הכוהנת הגדולה

הכוהנת הגדולה ../images/Emo189.gif

אני מתה עליה... רוחנית, חשאית, מחוברת לאינטואיציה ולקול הפנימי. הכוהנת הגדולה מחזיקה ידע גדול ולעיתים היא לא מוכנה לשחרר אותו - כקלף סיכום בשאלה זה תמיד מראה לנו שזה לא הזמן לתת לשואל את התשובה או כי היא איננה ידועה או כי אין לו צורך לדעת אותה כעת, יש לו עוד דרך לעשות. מראה גם על אדם סגור, חשאי, יכולה להצביע על רגישות בבטן (מרוב סודות כנראה...) קלף מייגור כמובן. השוטה פוגש אותה בתחילת המסע לאחר שכבר פגש את הקוסם, התוודע ל4 היסודות וכעת היא מעבירה אליו את היכולת הרוחנית. היא מכוסה היטב בבגדים, יושבת בין 2 עמודי שלמה, חשאית, סגפנית, בעלת ידע רב. אם הקלף יוצא על אדם אחר בפריסה הרבה פעמים היא מסמלת שאנו לא יודעים עליו הכל, יש לו סוד או אם על מקום עבודה כנ"ל - משהו לא ברור שם. בפריסות התאמת מקצוע למשל תראה שאולי יש לשקול ללמוד או לעסוק בתחום רוחני. יום טוב חברים

רשף כשף

New member
משהו מעניין

הקוסם- צינור בין מקור הידע ליישום הגשמי שלו, באמצעות 4 היסודות, פעולה אישית של השואל. הכהן והכהנת- זוג "מתווכים" - בין הידע ליישומו, פועלים על השואל. הכהן- בדרכים ממוסדות ומרובעות, והכהנת- בדרכים עקלקלות ופתלתלות. הידע הוא אותו ידע, כאשר אני רואה את ההבדל בין הקלפים בדרך ההשגה שלו: הקוסם- דרך אישית הכהן- דרך ממסדית הכהנת- דרך "לא חוקית"
מה דעתך?

רשף כשף

New member
"לא חוקית" שימי לב למרכאות

"לא חוקית" הכוונה שהכהנת מסמלת את הדרך להגיע למידע שנסתר מעיניו של השואל בדרכים לא קונבנציונליות: טארוט, תקשור, וכו'

ליויה

New member
הכהנת- דרך הלא מודע

הקוסם מעביר את הידע בדרך מודעת, דרך עולם החומר, הרגש, הדחף או ההגיון הכהן מעביר ידע דרך כללים ומוסכמות חברתיות הכהנת מעבירה ידע דרך הלא-מודע, באופן אינטואיטיבי. מה דעתכם?

אגלה לך סוד ?

אני דווקא כן מפרשת את הכהנת הגדולה.... בהתאמה לשאר הפריסה כמובן. שוב, מאוד אינטואיטיבי.

בעיקר כסיכום שאלה

אין לי כרגע דוגמא.... זה גם מאוד תלוי בשאר הקלפים בפריסה מן הסתם. אם יצא לך פריסה והכהנת תגיע כסיכום שאלה, תעלי. נפרש ביחד :)

יש לי פריסה כזו

הנה לכם דוגמה. שאלתי בזמנו מה - שמש עלי - תשע המטות לדעת - צדק ולהבין - שני החרבות בחיפושיי אחר מסגרת לימודים לגרפיקה - שבע החרבות סיכום - הכוהנת הגדולה

אני חושבת שאני יודעת את הפרשנות

של הפריסה, ושל הכהנת הגדולה בכלל אבל למה שלא תעלה קודם אתה את הפרשנות שלך.. .בוא נראה איך אתה מפרש את הפריסה בגדול, ואת הכהנת כמסכמת השאלה.

הבה נראה

מה - שמש השאלה באה ממקום של תמימות, תקווה ושמחה שניתנת לי ההזדמנות ללמוד - אם כי התמימות אולי יתרה, ויתכן חוסר בגרות, ואלה עשויים להביא לקשיים מסוימים סביב השאלה הזו (כמו חוסר יכולת לבחור בצורה שקולה וכו' כפי שנראה בהמשך). עלי - תשע המטות לא סומך על הסביבה ועל האפשרויות המוצעות, חושד וחושש שמסתירים מידע לגבי חלק מהמסגרות האפשריות לי. זה גם מתחבר לשני החרבות. לדעת - צדק איזה הבדל בין הקלף הזה לקלף שני החרבות. שני הדמויות בפוזה דומה, רק שאחת מחזיקה בחרב אחת החלטית והשניה נותנת לעצמה להיקרע ולהיתקע בין שני חרבות... לדעתי המסר כאן להתאמץ ולקחת אחריות לשקילה זהירה של האפשרויות המוצעות. חלק עשויות להיות לא נכונות עבורי, וחלק כן. צריך לקחת את הזמן ולבדוק הכל לעומק. ולהבין - שני החרבות אני צריך להבין שהפאסיביות הנוצרת מהקושי שלי להחליט מונע ממני להתקדם. אל לי לפחד לעשות את החותכים ולבדוק את הדברים כמו שצריך. בחיפושיי אחר מסגרת לימודים לגרפיקה - שבע החרבות החיפוש אולי בא ממקום של חוסר שלמות. יש לי רצונות גדולים וכיוונים רבים, ומשום מה אני מורח ומורח... סיכום - הכוהנת הגדולה שתי אפשרויות, אפשר שהעתיד כולו בידיי והוא נמצא בהתהוות ברגעים אלו ממש (היות ואני משתמש בקלפים לייעוץ וזה יוצר "עתידים אלטרנטיביים" ולכן העתיד לא ניתן לחיזוי בשלב זה) או עוד אפשרות (ואולי שניהם ביחד) שיש בעניין הזה עניינים נסתרים ומידע שנשמר בחשאיות שעשוי להשפיע על האפשרויות שלי. מה דעתכם?

רשף כשף

New member
לדעתי

הנה לכם דוגמה. שאלתי בזמנו מה - שמש עלי - תשע המטות לדעת - צדק ולהבין - שני החרבות בחיפושיי אחר מסגרת לימודים לגרפיקה - שבע החרבות סיכום - הכוהנת הגדולה הכהנת כקלף של תשובה בסוף שאלה על ידע והבנה מצביעה שהתשובה תגיע ממקום של מודעות אינטואיטיבית אתה בעצם "מרמה את עצמך" (7 חרבות) בחיפושייך אחר מסגרת לימודים לגרפיקה, וכאשר תגיע למודעות הזו תדע גם ממה זה נובע משום שכיום אינך מודע לכך, התשובה נשגבת מבינתך.

מה שהיה

אני לא חושב שרימיתי את עצמי, פשוט היו כל כך הרבה אופציות והיה לי מאוד קשה להתחיל לבדוק (אולי גם קצת התעצלתי). אני רואה בשבע החרבות את הבריחה שלי מההתמודדות וכל פעם דחיה של הדברים למחר (חוסר התמודדות, כניעה לחולשות אישיות). זה גם מה שאני מאמין שניסה להעביר קלף שני החרבות, שאני תוקע את עצמי בצורה זו של חוסר החלטיות. אני מאמין שקלף הצדק בא לדרוש ממני אחריות ובגרות אחרת אני רק יסבול מכך (מכות קארמטיות על הראש)... לגבי הכוהנת אני לא כ"כ אוהב את המושג "תשובה נשגבת" (מושג קצת מתנשא לטעמי), אני מעדיף להגדיר את זה כ"מידע חסר" או התעלמות מכוונת, נכון לאותו הרגע.

אגב

אני קורא לכוהנת בשם "הכוהנת הרעולה". התמונה שמקושרת אליה בראש שלי היא של הנשים המוסלמיות הרעולות והפחד שלהם להיחשף, שלעתים קרובות נוצר בעקבות הפחד שלהם להיפגע (במיוחד תחת המשטרים הפונדמנטליסטים).

למעלה