הכוונה בבחירת מקצוע

tamma1

New member
הכוונה בבחירת מקצוע

סיימתי לא מזמן השלמת בגרויות. מאז ומתמיד הצד הריאלי לא היה חזק אצלי. לעומת זאת ספרות, אנגלית, חקלאות כן.
עם מתמטיקה, כימיה וכל השאר אני ממש מסתבכת. ברגע שמתחילים לדבר על זה בשיעור פשוט זה היה נכנס מאוזן אחת ויוצא מהאושן השניה.
הייי בהכוונה מיקצועית בירושליים ואמרו לי לפתח את הצד ההומני. למשל ללכת ללמוד ספרות.
אני מודה שדי יש לי בעיה עם זה, קודם כל כי זה לא ממש מעניין אותי ודבר שני כן יש בי איזשהו רצון לנסות להתגבר על הקושי עם הריאלי ולנסות לנצח אותו. אני מפחדת שאני קופצת מעל הפופיק ושיהיה לי קשה ואני לא רוצה לנשור באמצע סימסטר או משהו כזה.
מה כדאי לי לעשות?

הומאני זה איכות לא מקצוע

הי
אם את הומאנית זה לא אומר שאת צריכה ללמוד ספרות:)
איני יודעת מה בדיוק נמסר לך בהכוונה
אבל אם זה לא מעניין אותך ספרות אז זה לא מה שאת צריכה לפתח וללמוד.
זה לא מי שאת.

הגישה צריכה להתחיל ממך ומהרצונות שלך
והכישורים והאיכויות זה דבר שמשרת אותך בדרך (לפעמים כישרון זה כן משהו שקשור למקצוע אך לא תמיד, תלוי...)
אם את רוצה לעסוק במשהו ריאלי בטח שתוכלי לנצח אותו...
תתחילי בשאלה מה בכלל את רוצה? לא מה אומרים לך? מה את רוצה לתת לעולם? לעצמך?

זו הגישה.
בהצלחה,

tamma1

New member
אני מרגישה

שזה שהצד הריאלי חלש אצלי ושלא טרחתי להקשיב יותר בשיעורים.. מהווה כרגע חיסרון עבורי. כי יש מגוון מאוד רחב של דברים שמעניינים אותי אבל קשה לי להתפקס.
זה מתחיל מבע"ח, עיצוב, ועוד..

אוקי

א. איך אפשר להשלים את הפער הזה? אולי ללמוד קורס ריאלי כל שהוא, מה עוד?

ב. בעלי חיים, עיצוב - יש דרישות ריאליות לזה?

אני מבטיחה לך שברגע שתשימי בצד את החיסרון הנתפש
ותבדקי מה באמת מדבר אליך איך ואת רוצה לעסוק בו
את תמצאי פתרונות.

DroSh1

New member
קודם כל

תמיד יהיו מגוון של נושאים שיעניינו אותנו זה הופך אותנו לאנשים מעניינים ומגוונים.
אל תהיי קשה עם עצמך לגבי זה שלא הקשבת בעבר את תמיד יכולה להתחיל להקשיב בהווה ולהיות יותר פתוחה..וגם לא תמיד מה שמציעים לך זה מה שאת באמת רוצה - אתמול דווקא קראתי פוסט נחמד שמדבר על חוסר הקשבה והאם אנחנו מפסידים מזה..
אני ממליץ לך לחשוב עם עצמך מה את באמת רוצה ואם זה משהו שבאמת בא מתוכך את תתגברי על כל המכשולים ולא תנשרי באמצע הסימסטר (אבל הפעם תקשיבי בשיעורים :)

למעלה