הכוון לטיפול מתאים

הכוון לטיפול מתאים

שלום תודה והערכה לכל העוזרים והעוזרות. החלטתי ללכת לטיפול. אני סטודנט בן 26 ואני שוקל כבר הרבה זמן להתחיל טיפול שיעזור לי להתמודד עם בעיותיי שברומו של עולם :). אפילו עשיתי רשימת מכולת שלהן: קושי במציאת זוגיות כבר כמה שנים, חוסר ביטחון, חוסר ביטחון בבחירת הקריירה, דימוי עצמי נמוך, התמכרות לסיגריות/ סמים קלים/ סטיות מיניות, הפרעת קשב וריכוז (מאובחנת רק בתקופה האחרונה), עצלנות, דחיינות, מעגל חברתי רדוד ולא מספק, הרגשה של תקיעות. אני לא יודע להעריך כמה חמורות הבעיות אני רק יודע שהגיע הזמן לטפל בהן ועכשיו השאלה איך. הלכתי פעם אחת לפני הצבא לפגישה אחת עם פסיכולוגית (בעקבות המלצה של ההורים אחרי משבר במשפחה) והלכתי לסדרה של איבחונים פסיכולוגים להכוון תעסוקתי מיד אחרי הצבא. מאף אחד מהם לא הייתי מרוצה. הסיבה העיקרית היא הבנאליות. הרגשתי כאילו לא מחדשים לי כלום ולא יחדשו לי כלום, הרגשתי שאני מגיע רק כדי לשפוך את הלב, הרגשתי שאין הבדל בין הטיפול לבין שיחה עם קרוב שיודע להקשיב ואולי גם יודע לכוון קצת למסקנות.. וסביר להניח שאפילו ההכרות הרבה יותר טובה, מה שגם היה לי חסר מאוד בטיפול הפסיכולוגי, תסכל אותי הזמן הזמן שיקח עד שהמטפלת תכיר אותי ברמה הגבוהה שאני מצפה ממי שמיעץ לי ככה. צריך לציין שבשתי הניסיונות המטפלות המליצו להמשיך את הטיפול. צריך לציין גם שהיתה לי הרגשה לא נוחה קצת עם העובדה שהן נשים. הרגשתי שאני לא יכול לדבר לגמרי בחופשיות. לעומת זאת אני ממש לא בטוח שלא הייתי מרגיש כך גם אם זה היה גבר שמטפל. אז בזמן האחרון התחלתי לחפש אלטרנטיבות. אני מאוד אוהב תיאטרון. תמיד חשבתי שיש לי כשרון מבוזבז או לפחות מוטיבציה מבוזבזת כי מעולם לא הלכתי לשום סדנא או חוג. בזמן האחרון חשבתי אולי שהצטרפות לסדנא כזאת תחיה את נפשי מעט ואולי תעזור קצת. בזמן האחרון גם נחשפתי לטיפול בדרמתרפיה. הבעיה שלי עם הטיפול היא שהוא נראה לי ילדותי קצת (הוא גם מוכוון יותר לילדים למיתב ידיעתי). אני קצת מפחד שהסיטואציה הזאת של לעמוד מול מטפל ולהציג תרגיש לי ילדותית ואולי אפילו קצת טיפשית. אם היה טיפול שמשלב גם מפגשים אישיים עם המטפל וגם הצגות דרמה מול כל הקבוצה זה היה יותר מתאים לדעתי. השאלה שלי מה לדעתכם הטיפול שיכול להתאים לי? דרמתרפיה? רעיון אחר? אולי סתם עיסוק בתחביב כלשהו? אולי לתת עוד צ'אנס לטיפול פסיכולוגי רק הפעם צ'אנס ארוך יותר? אני אשמח מאוד אם תעזרו לי תודה רבה עידו

עידו, טיפול נפשי זה באמת תהליך שלוקח זמן.

בעיקר לוקח זמן עד שנוצר קשר עם המטפל/ת ומתחילה עבודה באמת משמעותית על הנושאים שלך. הייתי מציעה לך, להתאזר בסבלנות כשאתה מגיע לטיפול, ולא למהר לנטוש. יכול להיות שדרמה-תרפיה עשויה להתאים לך. מטפל/ת טוב/ה לא תפיל עליך לשחק מולה באופן לא מתאים. בדרמה-תרפיה עם מבוגרים לא ישר מתחילים לשחק. בד"כ מתחילים קודם עם שיחה, לפעמים אפילו לאורך תקופה מקיימים רק שיחות, עד שהמטופל מרגיש נכון ובטוח. הדרמה-תרפיסט/ית תעבור איתך למרחב דרמטי לפי הקצב, הצורך והיכולת שלך.

Jאפאר

New member
לעידו

אני מצטרף לדברים שנאמרו לפני ורוצה להוסיף: הנסיון שיש לך עם טיפול אינו צריך למנוע ממך ללכת לטיפול. אם אתה מרגיש שיש לך בעיות שונות ומגוונות, לך לטיפול. עליך להבין שטיפול הוא תהליך עמוק וארוך. לוקח זמן עד שהמטפל מכיר אותך ואתה אותו. לוקח זמן עד שרואים תוצאות. טיפול לוקח לכל הפחות כמה חודשים. אין טעם ללכת למספר מצומצם של פגישות ולהתאכזב. ללכת לטיפול זה כמו ללכת לעצמך, רק שיש סיוע של בעל-מקצוע. המטפל אינו תחליף לחבר טוב או לאדם מנוסה שיודע להקשיב ולנתח. למטפל יש ידע, הכשרה ונסיון מקצועי שיכול מאד לסייע לך להבין תהליכים ורגשות שעוברים עליך. אתה צריך ללכת לשם פתוח לגמרי. לשחרר הכל, ללא מגננות, לומר הכל ולהקשיב. כמובן שחשוב שתרגיש נוח ען המטפל ולא תהיה בחוסר-אמון. מצד אחד צן סיכוי ואל תמהר להחליף מטפל. מצד שני תזכור שלא תמיד יש כימייה עם המטפל/ת. אם תרצה המלצה למטפלת מעולה באזור המרכז תשאיר מסר. דרך נוספת לטיפול היא באמצעות קבוצה-דינמית. זהו טיפול בקבוצה בהנחיית פסיכולוג. אולם אינני בטוח אם זה מתאים למי שלא היה בטיפול. אל תיקח דוגמה ממה שהיה לך בעבר. טיפול פסיכולוגי הוא מתנה לכל אדם. בהצלחה

קבוצה דינאמית יכולה להיות בהנחיית פסיכולוג/ית

אבל לא חייבת. פסיכותרפיסטים שלמדו טיפול קבוצתי עשויים לבוא מתחומי הטיפול השונים. דרמה-תרפיסטים ומטפלים באמצעות יצירה והבעה גם מנחים קבוצות טיפוליות. לעיתים השילוב עם הכלי היצירתי נותן ערך שפסיכולוג לא יכול לתת (גם במבוגרים).

Jאפאר

New member
נעמי כפית?

סתם בצחוק
ולמקרה שאת לא מכירה את הכינוי "נעמי כפית" חפשי בגוגל...
תודה על ההערה אינני יודע, אני מניח שאת צודקת כוונתי הייתה לקבוצה דינמית שאינה בעלת נושא ממוקד כמו תראפיה באמצעות דרמה אלא לקבוצה שנפגשת ומביאה נושאים מהחיים כמו בטיפול אישי. הדינמיקה בקבוצה בהנחיית מטפל היא בעלת ערך רב משל עצמה יתכן שקבוצה כזאת יכולה להיות מונחה ע"י מטפלים מסוג אחר - אינני יודע.

טיפול באמצעות דרמה

איננו בהכרח "טיפול ממוקד נושא". הרבה פעמים הטיפול הוא דינאמי והנושאים תלויים בקבוצה או במטופל. הדרמה היא רק אמצעי נוסף על הדיבור הישיר. הדינמיקה מתרחשת כמו בכל קבוצה טיפולית.

שלום לך

אני חושבת שמה שאתה צריך עכשיו זה לעסוק בתחביב שאתה אוהב שיוציא אותך מהדיכאון ויאוורר אותך ויתן לך פורקן נפשי להוציא את כל מה שמעיק עליך זה רק יעשה לך טוב . אל תתן לפסיכופטים האלה במה רובם יחרתשו לך דברים ובפועל לא יעזרו לך בכלל .

למעלה