הכול חלול

הכול חלול

בנק לאומי דורש מקשיש להחזיר לו סכום של 400,000 ש"ח ששילם לו בטעות. אליבא דעורך דין אסף פוזנר, הדרישה הזו נפלה על הקשיש כרעם ביום בהיר. הקשיש המסכן היה משוכנע, שאם צצו לו פתאום בחשבון, משום מקום, 400,000 ש"ח, אז הם כמובן מגיעים לו. למה? כי "אף אחד מאיתנו", כך עו"ד פוזנר, "לא מודעים לכל הכספים שהצטברו אצלנו במשך השנים" ("הכול כלול", ערוץ 10, 20 באוקטובר 2015).
מכאן ברור, שאילו עורך דין פוזנר היה מזכה בטעות את חשבונו של ראובן בסכום של 400,000 ש"ח, שהוא חייב לשמעון, הוא (פוזנר) בכלל לא היה דורש מראובן להחזיר לו את הכסף. הרי בעקבות דרישה כזו עלול ראובן ללקות חלילה בשבץ מוחי, ולא יעלה על הדעת, שעורך דין הגון יסכן ככה חיי אדם.
ואין לי ספק, שגם מנחת התוכנית, חושפת השחיתויות המהוללת סיון כהן, הייתה מוותרת על החוב המגיע לה בנסיבות דומות. ואגב, לפי הפתיח של גברת כהן הנכבדה, "הקשיש שומע את הדברים, לוקה בשבץ מוחי ומתמוטט", ורק בגוף הריאיון עם עו"ד פוזנר מסתבר, כי "זמן קצר לאחר מכן קיבל [הקשיש] אירוע מוחי". זאת אומרת: ספק אם יש קשר סיבתי בין דרישת החוב לאירוע המוחי, אך כידוע לכל עיתונאי מיומן כמו סיון כהן, אסור לקלקל סיפור טוב בעובדות.
יורשה לי רק להזכיר לעו"ד פוזנר חמור הסבר, לגברת סיון כהן ולכל המגיבים המתלהמים בדף הפייסבוק של התוכנית את סעיף 1 לחוק עשיית עושר ולא במשפט, המורה:
"(א) מי שקיבל שלא על פי זכות שבדין נכס, שירות או טובת הנאה אחרת (להלן - הזוכה) שבאו לו מאדם אחר (להלן - המזכה), חייב להשיב למזכה את הזכיה, ואם השבה בעין בלתי אפשרית או בלתי סבירה - לשלם לו את שוויה.
"(ב) אחת היא אם באה הזכיה מפעולת הזוכה, מפעולת המזכה או בדרך אחרת".
ואמנם, סעיף 2 לחוק מוסיף, כי "בית המשפט רשאי לפטור את הזוכה מחובת ההשבה לפי סעיף 1, כולה או מקצתה, אם ראה שהזכיה לא היתה כרוכה בחסרון המזכה או שראה נסיבות אחרות העושות את ההשבה בלתי צודקת", אך כלל לא בטוח, שנסיבות כאמור מתקיימות בענייננו.
יתירה מזו, סעיף 416 לחוק העונשין קובע:
"המקבל דבר בתחבולה או בניצול מכוון של טעות הזולת שאין בהם מרמה, דינו - מאסר שנתיים", ולפחות על פני הדברים מתעורר חשד לניצול טעות כאמור מצד הקשיש.
אני מקווה, שעו"ד פוזנר יחזור לתוכנית בבוא העת כדי לגלות לנו מה פסק בית המשפט באותו עניין.

amir_aikido

New member
בקישור שהבאת כתוב שהכסף לא נפל סתם, אלא חלק מהפנסיה

"אדם בשנות ה 70 לחייו, מקבל בוקר בהיר אחד טלפון מהבנק, בו אומרים לו שהוא חייב להם לפחות ארבע מאות אלף שקל. הוא מנסה להבין מה הם רוצים ממנו, ואז הם מסבירים שלפני כמה שנים, במסגרת כספי הפנסיה שלו, הם העבירו לו את הכסף בטעות ועכשיו הם רוצים אותו בחזרה פלוס ריבית."
&nbsp
זה לא כ"כ חד משמעי, ראה למשל פה:
http://www.mabakara.co.il/verdict16.html
&nbsp
ופה http://www.eca.what2do.co.il/העברת-כספים-בטעות/
כתוב
"הלכה פסוקה היא שכאשר בנק מעביר כספים ללקוח מפאת טעות, יחייב בית המשפט את הלקוח להשיב את הכספים, אלא אם הלקוח מוכיח כי הסתמך בתום לב על הטעות, ושינה את מצבו בעקבותיה"
&nbsp
&nbsp
אני לא משפטן או עו"ד, אבל אפילו אני יודע כי ההשוואה בינך כאדם פרטי ובין בנק שלו חובת קפידה יתירה איננה עומדת בראי החוק והפסיקה בישראל.
&nbsp
אמיר.

ציינתי, שביהמ"ש רשאי לפטור את הזוכה מחובת ההשבה

החוק קובע, וציינתי זאת, כי בית המשפט רשאי לפטור את הזוכה מחובת ההשבה, כולה או מקצתה, אם ראה שהזכייה לא היתה כרוכה בחסרון המזכה או שראה נסיבות אחרות העושות את ההשבה בלתי צודקת, אך ספק רב אם נסיבות כאמור מתקיימות במקרה הנדון. אדם סביר אמור לדעת, לפחות בערך, מהם כספי הגימלה המגיעים לו בעת הפרישה, ואם שולם לו בטעות סכום של 400,000 ש"ח, הדרישה להחזירו מוצדקת.
על כל פנים, בכתבה הוצג הקשיש, שקיבל את הכספים עקב טעות של הבנק, כקורבן, ואילו הבנק הוצג כעריץ וכאחראי לנזקים רפואיים, שנגרמו לקשיש (לטענת עורך דינו) עקב הדרישה להחזיר את הכספים, ועל הצגה מעוותת וחד-צדדית זו מחיתי.

עורך דין רוצה לייצג לקוח

ולקבל תמורה עבור זה תשלום כסף
מחמם את הלב של הלקוח ,שניזכה בתביעה . בנתיים הלקוח שילם לעורך דין . בסוף הלקוח מפסיד בתביעה . העורך דין קיבל כסף . ואומר ניסינו מה לעשות . כך אני נפלתי עם 2 עורכי דין . שהיטיחו הרים וגבעות . לקחו כסף ולא עשו כלום . אחד אפילו לא הגיש תביעה . השני סתם עבד עלי בעניין חוקי ההגירה . אחרי שלמדתי את החומר לבד היתברר שסתם סיפר לי סיפור

למעלה