הכוונה מקצועית

nurit49il

New member
הכוונה מקצועית

שלום לכם/לכן נתחיל בזה שפוטרתי מעבודה לפני כחודש ואני בת 52 עם ניסיון חיים לא מבטל, כמו כן עם נסיון תעסוקתי רב. אני היום בפרשת דרכים, האם להמשיך בתחום בו עסקתי בתעשיה יצורית תהליכית שזה בעיקר עבודה ברכש, תפ"י, מחסן משלוחים, או ללכת לכיוון שונה, ניהול משאבי אנוש. אם זה ניהול משאבי אנוש לתואר מדובר על 7 סמסטרים, האם אני אוכל לעבוד בתחום? או שאני חייבת להמשיך לתואר שני? שאלה נוספת, האם מספיק ללמוד ללימודי תעודה, קורס של ניהול משאבי אנוש? שזה בעצם כמה חודשים? אני אמצע עבודה שיש בידי רק את התעודה של הקורס משאבי אנוש? תעזרו לי לחשוב כדי להגיע להחלטה. התלבטות בריאה היא חלק מהחיים... מודה לכם/לכן נורית

Net Academy

New member
כיוון ראשוני

היי נורית, תחום משאבי אנוש כולל תחתיו גיוס, רווחה והדרכה. לרוב, הדרך להשתלב בתחום מתחילה בחברות כח אדם והשמה שבהן התפקיד הוא באוריינטציה של גיוס. חברות כאלה מגייסות גם רכזי גיוס ללא ניסיון, אבל דרישת הסף במקרה הזה היא תואר אקדמי, רצוי בתחום הומאני כלשהו - אפשר (אבל לא חובה) בתחום משאבי אנוש. כדי להתקבל לעבודה במחלקת משאבי אנוש בחברות וארגונים (להבדיל מחברות כח אדם והשמה) צריך או ניסיון קודם בתחום או לצמוח מתוך הארגון. קורסים ותארים בתחום משאבי אנוש יהיו יותר שימושיים למי שכבר עובד בתחום ומוכיחים את עצמם יותר כלימודי העשרה שמקנים ערך מוסף ופחות כלימודי הכשרה מעשיים. נסי לעבור על עיתון או אתר דרושים ולחפש משרות בתחום כדי לקבל רקע נוסף בנושא. בהצלחה...

למעלה