הכוונה

bobla7

New member
הכוונה

שלום,אני בת 24 וקצת מבולבלת מקצועית. אשמח ממש להכוונה.
אני אתאר בקצרה את הבחירות עד עכשיו:
השתחררתי מהצבא ועשיתי פסיכומטרי במחשבה ללמוד משפטים. תוך כדי תנועה ואחרי פסיכומטרי שני הבנתי שזו בחירה שמשופעת מהמשפחה והחברה אז ירדתי מהרעיון.
התלבטתי לאיזה תחום כן ללכת.
הכיוונים היו - תחום טיפולי כלשהו או תקשורת חזותית. בסופו של דבר בחרתי בפיסכולוגיה באונ' הפתוחה. חלק מהבחירה בלימודים בפתוחה היו בגלל האפשרות לקחת קורסים פר סמסטר.רציתי לקחת סמסטר ולבחון עם עצמי איך הלימודים והחומר (מה שהתברר כדי לא נכון,כי סמסטר א' בשנה א' זה בעיקר מבואות).

בכל מקרה,כרגע אני מרגישה לא שלמה עם הבחירה הזו אפילו יותר. אני תוהה מה כדאי לעשות, במידה רבה איבדתי את האמון בלימודים האקדמיים,אני רואה המון אנשים מסיימים תואר,אחרי שנים של השקעה ולבסוף עובדים בתחומים שבינם לבין התואר שלמדו אין שום קשר.כמובן שאני מכלילה ויש גם מקרים אחרים,
אני כן רואה את עצמי רוכשת השכלה ואני תמיד בעד ללמוד עוד. אבל אני פשוט לא רואה קשר מבחינתי בין לימודים אקדמאיים לבין מקצוע.
חשבתי על אפשרות של לימודי תעודה או קורס כלשהו,שייתן לי אפשרות לפחות לעסוק ולהתפרנס בעבודה שמכניסה שכר גבוה יותר.
הייתי שמחה לקבל עצות,איך בכלל להתחילה להתנהל בסיטואציה הזו?

תודה רבה!
,,

בחירת מקצוע

לפי מה שאת מתארת, קודם כדאי לך לבחור את התחום שבוא את רוצה ללמוד ולאחר מכן איך (תואר או לימודי תעודה).

הי

אני מבינה את הבילבול
שאלה: מדוע החלטת ללכת על פסיכולוגיה? האם את רוצה לטפל? כי אם כן אז זה כן תואר טוב להשקיע בו ולהתפרנס ממנו
אם את מרגישה שזה לא מי שאת אז אכן יש אמת בדברייך שתואר נותן אולי נקודת מבט רחבה ובוגרת וגם ידע
אך לא תמיד לאחריו עוסקים במה שלומדים.

מדברייך אני שומעת שאולי כדאי לעשות בירור בדיוק מה את רוצה ונכון לך מבחינת קריירה.
תחום טיפולי הוא רחב וחשוב שתהיה בהירות מה בדיוק בטיפול זה את וזה רצונך.
לקבל הכוונה שתאפשר לבחירה להיות בהירה יותר ופשוטה יותר.
לדעתי ללכת על לימודי תעודה ללא קבלת ההכוונה יכול להחזיר בשנית את הבילבול והשחיקה מהלימודים.

לאחר שתקבלי הכוונה או תשבי עם עצמך ותעשי בירור מה בדיוק את רוצה
תוכלי לבחור אפיקי לימוד שמתאימים ואולי אכן לימודים קצרים או משולבים תהייה עבורך הבחירה הנכונה.

זו הדרך שנשמעת לי שתעזור לך.

מקווה שזה עוזר
בהצלחה

למעלה