הכוונה מקצועית

k1235

New member
הכוונה מקצועית

שלום, אני בן 22 ונמצא בבילבול גדול :) אני מעוניין ללמוד לימודי תעודה אך לא יודע באיזה תחום מחפש תחום שיש בו עבודה בשוק ולא ללמוד בשביל התעודה החסרון הוא שהקורס צריך לכלות אנגלית בסיסית בלבד תחום התעניינות שלי הוא דיי רחב אז ככה שאשמח לקבל המלצות לכל לימודי התעודה בהם יש באמת עבודה בשוק תודה רבה

תשובה חשוב שגם תמקד את עצמך, לאילו תחומים אתה נמשך? תחומי האלקטרוניקה, המכניקה? תחומי הטכנאות למיניהם?

k1235

New member
אין לי כיוון..

אין לי כיוון מסויים אני רוצה לקבל רשימת מקצועות שבאמת יש בהם עבודה וכדאי ללמוד אותם ואז מתוך הרשימה אני יסנן לעצמי למה אני הכי נמשך כרגע אני אבוד ובלי שום כיוון

nitsansh

New member
אני חושב שאתה לא עושה את התהליך נכון

הדבר הראשון שאתה צריך לעשות הוא הגדרה של הערכים ותכונות האישיות שלך ולפי זה לאתר איזה מקצועות מתאימים לך. מהרשימה של המקצועות שמתאימים לך תבחר את מה שאתה מעוניין תוך התחשבות במצב השוק.

k1235

New member
את הדרך הזאת ניסתי ולא הצלחתי..

את הדרך הזאת ניסתי ולא הצלחתי להגיע לשום מקצוע בגלל זה אני מתייעץ עם הפורום מעוניין לקבל רשימה של מקצועות טובים בשוק שאפשר ללמוד

nitsansh

New member
הפורום לא מכיר אותך אז קשה לתת עצות

מקצוע טוב הוא עניין מאד סובייקטיבי. מה שטוב לאחד לא טוב למישהו אחר. קשה לקבוע גם "למה יש דרישה בשוק". זה דבר שיכול להשתנות בטווח של שנה-שנתיים ולאנשים טובים יש תמיד ביקוש בכל תחום. אם כבר עשית אבחון מקצועי אז אולי תספר על איזה תחום המליצו לך? זה יצמצם את המבחר למה שיכול להתאים לך. מניסיון של מישהו שלמד לפני כמה שנים מקצוע ואחרי זה התברר לו שמה שדרוש בענף מבחינת תכונות אישיות זה לא מה שמתאים לו... זו טעות גדולה לבחור מקצוע בלי לבדוק את ההתאמה שלך... טעות שעולה בכסף, זמן ועוגמת נפש...

k1235

New member
אבחון מקצועי

לא עשיתי אבחון מקצועי האם זה באמת דבר שיכול לעזור? השאלה היא אם באמת קיים מקצוע תעודה שיש לו דרישה בשוק או שהכל היום בנוי על תואר 1 מינימום? אני נמשך יותר לתחום הניהול/טכנולוגיה זה הכיוון הכללי שיש לי אבל אם יש מקצוע אחר בשוק שבאמת יש לו דרישה אז אני מוכן ללמוד אותו ולהכיר את המקצוע גם אם אני לא נמשך אליו כרגע תודה

nitsansh

New member
בוודאי שיש מקצועות שלא מחייבים תואר אקדמי

בתחומים שציינת יש גם תואר של הנדסאי שזה 2 שנות לימודים, ויש דרישה למקצועות ברמה הזו. אבל לדעתי אבחון מקצועי חשוב ביותר, וייתן לך קודם כל מידע על עצמך שיכול להיות שאתה לא מודע לו, ויכוון אותך לתחומים שבהם נדרשים אנשים עם תכונות אישיות כמו שלך. אם אתה לא הולך לאבחון ורוצה לקבל החלטה מהירה, אני מציע שתלך למכללות להנדסאים וקורסים מקצועיים ותבקש להיפגש עם יועצי הלימוד בתחומים השונים. אל תתבייש לשאול כל דבר שלא ברור לך גם על הלימודים וגם על אופי המקצוע העתידי. אם אתה מכיר אנשים שעובדים במקצוע שאתה מעוניין בו רצוי מאד להיפגש איתם ולקבל "מידע פנימי" שלא תשיג בדרך אחרת. אתה גם צריך לבדוק מהם תנאי הקבלה לסוגי הלימודים השונים ולראות אם אתה עומד בהם. יש מגמות, למשל בתחום ההנדסי/טכנולוגי, שדורשים בגרות מורחבת במתמטיקה, פיזיקה או מקצוע מדעי/טכנולוגי אחר. בגדול, ככל שדרישות הקבלה גבוהות יותר ומשך הלימודים ארוך יותר, אפשר לצפות שהשכר במקצוע העתידי יהיה גבוה יותר, אם כי יש הרבה חריגים לכלל הזה.

MyTaoWay

New member
אממ...

הלינקים בחתימה שלך... אתה הוא בעל האתר? למה שלא תחשוב בכיוון של שיווק באינטרנט... תוכניות שוטפים וכו'? האם משהו בתחום המחשבים מעניין אותך?

מלי147

New member
מכללת אשקלון

ממליצה בחום להתייעץ ולהתעניין במכללה, יש מגוון של הכשרות מקצועיות. תוכל לקבל גם תשובות בפייסבוק במשתמש "המכללה האקדמית אשקלון - העמוד הרשמי". בהצלחה..

למעלה