הכוונה

sharonno

New member
הכוונה

שלום, יש לי תואר ראשון בחינוך מיוחד אך אינני עוסקת בתחום זה, אלא בתחום קרוב- בבלתי פורמאלי. יש לי הרבה תהיות אם להמשיך ללמוד- ואם כן אז במה. לאיזה מקצוע אוכל להתקבל ללימודי תואר שני או אפילו ללימודי תעודה עם התואר שיש לי? אני ממש מבולבלת אבל יודעת שלא רוצה להמשיך ללמוד את תחום החינוך. מה האופציות העומדות בפני? תודה

הכוונה

שלום לך, עם התואר שלך יש לך המון אפשרויות ללימודי המשך, גם בתחומים שאינם קשורים לחינוך. זה טוב לדעת מה את לא רוצה, זה כבר חלק מהדרך. השאלה היא מה מעניין אותך? אילו תחומים מעניינים אותך, ללא קשר לפרנסה או מקצוע? את מוזמנת לכתוב כאן. כל טוב, ניבה

sharonno

New member
היי

יש כמה תחומים המעניינים אותי אך אינני בטוחה לגבי אף אחד מהם. - תרפיה באומנות- יש לי רקע באומנות אך האם זה אכן יתאים לי? אני לא מסוגלת לענות על השאלה הזו. - עיצוב פנים- מקצוע תחרותי, יש המון מעצבין בתחום ואני לא טיפוס דוחף ותחרותי. - כירולוגיה- זה איננו מקצוע בפני עצמו, אם אלמד זה בטח רק לתחביב... -ייעוץ תעסוקתי- מבחני פסיכולוגיה קשים מעבר למה שלמדתי. משום מה אני חוזרת לתחום הטיפולי, למרות שאין לי רקע. אני ממש מבולבלת.... יש תחומים אחרים שאני יכולה לשקול עם התואר שיש לי? תודה

ל sharonno

שלום לך, כתבת כאן מספר תחומים מעניינים שאכן אפשר להתפתח בהם. התואר הראשון שלך בחינוך מיוחד הוא איננו דבר מגביל, ההפך, הוא יכול רק להוסיף לך. גם אם התחום הבא שאליו תפני לא קשור, יש לך ניסיון בלימודים ועבודה וזה חשוב. דבר שני, אם את חוזרת לתחום הטיפולי כל הזמן (דבר שדווקא יש לך בו רקע אם יש לך תואר בחינוך מיוחד), אולי יש שם משהו שמעניין אותך ומתאים לך. תחשבי על זה. לגבי המקצועות שרשמת: יכול להיות שאת לא יודעת מספיק על המקצועות האלו ולכן את מתמקדת במאפיינים מסויימים שיש בהם, שלא בהכרח שווה לך לפסול את המקצוע בגללם. תרפיה באומנות: אם יש לך רקע, אך השאלה שלך היא האם זה מתאים לך? אני מציעה שתבררי יותר פרטים על התחום. מה עושים בתחום? איך נראה סדר יום של תראפיסט באומנות? כמה הוא מרוויח? מהם הרווחים (הלא כספיים) של התראפיסט? וכד'. תשובות על השאלות האלו יוכלו לאפשר לך לדמיין את עצמך עובדת בתחום וכך תוכלי לחוש טוב יותר האם זה מתאים לך. עיצוב פנים: האם המאפיין העיקרי של התחום הוא רק התחרות שבו? האם הדברים האחרים שתוכלי לקבל מהתחום לא עולים על כך? נסי לברר יותר טוב פרטים גם לגבי התחום הזה. מה שכן, יכול להיות שהעבודה בתחום הזה כוללת יותר שיווק עצמי ועצמאות. חשבי האם זה מתאים לך? כירולוגיה: לצערי אני לא מכירה את התחום. אשמח אם תספרי לי עליו. ייעוץ תעסוקתי: כדי לעסוק בייעוץ תעסוקתי אפשר להגיע ממספר תחומים, שלא כולם כוללים שימוש במבחנים פסיכולוגיים. למשל: אימון אישי, משאבי אנוש. בכל אופן, אני מאמינה שיותר מידע יכול להוריד קצת את הבלבול. יותר מידע יאפשר לך לראות את עצמך בתוך התחום ולעזור לך להחליט. בהחלט יש לך אפשרות להתפתח מקצועית בתחומים האלו, בעיקר אם הם מעניינים אותך. כל טוב, ניבה

תרפיה באמנות

שלום רב, בהמשך לתשובתה של מנהלת הפורום הייתי רוצה להוביף מספר פרטים. תנאי קבלה לתרפיה באמנות כוללים: 1. קורסי השלמה בפסיכולוגיה (מה שנראה לי שיש לך אם למדת חינוך מיוחד), את יכולה לעביר גיליון ציונים לבדיקה בנושא. 2. 300 שעות באמנות (שעות מעשיות) לפני תחילת הלימודים, אותם יש לאשר מול המוסד בו את בוחרת ללמוד. לפי מה שאת רושמת סביר להניח שיש לך גם שעות, אבל זה כמובן מצריך פגישה. אם את מעוניינת לקבל מידע על מסלול הלימודים והמקצוע, אני מזמינה אותך לתאם פגישת ייעוץ בנושא: 09-8656501 אסנת, לסלי.

למעלה