הכוונה וייעוץ

הכוונה וייעוץ

גם אני כמו רבים מבולבלת בבחירת מקצוע. רצוני לשלב עניין עם פרקטיות - מציאת תעסוקה בתחום. יש לציין שיש לי נטייה יותר - אני חושבת לתחום ההומני. בעקבות המלצה של ממליץ כלשהו הלכתי למכון ייעוץ של משרד התעסוקה -או משרד התשתיות והתעשייה -איך שהם קוראים לעצמם היום. לא אכנס לזה בפרטים רק אומר -יצאתי מאוד מאוכזבת מסוג הייעוץ שלהם.שלא עזר לי לגבש החלטה כלל. מה שקורה שהתקבלתי לתחום לימודים שברובו די ראלי ואני לא בטוחה שאני ממש רוצה ללמוד את התחום. מצד שני אני מתלבטת לגביי תחומים נוספים : תחום הומני שלא הכי פרקטי, ותחום עיצובי. התייעצתי עם הרבה אנשים, והייתי בספריות מידע - קראתי על כל נושא. מאוד קשה לי לגבש דעה. השאלה מאיפה להמשיך כרגע? *האם ללכת למכון ייעוץ אחר שיעזור לי לגבש החלטה?- או *להתחיל באיזה תחום שנראה לי מעניין כרגע , ולראות איך זה 'מסתדר' לי. מהי האפשרות הכי אפקטיבית שכדאי לי להמשיך כרגע?

יעוץ

הרצוי כמובן הוא להתחיל ללמוד תחום שהינו הולם את כישוריך, העדפותיך וצרכיך, ולא בשיטה של נסוי וטעיה. לא פרטת מהו התחום אליו התקבלת , ומהם התחומים האלטרנטיביים שאת שוקלת ולכן לא אוכל להתייחס באופן יותר קונקרטי לדברים. באשר ליעוץ נוסף. בעקרון אם אינך מרוצה מרופא אחד אינך מפסיק ללכת לרופאים, אבל גם כאן כיון שלא פרטת את מרכיבי האכזבה מהיעוץ קשה להתייחס ספציפית אם אכזבה כזו צפויה גם במכוני יעוץ אחרים.

למעלה