הכוון מקצועי

guest09

New member
הכוון מקצועי

שלום רב,
אני בוגרת תואר ראשון בסטטיסטיקה ותואר שני בסטטיסטיקה(אקטואריה).ללא ניסיון תעסוקתי בתחום.
מחפשת עבודה מזה מספר חודשים ורוב המשרות המוצעות לי הן שירות לקוחות ומכירות בשכר פחות ממינימום!
הייתי מוכנה אפילו לוותר על התחום שלמדתי ולעשות הסבה לתחום ההיי-טק, אך גם שם נדרש ידע מוקדם בנושאים שמעולם לא היתה לי נגיעה אליהם אז גם ניסיון זה כשל.
אינני מתאימה לעבודה בשירות לקוחות או מכירות. עבדתי בעבודה מסוג זה בעבר וסבלתי מכל רגע.
האם להמשיך להמתין עד שתופיע משרה מתאימה או להתפשר ולקחת כל משרה שמוצעת לי גם אם השכר מאוד נמוך, ואני בטוחה שלא אהיה מרוצה מסוג העבודה?
ואם כבר להתפשר אז לאיזה כיוון לפנות?

אודה מאוד לעזרתך

תשובה

תלוי מאוד במצבך הכספי ובדברים נוספים שקשורים אליך אשר מגדילים או מפחיתים את סיכוייך למצוא עבודה בתחום הסטטיסטיקה/אקטואריה (כמו מקום מגורים, ממוצע ציונים וגם גיל-אין מה לעשות).
באופן כללי קיימות משרות בשוק- בין אם פרטיות ובין אם ממשלתיות.

איך יתכן?

אקטואריה אמור להיות אחד המקצועות הכי רווחיים היום.
אין משרות!? באיזה איזור בארץ את מחפשת עבודה ?

עצה

הי
לדעתי אם תחום המכירות והשירות הוא ממש לא מתאים ואכן השכר שם הוא שכר רעב
לא ללכת בטח לא אם את סובלת.
אבל... כן לעשות מאמצים אחרים.
אולי תבדקי את תחום הבנקאות, הביטוח, משרות של אנאליסטים
או לפחות שירות לקוחות משולב בק אופיס.

מקווה שזה עוזר
בהצלחה

guest09

New member
מה הפתרון?

תודה על התגובות

אני גרה במרכז (ממש בלב העניינים) ועדיין התחרות היא קשה. הרי גם מי שלא גר במרכז בסופו של דבר עובר לת"א בשביל למצוא עבודה.
האם גיל 29 הוא גיל בעייתי?
לכל משרת עוזר אקטואר נדרש ניסיון של לפחות 3 שנים בתחום, וגם כשכבר הגעתי לראיון באחת מחברות הביטוח נאמר לי שיש עוד 10 מועמדים לתפקיד והחליטו שלא להמשיך איתי.
לגבי בנקים-הוצע לי תפקיד של שירות לקוחות ומכירות במוקד הטלפוני או שירות לקוחות פרונטלי בתחום המשכנתאות. לא לשם כך למדתי תואר שני ואינני בנויה לעבוד מול לקוחות :(
משרות המטה לרוב מאוישות וגם כשכבר יש משרה נחמדה (כמו אנליסט) נדרש ניסיון של הרבה שנים.

איך אפשר להמשיך מכאן ולצאת ממעגל האבטלה?
מה הפתרון?

לא להתייאש

גם אם זה נשמע לך קלישאתי כרגע
זו אמת - אל תתייאשי.

גם אם יאמרו לך שיש עוד מועמדים להמשיך לנסות.
דבר שני לחשוב עם עצמך על איכויות שקיימות בך שאת יודעת בוודאות שימשוך אנשים כן להעסיק אותך
למשל יכולת קליטה מהירה מאוד, עניין רב לתחום, יכולת ניתוח גבוהה ועוד
צריך שתעשי ניתוח עם עצמך ולפי זה גם תדעי לאילו משרות את יכולה להיות מועמדת ראוייה מאוד גם אם אין ניסיון. ולהציג את זה שחוסר הניסיון אינו מהווה מכשול.
מציעה שתעשי את המחקר הזה, ותפתחי את הביטחון והאמונה הנדרשים שאת מועמדת ראויה.

אני יכולה להגיד לך שידוע לי שקיימות הרבה משרות של אנאליסטים ושל בוגרי כלכלה ללא ניסיון
בהרבה אתרים.
מציעה שתעשי חיפוש.

בהצלחה,

guest09

New member
תודה

תודה, נתת לי כמה נקודות למחשבה.
מקווה שאצליח להתייעל ולהזיז את העניינים יותר מהר.

למעלה