הכוונה מקצועית

נתושית

New member
הכוונה מקצועית

יש לי תואר ראשון באופטומטריה מאוניברסיטת בר אילן. המקצוע די משעמם אותי, והייתי רוצה ללמוד משהו אחר (רצוי לתואר שני אבל לא חובה). הבעיה העיקרית שלי היא שאני מחפשת תחום שבו שעות העבודה (בעתיד) יתאימו להיותי אמא, כלומר עבודה לכל המאוחר עד שעה 15:00. בתחילה חשבתי ללמוד מנה"ס אך בעלי טוען ששעות העבודה במקצוע הנ"ל ארוכות. האם זה מחייב? ומה לגבי עיצוב גרפי או עיצוב פנים? האם השעות יותר נורמליות? והאם יש ביקוש לעובדים במקצועות הנ"ל? אני מנסה לעשות רשימת "בעד-נגד" וקצת מתקשה. אשמח אם תוכל לעזור... סליחה על המגילה, ושוב תודה.

שינוי קריירה

הי נתושית, בחרת תחום שאינך נהנית ממנו והיום כשאת אמא, את מחפשת לשנות כיוון. אני מבינה שהשיקול המרכזי הוא שעות העבודה. האם יש שיקולים נוספים שמעניינים אותך מאחר ויש תחומים רבים שיכולים לענות לדרישות השעות שלך אבל ישעממו אותך. בשלב הראשון כשחושבים על שינוי מקצועי, חשוב להסתכל על התמונה המלאה, לפני ששמים מגבלות שסוגרות. מה כן מעניין אותך ללמוד? מה מסקרן אותך? מה את אוהבת לעשות בשעות הפנאי? במה את טובה? מה גרם לך לבחור בתחום האופטומטריה והיום את מבינה שלא מתחבר אליך? לפני שתעשי בחירה מחודשת שתתבסס על שיקול מרכזי אחד, שעות העבודה, כדאי לפתוח אפשרויות. אני מכירה עורכי דין שעובדים עד 15 למרות שזה תחום שבד"כ עובדים בו שעות ארוכות. יש דרכים לשלב בין קריירה לאמהות וזה לאו דוקא אומר לוותר על עניין. אשמח להמשיך ולסייע, בהצלחה! אילת

נתושית

New member
היי איילת

תודה על התשובה. בחרתי ללמוד אופטומטריה בגלל לחץ של ההורים. בכלל רציתי ללמוד אדריכלות ועיצוב פנים. בדיעבד אני לא מתחרטת. זה מקצוע שעד היום התאים לי, והשכר בו הוא יחסית טוב. היום כבר לא מתאימה לי העבודה במשמרות והשעות המאוחרות, מה גם שאני לא נהנית מהעבודה. אני נורא רוצה לחזור ללמוד, ומעניין אותי הן התחום המנהלי (מנהל עסקים) והן התחום היצירתי (גרפיקה או עיצוב פנים). העניין הוא שלשניהם יש חסרונות משמעותיים: מנהל עסקים- בד"כ שעות עבודה מרובות ועד שעות מאוחרות. גרפיקה ועיצוב- בעיה במציאת עבודה. האם אני טועה? האם יש מקצועות שדורשים מנהל עסקים אך אינם עד שעות מאוחרות?? האם יש עבודה בגרפיקה??? תודה שוב נתושית

שינוי קריירה

הי, היום את במקום שאת שואפת ללמוד תחום שמעניין אותך ואני מבינה שעיצוב מאד מושך אותך. גרפיקה הוא תחום בו תוכלי למצוא עבודה כשכירה בחלקיות משרה והן כעצמאית- יש גרפיקאים שעובדים כפרילנסרים מהבית. עיצוב פנים הוא תחום מורכב יותר מבחינת עבודה- ניתן לעבוד בחנויות רהיטים, בחנויות מטבחים, בחנויות המתמחות בסטיילינג, וילונות ועוד.. אך העבודה היא נראה שעיקר מעצבי הפנים עובדים כעצמאים. לגבי מנהל עסקים- מנהל עסקים הוא כלי, הוא תחום שיאפשר לך להשתלב בתפקידי ניהול שונים בהמשך אך אינו תואר מוגדר. אם ניהול מושך אותך, האם חשבת לפנות לרשתות האופטיקה ולנסות להשתלב בתפקידי מטה שונים, כך שתוכלי לשלב את הידע שלך ואת הניסיון באופטומטריה ביחד עם ניהול. בהצלחה! אילת לבנון

למעלה