הכוונה

דנה ב3

New member
הכוונה

שלום רב, סיימתי תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה במדעי החברה והרוח, ועבדתי בעבודות משרדיות - עד שהחלטתי שנמאס ומשעמם אותי, לא הרגשתי שאני ממצה את יכולתיי והכי נורא שלא קיבלתי סיפוק מהעבודות הנ"ל. אני מאוד רוצה שינוי אך לא מצליחה להגיע להחלטה- חשבתי על תזונה - אבל הלימודים הם מאוד קשים ואינטנסיביים - ולא ניתן לשלב עבודה, אני מאוד אוהבת לאפות עוגות בבית - חשבתי גם על קונדטוריה- לא בטוחה שאני הטיפוס של לקום ב- 5 בבוקר , ובמיוחד שסביר להניח שהעבודה בקונדטוריה (לפחות בהתחלה) היא כמו הסרט הנע... אני מאוד מתלבטת ולא מציחה להגיע להחלטה,אשמח לייעוץ תודה דנה

איך להחליט מה באמת רוצים

דנה יקרה, מצבך דומה לאקדמאים רבים שסיימו תואר כללי, ואינם יודעים כיצד לתרגם זאת למקצוע בשוק העבודה. אין לי ספק שיש לך כישורים רבים. אך לפני שאת קופצת לסוף הדרך ובוחרת בקריירה חדשה, הייתי ממליצה לך לעצור רגע, ולבדוק עם עצמך מה את באמת אוהבת? למשל תזונה - מה בדיוק מעניין אותך בתחום התזונה? איזה סוג של קריירה היית רוצה לעצמך? האם מתאים לך להיות עצמאית (בעלת קונדיטוריה?) מה שיעמם אותך בעבודה המשרדית? האם המסגרת המשרדית או התוכן בו עסק המשרד? או התפקיד המסויים אותו ביצעת? האם חשוב לך להיות מנוהלת או להיות היוזמת והמובילה? ועוד ועוד שאלות מהותיות. התשובות עשויות להפתיע אותך ולהוביל לתובנות חדשות. ככל שתשאלי יותר ותבררי לעומק - תיווצר אצלך בהירות לגבי מה את רוצה באמת. עוד עצה: שאלי את הקרובים לך (משפחה, חברים) - במה אתם חשובים שאני הכי טובה? ולא - במה אתם חושבים שאני צריכה לעבוד. החלטה על קריירה היא שלב חשוב בחיים וכדאי להקדיש לו את הזמן ומהחשבה. אך מומלץ לעשות זאת בצורה מסודרת וממוקדת, כדי שלא תלכי לאיבוד. שיהיה לך המון בהצלחה!

למעלה