הכוונה תעסוקתית

omeric30

New member
הכוונה תעסוקתית

שלום לכולם, אני מעוניין לשמוע את דעתכם בנושא הבא: אני בוגר תואר ראשון בכלכלה ותקשורת ,בן 30 מאזור המרכז,וכרגע עובד ככלכלן מתחיל .באופן כללי בשנה האחרונה התחלתי לעסוק בתחום הפיננסי. במהלך כל השנה ובמיוחד בחודשים האחרונים עולות אצלי תהיות מהותיות לגבי ההתאמה שלי למקצוע והאם עשיתי בחירה נכונה בלימודי התואר הראשון. אני מוצא את עצמי מתוסכל מאוד מבחינה תעסוקתית והגשמה עצמית,ככלכלן אני לא רואה את עצמי כאיש מספרים וכמויות כנדרש כביכול וכרגע גם אין לי עניין בעבודה שאני עושה. חשבתי לגשת לאחד ממכוני הייעוץ המוכרים אך אני חושש שמא דבר לא ייצא מכך והם רק יזיקו לי יותר(מבחינה תעסוקתית).המחשבה שאני עלול להתחיל מחדש הכל מפחידה ומתסכלת ומונעת ממני למצוא את עצמי.נכון לעכשיו אני תקוע בעבודה שאני לא ממש מעוניין בה ,אני יכול לחפש עבודה דומה בתחום ולקוות לטוב אך אני מאמין שיש צורך בשינוי מהותי לגמרי. מה עושים?? תודה מראש

magal101

New member
כתבת בדיוק מה אתה רוצה בהודעה

אם אתה מאמין שאתה צריך לעשות שינוי מהותי, אז קדימה, למה אתה מחכה?

omeric30

New member
שינוי

שינוי מהותי צריך להעשות מתוך מחשבה תחילה ,עם כיון מסויים והדרכה לאותו כיון הבעיה היא שכרגע אין לי את הכיון הרצוי ואין לי את האפשרות לא לעבוד עד שאמצא אותו לעבור מעבודה לעבודה ללא ידיעה מה אני באמת צריך לעשות זה בזבוז זמן ואנרגיות וכסף.. למי שיש רעיונות איך מוצאים את הכיון מוזמן להציע

תשובה ראשית כל אתה צריך לעשות הכל בהדרגתיות. לאתר את הכיוון שמתאים לך ולאט לעשות את המעבר הרצוי. אין כאן קיצורי דרך אלא עבודה בכיוון קבוע. לצורך מציאת הכיוון שלך קודם כל תשב עם עצמך ותחשוב. אתה יכול להיעזר במכוני הכוונה מקצועית, גרפולוגיים, מאמני קרירה וכיוצא בזה.

לידול

New member
בתוך כלכלה יש המון תתי תחומים

אם אתה לא מרוצה עם כיוון אחד בכלכלה תנסה אחד מהאחרים. יש עבודה בבנקים בסניפים, בבנקים במטה, יש ייעוץ ארגוני, יש ניהול תיקים, יש שיווק, יש כלכלן בחברה עסקית, יש אנליסט, יש business development. אני במקומך הייתי בודקת אם יש עבודה אחרת בתוך התחום של כלכלה שמוצא חן בעיניך. קשה לי להאמין שאתה לא אוהב אף אחד מהתחומים הללו. תשאל גם בפורום "כלכלה וכלכלנים". אם אתה הולך למכון ייעוץ תוודא שזה מכון שמבין בתתי תחומים של כלכלה כי אחרת זה לא מועיל לך. אולי עדיף לך להתייעץ עם כלכלנים אחרים ולאו דווקא עם מכוני ייעוץ.

Maayan Bar

New member
הכוונה תעסוקתית

שלום Omerico אתה כותב שכיום אתה מוצא את עצמך מתוסכל, ללא הגשמה עצמית תעסוקתית וללא עניין ומכאן עולות בך תהיות לגבי הבחירה שלך במקצוע כלכלן. אתה מצד אחד מאמין שיש לך צורך בשינוי ומצד שני הפחד להתחיל מחדש הכל - עוצר בעדך מלעשות את השינוי. זה המצב הקיים. אני שואלת אותך - מה היית רוצה בתחום התעסוקתי אם לא היו פחדים ו/אן מגבלות? איפה אתה רואה את עצמך מבחינה חייך המקצועיים בעוד נאמר 20 שנה?

למעלה