי אימיילים לכל מי שאני מכירה, למדנו, ועשינו מעשים טובים לזכותה. עברתי בכיתות בבית הספר בו למדתי, וביקשתי מכולם שיעשו מעשה טוב בעדה, לזכותה. כתבנו גם מכתב לרבי מלובאוויטש (מכיר?). ביום חמישי, היום שבו עשתה את הבדיקות, התקשרה אלי אימא של החניכה שלי – ואמרה לי שהגידול נעלם. ייתכן וזו הייתה טעות, אני בחרתי לראות בזה נס, ואת קיומו של אלוקים. לא רק בזה אני אני רואה את קיומו של אלוקים, גם כשאני מחכה לאוטובוס – והוא מגיע בדיוק בזמן שאני צריכה, אני בוחרת לראות את יד אלוקים בזה, ואתה יודע מה? גם כשהאוטובוס לא מגיע בזמן, ואני מאחרת. ערב טוב!

יוֹאב

New member
ועדיין...

אני שומע את אותם הסיפורים... מאות סיפורים, אלפי סיפורים, ושום הוכחה להשפעתו של האל. בפרספקטיבה מדעית ייאמר כי אחוזי ההצלחה של תפילות, מבחינה סטטיסטית, עומדים על 0%. והרי, קרוקודילה מקסימה שכמותך, יודעת גם כמה פעמים נישאו תפילות אל על, הוקרבו קורבנות השמיימה (בעבר הרחוק יותר), ועדיין - התוצאות לא היו חיוביות... אז מה תגידי כאשר דברים לא טובים קורים? אה כמובן - משפט הנצח - נסתרות הן דרכיו של האל.

TheOrion

New member
תן לה להאמין.

האמונה שלה אינה פוגעת, לא בך ולא בי. זה שהאמונה שלה אינה חיה יחד עם הגיון, זה משהו אחר.

TheOrion

New member
עזבי.

זהו "קרב" של אמונות. זה אפילו משהו שבלתי אפשרי להתווכח עליו, ולא לדון בו. את מאמינה א' ואני מאמין ב', נקודה.

יוֹאב

New member
אתה טועה!

יש רק עובדה אחת. או שאלוהים קיים או שהוא לא. אולי אני טועה, לצורך העניין, ואולי היא טועה, אבל העובדה היא אחת משתיים. יש אלוהים, או שאין אלוהים. כמו שאנחנו מתווכחים על נכונות ההתנתקות, או על פרשנות של צעד עובדתי כזה או אחר, ככה לגיטימי ואף רצוי, להתדיין ולהתווכח עם כל אותם עובדי אלוהים, ולעמוד על טעותם. נכון, זה לא פשוט לשכנע, ורוב האנשים ישימו "חומה" ולא יתעמתו בצורה עניינית, אבל הויכוח הוא לגיטימי. להגיד "טוב, תאמין ב-א' ואני אאמין ב-ב'" זו בריחה ממציאות.

ערב טוב!

אבל על אמונה - אי אפשר להתווכח. מה שאני יודעת - אני יודעת, ועל זה ניתן להתווכח. מה שאני לא יודעת, בזה אני מאמינה - ועל זה לא ניתן להתווכח, כי האמונה מגיעה ממקום שהוא מעל השכל. אמונה. ניתן להתווכח על הוכחות לאמונה וכו'..

למעלה