הכוונה

anatdror

New member
הכוונה

צהריים טובים, אני אמא לשני ילדים בעלי תסמונת טוראט , HDAD ליקויי למידה ו- OCD. אני הרבה זמן נמצאת בפורום מדי פעם גם כותבת (רק שכל פעם שאני רוצה לכתוב אני צריכה לפתוח שם חדש). הבן הקטן שלי רון עולה לכיתה א' וכיוון שרק בחודשיים שלוש האחרונים הוא התחיל עם טיקיים משמעותיים שכל הזמן משתנים קשה לנו אבל קשה מאוד לרון לקבל את השינוי שנעשה בו ולכן יש לו ירידה בכל הנושא הריגשי ההתנהגותי, רון נמצא בגן לילים בעלי בעיות רגשיות ויעלה לכיתה א' מקדמת בביה"ס רגיל , רציתי לקבל מכם עצה איך בזמן שנשאר לו עד כיתה א' אני יכולה לעזור לו בצד הריגשי האם יש סדנאות באיזור ירושלים שאתם מכירים, האם שיטת אלבאום יכולה לעזור ודבר אחרון רון מטופל כרגע בשערי צדק אצל פרופ' רות שלו והוא מקבל רספרידל וקונסרטה וכנראה יתחיל גם קלונידין (הקלונידין עוזר לבני אור) האם ניתן לשלב טיפול בויטמינים במקביל לתרופות כיוון שבלי התרופות רון כרגע לא יכול. סליחה על המגילה שיהיה לכולכם המשך יום מקסים , ענת.

הלנה

New member
הי ענת

אם התכוונת לאומגה 3, אז לפי מה שגיא בן צבי אומר לא כדאי לשלב עם תרופות. לגבי סדנאות בירושלים, אני לא מכירה. נדמה לי שלתיקי יש טלפון של סדנאת הדרים שפועלת בכל מיני מקומות בארץ. לגבי אלבאום שמעתי שזה עוזר לליקוי למידה, היתי בהרצאה שלהם פעם אבל אף פעם לא ניסינו. אגב, אתמול בכנס היה אבא מירושלים עם שתי בנות עם טוראט שמחפש בנרות הורים מירושלים. בהצלחה בכיתה א' ולהתראות,

ענת, אנחנו טיפלנו בשיטת אלבאום

במשך כשנה. הטיפול ניסה להפחית טיקים. לנו לא עזר, אבל זו לא סיבה לא לנסות משום שטיפולים אלטרנטיביים עובדים בצורה שונה על אנשים שונים, מה גם שאתם מבקשים את הטיפול למטרה אחרת. ולכל זאת כמובן יש להצטייד בהרבה מזומנים : הם כמובן לא מתחייבים לשיפור , אבל כשהמצב (אצלינו) היה בכי רע ועדיין לא הצלחנו למצוא בזמנו אף תרופה שתאזן, היינו מוכנים למכור את נשמתינו ובלבד שתבוא הישועה ...........

ענת שלום../images/Emo24.gif

אכן מזמן לא ראינו אותך - שמחה שחזרת
שיטות ההדרכה למיניהן עוזרות יותר בקטע של ההורים ..ע"י הכוונה והדרכה למצוא שיטות/דרכי "הגעה" אל לב ליבו של הילד (ולאו דווקא לוקה בTS). ע"י הדרכה כיצד לחזק את הצד החיובי בילד..ולהעלות את הביטחון העצמי שלו..ולא לראות את הצד השלילי כעיקרי..אלא לטפח את החיובי..ובעקבות כך הצד החיובי "יגבר" על השלילי. אנו כזוג עברנו סדנא להדרכת הורים סדנת הדרי"ם הגה את התכנית ד"ר יוסף פרינץ פסיכולוג קליני מירושלים, לשעבר היה במשרד החינוך בירושלים. עברנו את ההדרכה הזו פעמיים, הראשונה במסגרת מפגשים ביוזמת הגננת של הבת שלי (ילדה ללא לקות),עם הורי ילדי הגן קבוצה של כ-15 זוגות. ולאחר שראינו שהמפגשים האלו עזרו לנו מאד...החלטנו להביא את ההדרכה הזו גם למחלקת הרווחה בעיריית חדרה, בתחילה לקבוצה של הורים לילדים עם צרכים מיוחדים...וזו היתה הפעם השניה - עזר לנו פלאים. ניסינו, יחד עם ד"ר פרינץ יוסף ועוד מנחים של ההרצאות להעביר את זה להנהלות של מכללות להוראה...על מנת לתת קצת רקע.. ואפשרות להתמודדות יותר טובה עם ילדי העתיד - נראה לי שייקח עוד כמה שנים שיבינו שזה אכן עוזר...הכל במדינה הזו איטי. צרי קשר עם ד"ר פרינץ יוסף...תמצאי את מספר הטלפון שלו בספר הטלפונים של ירושלים - והירשמי לאחת מהסדנאות - זה מומלץ ביותר

למעלה