הכוונה מקצועית

toltol5

New member
הכוונה מקצועית

שלום,
אני בת 32 בוגרת תואר ראשות במדעי הכלום (מדעי מדינה ותקשורת) בשנים האחרונות עסקתי בעיקר בתחום השירות על כל רבדיו (החל מנציגת שירות פשוטה במהלך התואר ועד ניהול תיקי לקוחות אסטרטאגים בחברות תקשורת גדולות, כרגע אני עושה זאת באירגון קטן יותר (מעבר לשירות לקבוצה מאוד ספציפית של אנשים אני מתעסקת בעבודה אדמנסטרטיבית מאוד רחבה) אני מרגישה מיצוי מאוד גדול וחוסר סיפוק במה שאני עושה ובזבוז של היכולות וכמובן שכר מאוד לא מתגמל, בקיצור לא מממשת את היכולות שלי. אני מאוד מעוניית להעמיק את הידע ולרכוש השכלה ואפילו מקצוע אחר, אני מאוד מבולבלת מאחר ואני חייבת לשמור על מסגרת של עבודה במשרה מלאה. אני חושבת ללכת להכוונה מקצועית שאולי יוכלו לתת לי הדרכה על פי הפרמטרים של מה נידרש היום (כלומר משכורת מכובדת יותר) ושניתן להפוך אותו למקצוע שיתאים ליכולות שלי( הסבה מקצועית ) .
האם אתם יכולים להלמיץ לי על מכוני הכוונה ומה העלות הממוצעת של שירות כזה?
תודה

felix16

New member
קורס/תואר שני

אני מבין לגמרי את הבעיה שלך. התחום שלמדת הוא כל כך רחב ויש המון אפשרויות עבודה אבל כל כך מעט מקומות עבודה.
מצב התקשורת הוא בכללי לא טוב אבל כן יש נישות שפורחות בו. כמו כל מה שקשור לשיווק באינטרנט או משרדי פרסום.
הייתי ממליץ לך לנסות לברר על לימודי תעודה מקצועיים שיכולים קצת למקד אותך, יש המון קורסים לשיווק ויש גם ביתי ספר לפרסום.
אופציה אחרת היא המשך ללימודי תואר שני בתקשורת, מנהל עסקים, קולנוע ועוד.
את יכולה בקלות למצוא קורס או תוא שנלמד במסלול ערב ואז תוכלי לעבוד במקביל.

toltol5

New member
שאלה נוספת

תודה,
אני לא בטוחה שאני רוצה להמשיך במקצוע הזה ומצד שני אני לא כך כך יודעת מה אני רוצה לכן אני רוצה לבדוק אפציה של ההכוונה מקצועית עם דגש על הסבה מקצועית, בתכל'ס משהוא שיכול לתת לי כיוונים על אופציות חלופיות שמהם אני אוכל לצאת גם אם מקצוע ביד

תשובה ודגשים

הי
ראשית מאחלת לך בהצלחה
מציעה שתבדקי מספק מקומות ותשווי.

המחירים היום בתחום ההכוונה המקצועית הם כ-1500 ש"ח ל5- מפגשים פלוס מינוס
הדגשים שאני מציעה שכדאי לשים לב בהכוונה:
1. מה בדיוק נותנת הכוונה? מלבד מקצועות שטובים לך ממליצה שתבדקי שיטות ומכונים שבהם
הדגש הוא גם על גילוי עצמי שבו את מבינה מה הפוטנציאל הכולל שלך מלבד כישורים ויכולות.
2. שנית כפי שציינת חשוב באמת לשבת עם היועץ ושייתן רשימה אמיתית של תפקידים שיכולה להוביל אותך לפרנסה מכובדת
3. שלישית אני מציעה תמיד גם לשמור על ראש פתוח ויצירתי בשוק תעסוקה משתנה כמו שלנו הרבה פעמים
חשוב ללמוד גם להתוות את הדרך בעצמינו וליצור פתרונות משל עצמינו, ככה שגם כשניגשים לראיון למשל במקום עבודה חדש חושבים
איך ניתן להפוך תפקיד ליצירתי.

מאחלת לך בהצלחה
מקווה שזה עוזר

toltol5

New member
תודה רבה אפרת

זה בדיוק מה שאני מחפשת,הבעיה שהשוק מוצף בחברות שמציעות את השירות הזה. איך אני יכולה לדעת מי מהם המובילים? אצל מי כדי לבדוק?
משהוא אולי יכול להמליץ מנסיון ?

כדאי פשוט לפעול

להרים טלפונים וגם לחפש המלצות בחיפוש בגוגל.
עקרונית גם אני מצטרף לדעה שיש לעדיף מקומות (או מאמנים) שדוגלים בתהליך של גילוי, ולא מסתפקים במפגש או שניים שמתבססים בעיקר על מבחנים וניתוח שלהם.

למעלה