הכוונה מקצועית

mistertbz

New member
הכוונה מקצועית

בס"ד

שלום
אני מתלבט בין כמה תחומים:
חשבתי על ראיית חשבון כי זה נושא מעניין וגם יש יותר אפשרויות להיות עצמאי. הבעיה שביררתי וכרגע השוק מוצף. השאלה אם עוד 4 שנים זה יהיה אות הדבר
מצד שני אני מאד משך לנושא של בריאות וחושב על לימודי נטורופתיה או תזונה
כרגע אני עובד בתמיכה טכנית לטלפוני IP. התחום של התקשורת גם מעניין אבל הבעיה שתמיכה טכנית שוחקת

כמה נקודות

אי אפשר לדעת מה יהיה בעוד 4 שנים. הדברים כיום מאוד דינאמיים..
ואין שליטה על זה.
אתה מספר שאתה מתעניין במגוון של תחומים, אז בשלב ראשון אני מציעה לך לברר לעצמך
מה הדבר שהכי מעניין ומושך אותך, מה למשל היית מוכן לעשות גם בחינם ולא היה נמאס לך מזה.
בנוסף, מציעה לך לברר עוד מידע לגבי כל אחד מהתחומים הנ"ל בהם אתה מתעניין.
לגבי תקשורת, זה תחום מאוד רחב ואולי תמצא בתוכו כיוון אחר שיעורר בך יותר עניין מאשר תמיכה טכנית.

mistertbz

New member
תגובה

בס"ד
קודם כל תודה על ההתייחסות המהירה
בקשר לראיית חשבון, ברור שאי אפשר לדעת מה יהיה בעוד 4 שנים, אבל האם כדאי בכלל לגשת לזה
בנוגע למה שהכי מושך אותי, זה דווקא נטורופתיה-אני מסוגל לדבר על זה שעות ובאמת לעבוד בזה בחינם. הבעיה שאני לא מכיר את השוק ובשביל להרוויח טוב אני לא יודע מאיפה להתחיל.

קח בחשבון ש..

לימודי ראיית חשבון דורשים השקעה רבה, תואר ראשון נמשך 4 שנים (אם אתה בוחר להמשיך לשנה רביעית) ויש עוד סטאז' של שנתיים לאחר מכן,
שהשכר עליו הוא נמוך מאוד באופן יחסי. גם שכר של רואי חשבון הוא לא מהגבוהים;
ולסיכום ולדעתי האישית מאוד: ביחס למשאבים שאתה משקיע, התמורה אינה הולמת.

לימודי נטורופתיה נמשכים 4 שנים, ולאחר מכן זה מאוד תלוי בך. אם חשוב לך להרוויח טוב תחשוב על פתיחת קליניקה פרטית.
להיות עצמאי זה נושא בפני עצמו.
אני מאוד ממליצה לך לשוחח עם כמה נטורופתים, לשאול אותם שאלות, וגם ללכת למכללה טובה לרפואה משלימה ולהתייעץ שם
על לימודים - תקבל חומר מפורט ויסבירו לך באופן מקיף מה הלימודים כוללים ומה האפשרויות לאחר מכן.
לגשת ל"שטח" יתן לך הרבה רקע חשוב שיעזור לך לקבל החלטה.

הכי הכי חשוב, שתבדוק מה הכי מדבר אליך ומעניין אותך, כי כשיש לך את הבטחון והבסיס הזה, קל יותר להמשיך גם אם הלימודים
ארוכים/דורשים השקעה.

למעלה