אכן!
בתור התחלה, אתה טוען אקסיומה בסיסית, ואפילו ציטטתי לך אותה, אבל מכיון שאנשים, לצערי, לא טורחים לקרוא יותר מדי את המסר, אני אחזור עליה:"כולנו יודעים שקריסטל יכול להכיל אנרגיה". גם אם נתעלם מהעובדה, שאתה מפנה את הטענה הזאת לכולנו, כלומר, שמי שלא מאמין שבקריסטל יש אנרגיה, שאר המאמר הוא מיותר, הרי שהנסיון שלך לפתור את הבעיה ע"י ניסוח בסגנון :"קריסטל מטעם הגדרתו (בהקשר למחקר הספציפי הזה) הוא כל מחצב טבעי שיכול לקלוט אנרגיה ולשמר אותה...", הרי שאתה בעצם אומר, קיימים קריסטלים בעלי יכולת לשמר אנרגיה, כי אחרת הם לא קריסטלים. המדע אמנם התפתח בשנים האחרונות רבות, בתחום הנחות והוכחתן, אולם עדיין אינני מאמין כי הוכחת טענה ע"י אמירה בנוסח:"היא נכונה כי ככה הגדרתי אותה",מספיקה כדי להוכיח טענה, שאמורה(?) להתבססס על המציאות. דבר שני, אני מודה לך על דבריך היפים בנוגע לבעלותי על המחקר הסוציולוגי חברתי(?) על המדע, למרות שהכוונה נסתרת מעיני, כי לא זכור לי שדיברתי על הצד החברתי או הסוציולוגי במדע, אולם נניח לזה כרגע. נקודה שלישית, אני מעדיף להמנע מן השימוש במושג "על-טבעי". אם זה קורה, זה טבעי, אם זה לא קורה, זה שקר, לצערי, רוב התופעות שמיוחסות ל"על טבעי" נוגעות בחלק השני, אולם זה איננו נושא הדיון. שנית, אביא ציטוט ישיר, מכיוון שאני מאמין כי אדם סותר את עצמו יפה הרבה יותר משכל זר יכול לעשות:" פאסדו-מדע זה לא הניסיון לתרץ את "העל-טבעי" בעזרת מדע, אלא ניסיון לטעון משהו מדעי בלי להוכיח אותו". למרות שעיינתי בהודעה המקורית מספר פעמים, לא מצאתי ולא נסיון אחד להוכיח את הטענה הבסיסית, כי קריסטל מכיל אנרגיה. ואפילו תתיחס לזה כאל אקסיומה, שאר הההודעה היא לא יותר מאשר שיטה, משעשעת מה לקביעת כמות האנרגיה, אולם בלא הוכחה לטענה הראשונית, היא חסרת כל בסיס. לעניין התיחסותך אל הפורום ואל רמת ההשכלה הכללית שלו, אני שמח לשמוע את דעתך על רמת ההשכלה של אנשי הפורום, שבו אתה מפרסם הודעות. לעניין התיזה, אשמח לראותה כאשר תתפרסם, וכלוי תקווה ששמך יצטרף לרשימה המפוארת של חוקרים ואנשי רוח אשר עוסקים בתחום שאיננו מוגדר מדעית, כמו אריך פון דינקן. המדע לא עוסק במגיה, מהסיבה הפשוטה שהמגיה מעולם לא כבלה עצמה לכלים שאותם דורש המדע, או הפיזיקה, כמו ניסוי אוביקטיבי, חדרים מוארים, תלבושות סבירות, ואחוזי הצלחה של יותר מהתפלגות סטטיסטית נורמלית. אז לסיכום, כן, ההודעה שלי נגעה להודעה שלך, עד כמה שאפשר לליחס לשתי הודעות שונות.