הכה את המומחה 2

תוליק

New member
הכה את המומחה 2

אז שוב הגיעו לי תוצאות של בדיקות - הפעם הורמונליות ותאמינו לי שלא היתי מטרידה אתכן אם לא היו חשכות עיני כשנפלו על נייר הבדיקה - הכל מחוץ לתחום. אני מעתיקה את זה לכאן - ואם יש משהי שתוכל להסביר לי "מה קורה לגופי?" אני לא אומרת שאצהל משמחה - אבל לפחות אהיה קצת יותר רגועה. אז הנה זה בא: שם בדיקה תוצאה ערכי יחוס תחום Dhea sulphate 13.6 0.94-10.8 # [………… ] אסטרדיול 73.4 פרוגסטרון 2.6 8-89 [……….]# LH 2.5 FSH 3.8 פרולקטין 799 82-620 # [………] טסטוסטרון טוטל 2.3 0.01-3.5 [….#…] אני מקווה שזה בסדר שפתחתי הודעה חדשה ושאני שואלת "שאלות מקצועיות" פשוט - אני לא יודעת כל כך את מי לשאול ולחכות עד שאגיע לרופא.. תודה,תוליק

היי

מכל מה שכתבת מה שהכי תפס לי את העין זה הפרולקטין הגבוה לא יודע עד כמה זה נחשב גבוה אבל פרןלקטין גבוה זה בהחלט משהו שצריך לשים עליו את הדעת לגבי האי 2, אם את ביום החמישי שישי של המחזור אז זה בול מתיישב עם זקיק יחיד אבל אני נזהר מלהגיד דברים שאני לא בקיא אז שורה תחתונה נראה לי שהפרולקטין הוא גבוה ואולי כדאי לראות מה יגידו בנות שיש להן בעיה שכזו ליאור

תוליק

New member
יום שלישי למחזור

הרופא נתן לי שני סוגי בדיקות. בדיקת הריון לעשות ביום ספיציפי ואמר שאם אקבל עד אז - לעשות במקום בדיקת ההריון בדיקות הורמונים. אז זה יצא היום השלישי של המחזור. זה נשמע לא טוב נכון? התוצאות הללו.

מסכימה עם ליאור

הפרולקטין נראה קצת גבוה (זה ההורמון של החלב), הפרשה מוגברת שלו יכולה לשבש ביוץ (בדיוק כמו ה"אגדה" שכשמיניקים אי אפשר להיכנס להריון). אם אני לא טועה יש כדורים בשם פרילק שנותנים במקרים כאלה. בכל מקרה שווה להתייעץ עם הרופא איך להתקדם. זוהרה

נועם@בת

New member
באיזה שעה ביצעת את בדיקת הדם?

את בדיקת הפרולקטין צריך לעשות לפחות 3 שעות אחרי שהתעוררת. אם עשית אותה קודם, הפרולקטין יוצא בשמים. וצריך לחזור על הבדיקה. לגבי יתר התוצאות- בדרך כלל הסטנדרט של התוצאות מופיע בצד בכמה רמות. את צריכה להשוות את התוצאות ל Follicular phase או לחילופין להגיד באיזה יחידות הם נמדדו. אנחנו פה בשביל להטריד אותנו
נועם

תוליק

New member
תודה נועם, "שמחה" להטריד אתכם

בידקות דם בקיבוץ נערכות ב- 7:00 לפנות בוקר - כך שהתעוררתי 5 דקות לפני - אבל!! לוקח כל כך הרבה זמן להוציא לי דם שהבדיקה נלקחה פחות מ-3 שעות אבל יותר משעתיים. אני לא מבינה מה כתבת לגבי follicular משהו - אבל בדקתי טוב טוב וזה לא מופיע בטופס. יחידות המדידה גם לא ברורות לי. מרבה דעת מרבה מכאוב - עכשיו אני דואגת...

תוליק

New member
רגע רגע - יש פה משהו

היחידות היו UMOL/L נמדדה ב- dhea sulphate NMOL/L פרוגסטרון MU/Lפרולוקטין

נועם@בת

New member
על בדיקת הפרולקטין תחזרי

והפעם תעשי אותה אחרי 3 שעות ערנות לפחות. אני כמעט בטוחה שהתוצאנ תהיה נמוכה יותר. לא יודעת מאיפה נלקחו ערכי הפרוגסטרון. לפי ההשוואה שלך נראה שהפרוגסטרון נמוך מידי, אבל לפי הערכים על הטופס שלי (באותן יחידות) הסטנדרט הוא 0.3-0.95, בכל מקרה זה ערכים לפני ביוץ. לא יודעת אם הסטיה חשובה. גם ערכי הDHEA בסטנדרט אצלי הם 0.9-11.6 . אין לי מושג מה זה, אבל לעומת הסטנדרט הזה את לא ממש רחוקה מהטווח. אולי תשאלי בפורום של דר´ בוצ´ן, או של פרופ´ זיידנר, ותקבלי תשובות. לא בטוח שהם יענו כבר היום, אבל הם עונים בטווח של יום יומיים. בכל מקרה, הערכים נראים גבוהים רק במעט מהמקסימום- ואולי זה באמת לא משמעותי. וקורה שמידי פעם יש תוצאות חריגות שחודש אחרי כן חוזרות לעצמן.
נועם

dandushx

New member
נראה לי

שהתחום של הפרוגסטרון הוא תחום של אחרי ביוץ (יום 21).ביום ה-3 למחזור ברור שהפרוגסטרון יהיה נמוך ,זה מה שגורם לרירית לקרוס ולדמם. הפרולקטין גבוה מאוד ולכן כדי לחזור על הבדיקה , לעיתים הוא גבוה בגלל קצת מזמוזים עם בן הזוג ( סלחי לי על השפה הישירה אבל חייבים)שגורמים לו לזנק למעלה.אז כפי שאמרתי תבדקי אותו שוב כדי לדעת שהוא בסדר והפעם יש להימנע ממזמוזים ערב או 2 ערבים לפני .כי אם הוא גבוה זה מפריע לביוץ . דבר שלישי - צריך להיות ערה ופעילה שעתיים לפני לקיחת הדם לפחות אחרת יוצא לא תקין. זהו, בהצלחה מדנדוש

תוליק

New member
לא יתכן!!!!

איך יכול להיות שהיה ביוץ? 3 ימים אחרי שקיבלתי - יהיה ביוץ? ובקשר למיזמוזים -
אני צריכה לחכות עוד כמה ימים בשביל זה - כי עוד לא נגמרו ימי הנידה שלי. מחר אני אהיה אצל הרופא - והוא כבר יגיד לי דברים לאשורם. תודה לכולכם

dandushx

New member
זה בדיוק מה שאמרתי

עוד לא היה ביוץ ולכן הפרוגסטרון נמוך וזה נורמלי . תחום הערכים שכתבת עבור פרוגסטרון הוא התחום המיועד ליום ה-21 ולא ליום השלישי.ביוץ יהיה סביב היום ה-14 ואם תבדקי את רמת הפרוגסטרון אחרי אז הוא יהיה בתחום. בהצלחה

למעלה