הכוונה

לירזי18

New member
הכוונה

היי, אני בת 20.5, משוחררת וכרגע לומדת לפסיכומטרי. אני יודעת שבטח זה מוקדם מדי אבל אני מתלבטת מה ללמוד. התכנון שלי הוא להתחיל כבר באוקטובר 2010 ללמוד באוניברסיטה (עדיפות לבר אילן). אני מאוד נמשכת לפסיכולוגיה או לכל מה שקשור בייעוץ. גם הסובבים אותי מעידים שזה מקצוע שמתאים לי. אם מישהו יכול להסביר לי איך הולכים לימודי הפסיכולוגיה, כי דיברתי עם כמה אנשים שהלחיצו אותי ובילבלו אותי, אז אשמח אם מישהו יסביר לי בצורה מסודרת כמה שנים לומדים ומה התת נושאים שנלמדים במקצוע זה. אציין שאני לא סגורה על להיות פסיכולוגית. גם להיות יועצת זו אופציה בשבילי, אז אם אפשר גם להסביר לי איך אני עושה את זה ומה אני צריכה ללמוד אני אודה לכם מאוד. גם אם תפנו אותי לאתר שמסביר בצורה מובנת זה יעזור לי. שיהיה לכולם לילה טוב.

הכוונה - הדעה שלי

שלום לירזי18, קודם כל זה ממש לא מוקדם מידי לחשוב ולהתלבט מה את רוצה ללמוד. ההפך: ההרשמה לאוקטובר 2010 תתחיל בינואר-פברואר 2010 ועכשיו זה הזמן לברר, לחשוב ולהחליט. זה טוב שאת שואלת את השאלות האלו וזה מצויין שתגיעי ללימודים מתוך ברור והחלטה מודעת ומסודרת. לגבי לימודי פסיכולוגיה: בארץ נלמדים לימודי הפסיכלוגיה לתואר ראשון בשילוב עם תואר נוסף. יש מקומות בהם זה נקרא "מדעי ההתנהגות" ובהם מצרפים את הפס' ללימודי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה. במהלך התואר הראשון לומדים על סוגי הפסיכולגיה השונים (התפתחותית, קלינית, חינוכית, חברתית, נוירולוגית וכד') כדי לגעת קצת בכל התחומים. הלימודים מכילים גם הרבה מאוד סטטיסטיקה ומחקר. לימודי התואר הראשון הם כללים בלבד וכמעט שלא מכילים התנסות בשטח או ליווי בהתנסות. הם כן מאפשרים "טעימה" מהתחום, קבלת תואר ראשון ופתיחת דלתות ללימודי המשך. כדי להיות פסיכולוגית תצטרכי ללמוד קודם כל לתואר שני. לפני כן תצטרכי לבחור לאיזה סוג פסיכולגיה את רוצה להתקבל. כל תחום הוא שונה וגם סיכויי הקבלה הם שונים מסוג לסוג. סיכויי הקבלה לתואר שני בארץ הם נמוכים, משום שיש מעט מקומות ומספר ענק של מסיימי תואר ראשון בתחום. מסלול הקבלה הוא ארוך ומפרך: את צריכה ציונים גבוהים בתואר הראשון, ציון גבוה במבחן המתא"ם (כמו פסיכומטרי, גם של המרכז הארצי לבחינות והערכה, מכיל בעיקרו אנגלית וסטטיסטיקה), המלצות ממרצים שעבדת איתם כעוזרת מחקר במהלך התואר הראשון והמלצות מהתנדבות אותה עשית (או ניסיון כלשהוא מהשטח). כמובן שאפשר לנסות ללמוד בחו"ל... גם אח"כ, בהתאם לסוג הפסיכולוגיה שלמדת, אם תרצי לטפל תצטרכי ללמוד בביה"ס לפסיכותרפיה. נשמע הרבה? תראי, לדעתי אם פסיכולוגיה זה ממש את ואת מאמינה בדרך הטיפול הזו או שהמחקר מהסוג הזה מעניין אותך - בבקשה. אם מעניין אותך לטפל ולעזור לאנשים, אז לא תמיד זו הדרך. ולמה? כי לא תמיד הדרך של הפסיכולוגיה כפי שהיא היום היא הדרך הטובה ביותר לעזור לאנשים וגם, לפעמים זה כ"כ מתיש. אם את רוצה לעזור ו/או לייעץ לאנשים ישנן דרכים נוספות ולא פחות טובות: 1. עבודה סוציאלית: תואר מעניין המשלב בתוכו התנסות בשטח עם ליווי (משהו שחסר מאוד בלימודי הפסיכולוגיה). הוא גם מאפשר לך למצוא עבודה ביתר סיכוי אחרי התואר הראשון. לומדים בו דברים מאוד דומים. את יכולה אח"כ להמשיך לתואר שני בעו"ס ולהגיע בעתיד לאותו בי"ס לפסיכותרפיה ולטפל. בעיני זה מומלץ יותר. דרך אגב, אם תרצי ללמוד עו"ס אחרי התואר הראשון בפסיכולוגיה תצטרכי ללמוד במסלול השלמה בן שנתיים. 2. תראפיות שונות: עם בע"ח, מוסיקה, אומנות וכד'. 3. טיפולים אלטרנטיביים שונים. 4. לימודי חינוך/ חינוך מיוחד וכד' . 5. ייעוץ חינוכי (שהוא תואר המשך לחינוך וגם לפסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות). 6. קלינאות תקשורת. 7.ריפוי בעיסוק. ועוד..... כמובן שאת צריכה להגדיר טוב יותר לעצמך מה מעניין אותך יותר לצד הייעוץ והטיפול (עבודה עם ילדים, מבוגרים, נוער, מוגבלים, קשישים, נזקקים וכד'). זה גם בסדר להחליט שאת לומדת לתואר ראשון שממנו ישנן אפשרויות שונות להתפתחות, ללא הציפייה שתואר ראשון הוא זה שיוביל אותך ישירות למקצוע. גם זה בסדר, אבל את צריכה להגדיר לעצמך טוב יותר מה הציפייה שלך מהתואר הראשון. מקווה שעזרתי במשהו. כל טוב ובהצלחה בהמשך, ניבה

לירזי18

New member
הכוונה

היי ניבה, קודם כל תודה, עזרת לי מאוד. במידה ואני בוחרת ללמוד ייעוץ חינוכי, מהו תהליך הלמידה? כלומר, האם אני צריכה ללמוד לתואר ראשון בפסיכולוגיה או בחינוך? או לשניהם? ואם לשניהם, איך אני משלבת ביניהם במהלך שנת הלימודים? ואיפה אפשר לעבוד כיועצת חינוכית? תודה רבה על העזרה. :)

המשך

היי לירזי18, לפי מה שאני זוכרת ייעוץ חינוכי הוא תואר המשך, אבל זה טוב שאת בודקת את מסלול ההמשך ולפיו בוחרת את הלימודים לתואר הראשון. אני מציעה לך לברר במקומות בהם לומדים ייעוץ חינוכי מהם תנאי הקבלה ומי המועמדים שהם מחפשים ולפי זה לראות מה צריך ללמוד. אני חושבת שאפשר להגיע לזה דרך כמה מסלולים, אבל נדמה לי שחייבים תעודת הוראה שאולי אפשר להשלים במהלך התואר השני. תבררי האם עדיף ללמוד חינוך "נקי" או לשלב אותו עם פסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות שאולי נותנים ייתרון? בעיקרון אפשר ללמוד מסלולים משולבים לתואר ראשון ואפשר לשלב בהם גם תעודת הוראה. לפי מה שאני יודעת יועצת חינוכית עובדת בבתי הספר השונים. אני מציעה לך לחקור את התחום יותר ולדבר עם אנשים שעובדים בזה, להם הידע הטוב ביותר, גם לגבי מה עושים שם בפועל, האם זה מעניין, מה הם למדו ומה המסלול שעשו וכד'. כל טוב, ניבה

למעלה