ל sharonno
שלום לך, כתבת כאן מספר תחומים מעניינים שאכן אפשר להתפתח בהם. התואר הראשון שלך בחינוך מיוחד הוא איננו דבר מגביל, ההפך, הוא יכול רק להוסיף לך. גם אם התחום הבא שאליו תפני לא קשור, יש לך ניסיון בלימודים ועבודה וזה חשוב. דבר שני, אם את חוזרת לתחום הטיפולי כל הזמן (דבר שדווקא יש לך בו רקע אם יש לך תואר בחינוך מיוחד), אולי יש שם משהו שמעניין אותך ומתאים לך. תחשבי על זה. לגבי המקצועות שרשמת: יכול להיות שאת לא יודעת מספיק על המקצועות האלו ולכן את מתמקדת במאפיינים מסויימים שיש בהם, שלא בהכרח שווה לך לפסול את המקצוע בגללם. תרפיה באומנות: אם יש לך רקע, אך השאלה שלך היא האם זה מתאים לך? אני מציעה שתבררי יותר פרטים על התחום. מה עושים בתחום? איך נראה סדר יום של תראפיסט באומנות? כמה הוא מרוויח? מהם הרווחים (הלא כספיים) של התראפיסט? וכד'. תשובות על השאלות האלו יוכלו לאפשר לך לדמיין את עצמך עובדת בתחום וכך תוכלי לחוש טוב יותר האם זה מתאים לך. עיצוב פנים: האם המאפיין העיקרי של התחום הוא רק התחרות שבו? האם הדברים האחרים שתוכלי לקבל מהתחום לא עולים על כך? נסי לברר יותר טוב פרטים גם לגבי התחום הזה. מה שכן, יכול להיות שהעבודה בתחום הזה כוללת יותר שיווק עצמי ועצמאות. חשבי האם זה מתאים לך? כירולוגיה: לצערי אני לא מכירה את התחום. אשמח אם תספרי לי עליו. ייעוץ תעסוקתי: כדי לעסוק בייעוץ תעסוקתי אפשר להגיע ממספר תחומים, שלא כולם כוללים שימוש במבחנים פסיכולוגיים. למשל: אימון אישי, משאבי אנוש. בכל אופן, אני מאמינה שיותר מידע יכול להוריד קצת את הבלבול. יותר מידע יאפשר לך לראות את עצמך בתוך התחום ולעזור לך להחליט. בהחלט יש לך אפשרות להתפתח מקצועית בתחומים האלו, בעיקר אם הם מעניינים אותך. כל טוב, ניבה