הכוונה

kulupulu

New member
הכוונה

אני לא יודעת אם הגעתי לפורום הנכון. ברצוני לשאול שאלה ואשמח אם תוכלו לכוון אותי למקום המתאים. אני בחורה בת 26, ומרגישה שאני נמצאת במצב של סטטוס קוו. אני מאוד מתוסכלת כי אני לא מצליחה להביא את עצמי לעשות דברים פרודוקטיביים ולכן מגיעה למצב של דכדוך. לדוגמא: עברתי פיתוח קול 3 שנים, למדתי משחק, ניהלתי עסק ליזמות בנייה 3 שנים וכו'. יש לי את היכולות. הרבה אנשים מאמינים בי אבל אני לא מאמינה בעצמי. אני יודעת שעל מנת להתקדם בשירה עלי להוציא דמו אבל אני לא עושה שום צעד בכיוון. אני גם יודעת שעל מנת שאצליח במשחק עלי להופיע בכמה שיותר סרטי סטודנטים אך אני לא מצליחה להביא את עצמי להדפיס מודעות ולתלות בבתי ספר לצילום וכאלה. איך יוצאים מהמעגל הזה? אני חושבת שלמצב הזה קוראים "חוסר מוטיבציה" אבל אני לא רוצה לקטלג משהוא שאני לא יודעת. שמעתי על קורסים לנשים, או קורסים להכוונה. איך מגיעים אליהם? מי מאבחן את הבעיה שלי? מי מטפל? אני הולכת לטיפול פסיכולוגי על מנת להבין מה עוצר אותי אבל אני מרגישה שזה לא המקום הנכון. אני לא צריכה מישהיא שתשב ותקשיב לי ותאמר לי אוקי ניפגש בשבוע הבא. בשביל זה יש חברות. אני ממש צריכה מישהוא ש"ינהל" אותי. אשמח לשמוע דעותיכם. תודה

אולי תגידי למטפלת שלך..

שזה הצורך שלך? שמישהו "ינהל" אותך - היא תוכל לעזור או לפחות להשתדל לעזור. אני חושבת שזה יותר מעגל פאסיביות כי רצון יש לך. - כמו שאני יודעת ממעגל הפאסיביות יוצאים רק ע"י עשייה, אפילו ע"י צעד אחד קטן של עשייה. נסי לכתוב את היעדים שלך, ולפרט את המשימות אותן צריך לבצע כדי להשיג את היעד. - המשימות הכי קטנות (צעדים קטנים), ולאחר מכן התחילי מהצעד הראשון הקטן ביותר לעשייה. - בצעד הקטן הזה, את מקדמת את דרכך להשגת היעד. שיהיה בהצלחה.

kulupulu

New member
תודה על התשובות

לתגובה הראשונה: אני צופה בתוכנית "דר. פיל" שאומר כי יש לרשום יעדים ואז לחלק את זה לטווחים ארוכים (של שנה), לטווחים יותק קצרים (של חודש) ולטחים קצרצרים (של כל יום) - זה מצליח לי בדיוק חודש ואז אני חוזרת לדפוס של פאסיביות. אני מאוד רוצה, זוכרת את השלבים לעשייה שרשומים על הדף, יודעת שזה יקם אותי, אבל משום מה מעדיפה לשקוע בדכדוך ולא לקום שוב ולהמשיל במשימות. לתגובה השנייה: כאשר אני אומרת "לנהל אותי" אני חושבת שאני מתכוונת לסוג של "פושר" (PUSHER), שכל הזמן יעמוד לי על הראש, ידאג שהמשימות יבוצעו, יתקן אותי במקומות שאני בטוחה שאני יודעת יותר טוב מכולם ואפילו יהיה קצת פסיכולוג ברגעים שאני מתחילה לשקוע, על מנת שהוא יתפוס בזמן וידאג שאני לא ייעצר. האם אני אומרת משהוא הגיוני? אני לא יודעת אם "דבר שכזה" קיים בשוק, ואם כן, איך קוראים לו? תודה על התגובות, אני לוקחת בכובד ראש את העצות שלכם. אני עכשיו במצב של לנסות לצאת מהפאסיביות, אני רק מקווה שאני אתמיד עם זה עד שאמצא את מבוקשי. תודה שוב

מה קורה אחרי חודש?

את כותבת שאת מצליחה לעמוד ביעדים שלך למשך חודש. כלומר, את מקבלת החלטות, מיישמת אותן, אבל אחרי חודש - קורה משהו. מה קורה? את כותבת שאת מחפשת pusher. בסך הכל זה מאמן נשמע מתאים למה שאת מחפשת (שווה גם לבדוק אימון קבוצתי שהוא זול יותר ולא פחות אפקטיבי, ויש גם אימון קבוצתי שמשולב עם אימון אישי). אני רק רוצה להוסיף נקודה אחת חשובה בעיני - אחת המטרות של אימון לפי הגישה בה אני עובד היא שהמתאמן בסוף התהליך לומד לאמן את עצמו. איך זה קשור אליך? שגם אם יהיה לך מאמן לתקופה מסוימת, בסופו של התהליך - את תהיי ה-pusher של עצמך. עצמי לרגע את העיניים ודמייני לעצמך שאת כבר שם, שאת הפושר של עצמך. מה את עושה? איך את מתנהגת? אם מישהו מתבונן בך מהצד, מה הוא אומר עלייך? מה את יכולה להגיד אז על עצמך? אליאור תירוש מאמן ומנחה קבוצות אתר ניוזלטר

kulupulu

New member
אחרי חודש אני מרימה ידיים

חשבתי על זה היום - אולי זה הפחד מהצלחה או פחד מכישלון אבל בטוח פחד מביקורת רעה. אני ידועה כבחורה רצינית אבל שנעלמת לסטודיו להקלטה באמצע השיר (אם הם לא מתקשרים אלי להזיז אותי - אני לא באה). אם אני במסגרת - אני מתמידה. למשל אני לומדת באוניברסיטה הפתוחה כבר 3 שנים (ואני עדיין בשנה ראשונה - כי אני לוקחת את זה באיזי ונהנית מהלמידה עצמה). אבל לגבי פיתוח קול למשל: סיימתי 5 שירים שנשמעו לי זוועה (הדעה המקצועית היתה לבצע אותם שוב בסטודיו מקצועי יותר). הייתי שבורה לגמרי. זה הון עתק (בשבילי) כל שיר. אז הפסקתי. אבל למרבה הפלא נשארתי במסגרת של פיתוח קול (שגם שם הייתי נעלמת מדי פעם כי זה בכל זאת יקר). אני מנסה להסביר שאין לי את האמצעים המקצועיים להשיג את המטרה ומרגישה שבורה בגלל זה. וכשיש לי אותם - אני מתחבאת מהפחד. נשמע מוזר? אתה הראשון שעליתי לאתר שלו כדי להבין מה זה קואו'צינג. העניין מאוד קורץ לי במיוחד האימון האישי אבל מאילוצים כספיים אולי אסתפק באימון קבוצתי שמשולב עם אישי כפי שראיתי באתר שלך. כשרשמת "עצמי לרגע את העיניים ודמייני לעצמך שאת כבר שם, שאת הפושר של עצמך", אני רואה את עצמי בסוף התהליך המיוסר שלי. עם דמו ביד, עם חוות דעת מקצועיות, עם קובץ אישי של מספר סרטי סטודנטים שבעיצעתי, עם התקדמות לקראת חוזה כלשהוא ביד (לא משנה איפה ואם הוא גדול או קטן, אם בשירה או אם במשחק). הלוואי!

התפקיד של הגוף שלנו בדרך להצלחה

לפעמים לחשוב יותר מדי - במקום לקדם אותנו - מעכב אותנו. במיוחד בתחילת השינוי - ומתוך המקום של לדמיין את עצמך במיטבך - חשוב לעבוד גם על הגוף: תמשיכי להפעיל את הדמיון. תתרכזי במצב שבו את במיטבך, הפושר של עצמך. שימי את הגוף שלך במקום הזה - הרימי מעט את הכתפיים ואת החזה, נשמי עמוק, היי זקופה - אבל בלי למתוח את השרירים. כאילו חוט קשור ממרכז הראש מחזיק אותך יציבה וזקופה - בלי צורך להפעיל כל מאמץ. נשמי עמוק. איזה אזור בגוף מתקשר אליך להצלחה? הבטן? אולי החזה? התמקדי באיזור הזה והרגישי אותו. עכשיו, כשהיציבה שלך היא מחוברת למי שאת כשאת במיטבך - שלבי גם את התנועה - תנועת הגוף. איך את נעה כשאת במיטבך? הידיים, הרגלים, הראש, הצוואר? ומה עם טון הדיבור? איך הוא כשאת במיטבך? ומה עם קצב הדיבור? נסי בימים הקרובים כל הזמן לשים את הגוף שלך, התנועה, הנשימות, הטון והקצב - במקום שבו את נמצאת במיטבך. זה לא מדע מדויק. פשוט תקשיבי לגוף שלך ותכניסי אותו למקום שבו את רואה את עצמך בדמיונך בעתיד, במיטבך. והערה חשובה - אימון קבוצתי שמשלב אימון אישי (לפחות זה שאני עושה..) בשום פנים אינו פשרה - להיפך - לדעתי זוהי הנוסחה האופטימלית לאימון. המחיר הזול יותר במקרה הזה - אינו סמן לאיכות פחות טובה - אלא לתימחור נכון ולמודל כלכלי שלא בא על חשבון המתאמן. אליאור תירוש מאמן ומנחה קבוצות ניוזלטר אתר

roniagmon

New member
מימוש עצמי

שלום, את מעידה על עצמך שיש לך יכולות. זו התחלה טובה. הבעיה שלך, לדבריך, היא שאת לא מתמידה במה שאת עושה. לשם כך את צריכה להגדיר לעצמך את המטרות שלך, מתוכן לבנות תוכנית פעולה וליצור סביבה שתתמוך בך, בעשייה הזו, לאורך זמן. אחת הבעיות הנפוצות בשינוי היא שאחרי פרק זמן קצר יחסית האדם חוזר להרגליו הישנים. אימון אישי בא לפתור את הבעיה הזו. האימון נותן בידי המתאמן כלים להמשיך בכיוון שהגדיר גם לאחר שתהליך האימון הסתיים. בהצלחה רוני אגמון - מאמן www.empowerment.co.il

kulupulu

New member
תודה לכולם!!! קיבלתי תשובות לשאלתי.

אני מודה לכל מי שהגיב להודעתי. רשמתי מספר כתובות אינטרנט של כמה מאמנים ואגיע להחלטה בקרוב. כולכם עזרתם לי להבין שאולי קואוצ'ינג יעזור לפיתרון בעייתי ולכן כולי מלאת תקווה מחודשת. תודה שוב.

למעלה