הכוונה מקצועית

ליאורה38

New member
הכוונה מקצועית

שלום רב, אני בת 43, אחרי 20 שנות עבודה בהיי טק בתפקידי פיתוח ובעקר בתפקידי ניהול שונים.(למדתי מדעי המחשב בזמנו). בשנים האחרונות אני חשה רצון עז לבצע שינוי מהסיבות הבאות : עבודה לא מאתגרת אותי ולא מספקת בעיקר בצדדים נפשיים ורוחניים, חוסר יציבות תעסוקתית, החלפת פרויקטים, מנהלים, עמיתים, באופן תדיר, ציפיית המערכת לשעות עבודה אינסופיות שבאות ע"ח חיים אישיים, חוסר תחושת משמעות אישית ותרומה לחברה. אני רוצה לשנות מקצוע כשהפנטזיות שלי כוללות ניהול צימרים עם מסעדה, טיפול בתינוקות, פתיחת משפחתון, חקר תרופות אונקולוגיות, ניהול עמותה להחזרת ערכי היהדות לחברה החילונית, ובזמן האחרון חשבתי על...קלינאית תקשורת. אני מתעניינת מאד בתחומי הרפואה, הפסיכולוגיה, היהדות, פילוסופיה, וגם נושאי ביטחון ופוליטיקה מרתקים אותי (יש לי גם רקע בטחוני). יש לי אופי מאד מתייחס ושירותי אבל אני גם מאד מעשית, מאורגנת ומכוונת מטרות. אני רוצה למצוא את הייעוד שלי, למצות את הפוטנציאל שלי, לתרום לחברה, להנות, להתפרנס, לא לעבוד שעות ארוכות מדי כדי לאזן עם חיי המשפחה, למצוא יציבות, הערכה מקצועית וסביבת עבודה בעלת רמה אנושית גבוהה. מה הכיוונים שיכולים לעלות לדעתכם ? אילו מקצועות משלבים בין הרצונות, הכישורים ודרישות השוק ? אילו אפשרויות יש עם ובלי הכשרות ארוכות ? אודה על כל התייחסות, ליאורה

תחומי עניין רבים ומרתקים

שלום ליאורה, איזה כיף שכל כך הרבה דברים מעניינים אותך! זה נהדר. אני מכירה את ההתרגשות הזו שהמון דברים מעניינים ורק צריך לבחור. מסלול הקריירה שלי מזכיר במקצת את שלך. גם אני עובדת הייטק לשעבר ואני מאוד מזדהה עם הנקודה בה את נמצאת היום. יש בה משהו מרגש אך גם מבלבל. היתרון העצום הוא שכבר יש לך שנות קריירה מאחוריך שאת יכולה ללמוד מהם המון על עצמך, ובהתאם לכך להחליט. את מעלה בנשימה אחת אפשרות להיות עצמאית מול שכירה, עבודה עם ילדים מול מחקר. אני ממליצה לך קודם כל להתמקד בתחום שתואם לרצונות ולכישורים שלך ואז לבחון את דרישות השוק. ההחלטה היא מורכבת ומושפעת מגורמים רבים. אני יכולה להמליץ לך על כלי מקצועי בו אני נעזרת כדי שתוכלי להתחיל להתכוונן: שאלון עוגני קריירה של שיין. השאלון מציע דרך להתמודדות עם החלטה על קריירה שניה על ידי ניתוח שיטתי של עברו המקצועי של האדם ושאיפותיו לעתיד. כאשר אדם מגלה מהו "עוגן הקריירה" שלו הוא מסוגל להתמודד עם בחירות והחלטות בקריירה שלו בדרך התואמת את ערכיו ואת האופן בו הוא רואה את עצמו. עוגן קריירה הוא צירוף של היכולות, המניעים, והערכים של האדם, כפי שהם נתפסים על ידו, ושעליהם הוא לא יוותר בכל החלטה. זהו בעצם דימוי-עצמי שהאדם מפתח סביב הקריירה שלו, אשר מדריך אותו לבחור באפשרות מסוימת לגבי דרכו המקצועית. (אם תרצי, אשלח לך את השאלון במסר אישי) מאחלת לך המון בהצלחה! גלית שטיין

free s0ul

New member
היי ליאורה..!

ליאורה, אם יורשה לי לשאול אותך ולקבל ממך יעוץ מאחת שלמדה מדעי המחשב, ועסקה בתחום, (אני חושבת לא מעט על ללמוד את המקצוע הזה שנה הבאה, אך יש מעט לבטים..). אין לי ספק שאפשר לעשות בתחום ההי-טק כסף טוב, אך האם העבודה היא שעות על גבי שעות מול מחשב, ללא גורם אנושי? העבודה מאתגרת? אשמח לקבל ממך קצת חוות דעת- יתרונות חסרונות.. ובאשר אלייך, האמת שאני בת 22 גילי קצת צעיר בשביל לתת לך חוות דעת בונה, אך נוצר לי רושם שאת מאוד אמביציונרית, ומגע אנוש מאוד חשוב לך.. (גם אני אחת כזאת, ובאמת מעניין אותי איך זה יסתדר עם העבודה שלך לאורך השנים..), אולם את רוצה כ"כ הרבה... אולי את צריכה להתמקד- וללכת על כיוון אחד שבאמת יספק אותך.. אין לי ספק שבסוף תגשימי את מטרותייך בדרך זו או אחרת..! כישוריך והרצונות שלך מאוד מקבילים, לדעתי האישית, למקצוע הנדסת תעשייה וניהול.. אך לא הבנתי ממך אם את מעוניינת להתחיל שוב בלימודים אקדמאיים... מאחלת המון בהצלחה.. ושבוע טוב! טלי.

ליאורה38

New member
תשובה לטלי

הי טלי, את רוצה ללמוד מדעי המחשב אך מתלבטת. תראי, זה עולם גדול עם הרבה מקומות עבודה רבים ושונים זה מזה (חברות פרטיות וחברות ממשלתיות), סוגי תפקידים שונים (יותר או פחות מתקדמים מבחינה טכנולוגית, פיתוח, ניתוח מערכות, ניהול ברמות שונות וכו'), שכר בד"כ גבוה מאד למוכשרים שעובדים קשה מאד בחברות הפרטיות. לגבי עבודה עם גורם אנושי - תלו למה הכוונה. בתכנות את עובדת די לבד, בניתוח מערכות את עובדת מול משתמשים, בניהול את עובדת עם עובדים ועמיתים. הגורם האנושי כשמטפסים בדרגות הוא בהרבה מקרים הופך להיות יותר מנוכר. יש מקצועות שמין הסתם הגורם האנושי הוא חלק מהאינטרקציה היומיומית (מורה, אחות, פסיכולוג, וכו'). לגבי יתרונות וחסרונות - תלוי מאד מה את מחפשת בעיסוק העתידי שלך. מבחינה כלכלית אין ספק שזה משתלם. לגבי השעות - הבנתי שבהרבה מקצועות קיימת הבעיה (גם עו"ד, רו"ח, רופאים ועוד), מי שיעבוד במקומות ממשלתיים ובנקים יוכל להנות מימים נוחים יותר. סה"כ בכלליות מאד נהניתי מהעבודה ומהתנאים, אני פשוט כבר לא מאותגרת. למה את חושבת שמתאים לי "תעשיה וניהול" ....מעניין.... בכל מקרה שיהיה בהצלחה, ליאורה

למעלה