הכהן המפרש, יש לי שאלה

הכהן המפרש, יש לי שאלה

עדיין לא מצאתי תשובה שתניח את דעתי בנושא זה. כך שאשמח לקבל תשובות רבות ככל האפשר. בקלף הכוהן המפרש יש ריבוי של שלוש (3) 1. 3 דמויות בקלף. 2. 3 קווים חוצים את המוט שבידו. 3. 3 צלבים על החזה 4. 3 קומות במצנפת שלו 5. 3 אצבעות מורמות למעלה 6. 3 אצבעות אוחזות המוט 7. 3 צבעים לגלימות שלו, כותונת לבנה, שמלה כחולה ואדומה. האם יש קשר למשה, אהרון ומרים בני עמרם? האם יש קשר לשילוש הקדוש או לזימון בשלושה? תודה מראש לכל המשיבים. מיקי

מיקי היקר אתה רואה דברים בקלף

שהרבה שאיתנו עוד לא ראינו עד שהארת את הדבר... בהזדמנות זו רוצה לומר לך בקשר לקלף 6 גביעים שכל כך ברור רואים את שניי הפרצופים של האשה שאחד פונה לעבר הבחור במאור פנים ואפילו בבישנות מסוימת ועם סומק קל בפניה,והפנים האחרות נחבאים ומסתכלים לרצפה,,לעבר שלה מדהים.......... עכשיו לקלף הכהן הגדול וכרגיל עד שלא אמרת לא שמתי לב לעניין.. אני חושבת שזה בא כי מספר שלוש מסמל איזה השלמה האחד שיוצא מהשניים,התינוק שמגיע מהזוג ,,התוצאה שמגיעה קטיפת הפרות,כמעט בכל הסדרות של הקלפים זה קלף חיובי חוץ מחרבות... וכן בקלף הכהן הגדול זה הפתרון התוצאה הטובה (בדרך כלל) שנגשים ליועץ,,לרופא,,למורה הרוחני שלנו,, אני לא יודעת אם אני מסבירה נכון את מה שאני רוצה להביע... השלוש התקדמנו בעוד שלב ,מהשניים נוצר הפרי..

את צודקת אני מסביר זאת כמוך.

אך יש לי תחושה כי יש עוד משהו בכך. יש יותר מידי ריבוי של שלוש, משהו עדיין אינו מסתדר לי. לדעתי, ואני מקווה לגלות זאת יחד איתכם יש עוד מסר בקלף. לכן אני מחפש כל רעיון נוסף ושונה.

יגאלרון

New member
השלוש או השילוש ואולי השליטה.

שלום. לעניות דעתי השלוש מצביע על מציאת הפתרון מתוך 2 הדברים האחרים במסע חיינו. זאת פריצת דרך לאחר טלטול וסיעור מוחות בין ה-1 ל-2 בתוך המסע שמעכב או בונה אותנו. השלוש מייצג פריחה ואפשרות לממש את 2 הדברים שהיו במסענו המתלבט לאחר שבחנו אותם היטב,וכנראה שהם היו בין החומר לרוח,אולי! ה-3 מוביל אותנו למימד גבוה יותר לאחר שמיצנו את שתי האפשרויות האחרות שבכל התמונות/הסמלים שהקיסר מייצג. רגע של תובנה שכזו נותנת לנו את היכולת להחליט לאחר שעברנו את המטוטלת החשיבתית שקלף הקיסר מסמל, ובנוסף נותן לנו אפשרות לשינוי. וכל זה לאחר שהכנסנו את הגורמים בעד ונגד,חומר ורוח,ימין שמאל,וכד' והגענו להחלטה השלישית בכל שאלותייך. יגאל רון.

יגאל היקר מסכים איתך מאוד.

נכון מאוד, אבל איך זה מתבטא בקריאה, איזה רעיון שיש בו טיפ כלשהו לקריאה. יש 7 פעמים שלוש בקלף אחד = 7 כפול 3 = 21 , 2+1 = 3 ממש מדהים בעיני, יש כאן סוד שאנחנו חייבים לפענח.
מיקי

יגאלרון

New member
חלש בתורת המספרים,,,אבל.

שלום אנשים יקרים. ידוע לי שמספר 2 מציין פלוס ומינוס ללא איזון,ומספר 3 או כל דבר ובו 3 דברים,צבעים,כוכבים וכד',,מציין מצב מאוזן יותר שיש בו גם מהפלוס ומהמינוס וקו אמצעי ולכן יש בו אלמנטים מאוזנים. לעולם לא עסקתי בפלפולי הנמורולוגיה, וכיצד זה מתבטא בקריאה בהבנתך אשמח ללמוד ממך. בשמחה ובהבנה. יגאל רון

../images/Emo23.gif היי מיקי ../images/Emo140.gif

מתבוננת בכלף, הייתי מורידה מרשימתך את האצבעות - כי 5 אצבעותאוחזות במוט, 4 מקדימה ו- בוהן מאחור כך שאם יש ברשימה 6 פעמים של 3 זה נותן לנו- 18 : דהיינו " חי " והיתי מתחבת יותר לאבותינו : אברהם , יצחק ויעקוב. אולי זה יתן כוון , מאחר וזה קלף שנותן כוון ל" חיים " .... מקווה שזה יעזור לך ואשמח לשמוע איך אתה מתייחס לקלף מההבט של החיים מתוך אבותנו.... יום של שמחה, אריאלה באהבה

את צודקת בהחלט

בבדיקה מעמיקה עם זכוכית מגדלת אני רואה כמוך 4 אצבעות אוחזות במוט. (איזה
אני, חחחחח). בסיכום יוצא 18 = 9 = 3 כפול 3 . את רואה עדיין אנחנו בשלוש. חחחחחחחח, באהבה לך מיקי

שלום לך

אולי זה מסמל את קו ימין, קו אמצע וקו שמאל שמהווים את המקור ממנו אנו מושכים אנרגיה. אולי זה בא לבטא את היכולת של הכהן הגדול למשוך לצרכיו את האנרגיות הנדרשות לו . לדעתי וכעת זה עולה לי הרעיון מתחבר לעץ הספירות עץ הספירות שדרכו מורכבת הבריאה מתחלק כמובן לקו שמאל קו ימין וקו אמצע. כמו כן הוא מתחלק ל3 משולשים שאולי מבחינת הכהן מהווים את הקומות במצנפת - המשולשים מבטאים את הרמות הרוחניות על עץ הספירה כלומר הכהן הגדול מושל הן בחומר והן בתדרי הבריאה הגבוהים דרך רמות הרוח. גם הצבעים כחול אדום ולבן מבטאים את דרכי האיזון על עץ הספירות כאשר הכחול מבטא את החסד בבריאה - קו ימין האדום את הדין בגבורה - קו שמאל והלבן הוא האיזון - קו אמצע אולי זה מלמד שכאששר אנו פונים לכהן הגדול אנו יכולים למצוא דרכו את האיזון בחיינו שיהיה יום נפלא סיגלית http://www.ima-adama.co.il/forums/one.htm

סיגלית מצא חן בעיני הפירוש שלך.

איך נוכל להשליך זאת בפריסה ובקריאה. את יכולה להרחיב את זה בבקשה.

מזל שמש

New member
היי מיקי תודה ../images/Emo13.gif

כמובן שהכל תלוי בפריסה ובקלפים המופעים בה וגם בשאלה . במידה והקלפים אינם חיוביים ומציינים קושי והכהן הגדול מופיע הוא יכול לבטא את הצורך לראות את פני הדברים בצורה אחרת , דרך ראיה גבוהה שתוביל אותנו אל הדרך הנכונה - כלומר לא להתחבר אל הרגשות הנמוכים שגורמים לנו לחסימה , לעצירה ולקושי לפעול אלא לחבר עצמנו לאיזון על מנת לראות את דרך . במידה והקשיים הם חומריים - הקלף יכול לציין שעלינו לזכור שחומר נשלט ע"י הרוח וכאשר נתחבר לרוח, ומה שמשתמע מרוח דהיינו שינוי דרך , חיבור לעצמנו , חיבור להות הפנימית שלנו , נסיון להבין מה עוצר אותנו וכד' נוכל לשנות ולהתגבר על אותו קושי. כאשר אנו רואים בקלפים פיזור דעת פיזור רגש, פיזור חומר ובזבוז אנרגתי יש לציין שאותו אדם צריך להתחיל להתמקד , להציב לעצמו מטרות ויעדים , להתחבר לקו שמאל של הבריאה המציינת מיקוד וכפי שהרמבם ציין כאשר אנו קיצוניים לצד אחד נשתדל להקצין לצד השני ואות הקצנה תוביל אותנו לקו האמצע כמובן . וההפך צרות - המתבטא בצרות אופקים, קמצנות היא יכולת להתחבר לאדם לתת אהבה וכדומה , התרכזות בעצמי , חשיבה שלילית וכד' - מבטא את החיבור לצד שמאל בצורה קיצונית והשבריאה מזכירה לו להתחבר לקו ימין לחסד על מנת לחוות את החסד בבריאה ולתתה כמובן לאחרים סביבו. במידה והקלפים חיוביים הכהן הגדול בא להסביר מדוע הכל חיובי - אם בזוגיות - יש לו נתינה וחסד אותה הוא יודע לתת חומר - יודע להתחבר לחומר דרך הרוח .יודע להתחבר לקולו הפנימי ולפעול , כמו כן יודע להתחבר לאור הישר המבטא את המיקוד בחיים ולכן נוחל הצלחה. פוסע באותו דרך שבה הנשמה מבקשת לפסוע ודרך הרוח מתחבר לעולם - ואין כוונתי בלהתחבר לרוח - כמו שמתחברים לתקשור וכד' אלא ההקשבה , ראית הדרך והמיקוד שזוהי חלק מהרוחניות כמובן . הבריאה נותנת מחסדה מאחר והוא שולח לה תדרים חיובים ומחשבות חיוביות הוא יודע לבקש מהבריאה דרך עשייתו והיא מצידה נותנת . לגבי הצבעים - אולי אפשר למדט דרך הצבעים - אם יש צורך להביגע לאיזון להתחבר לצבע הלבן , צורך להתחבר לקו ימין של הבריא העל מנת להנות מחסדה צבע כחול וכמובן צורך להתחבר למיקוד , למעשיות , הצבע האדום . הכהן הגדול גם יכול לבטא מורה רוחני שיוכל להוביל אותנו בתחילת דרכנו כמובן - כי לאחר מכן יש צורך להקשיב לעצמנו ולקול הבריאה , להקשיב לקול הנשמה המובילה אותנו בדרכה לאותו יעדים בו היא מבקשת להתפתח ולהתרחב , כלומר להקשיב לאותו קו מנחה שאמור להוביל אותנו בחיים כאן . שיהיה לך יום נפלא סיגלית צבאן מעבירה קורסי מודעות ותקשור מפורום הוויה אור ונשמה http://www.ima-adama.co.il/forums/one.htm

היי סיגלית.

אני ממש נהנה לקרא אותך, זה מעביר אותי לתדר גבוה יותר של פרשנות הקלפים. עומק ההבנת המסר של הכוהן הוא טוב בחוגים מיסטיים רוחניים, יהיה לי קשה להסביר זאת לאישה קשת יום שחברה נטש אותה או פוטרה מעבודתה. המסרים שלי הם פשוטים ויומיומיים. לדוגמה: משמעות קלף הכוהן המפרש: תקשורת. הדרכה. מוסדות דת, לימודים גם רוחניים, פשרות, עם קלפים נוספים נישואין, גירושין, תשוקה ללמוד או ללמד. יכולת מדיומלית. במיקום גרוע פטפטת מיותרת. מגיה: - מישהו שנתן ברכה, קמיע. חשיבה: - יכולת דיבור משכנעת, חשיבה רציונלית, מתפשרת, מבין. הרגשה: - מחבב, נותן פשרן, ותרן, טוהר, תחושות טובות, פעולה: - מדבר הגיונית, מוותר, מתפשר, עושה שלום, לומד, מלמד, תקשורת, נשואין. הפרעה: - גירושין, לא הגיוני, לא מוותר, לא מתפשר, לא לומד, לא מפרסם. כתשובה כן/לא - כן, חיובי. עם קלף קיסרית חתונה, בחירת מקצוע - הוראה, הדרכה, מרצה, מכירות, תקשורת, מחשבים, טכנאי.

מיקי ממש תודה על המחמאה ../images/Emo6.gif

מבחינת הקריאה לאחרים - אתה צודק נכון יהיה קשה להעביר את המידע הזה . אולם מבחינתך כשאתה מבין שהכהן הגדול מדבר על איזון ועל הצורך באיזון, שמה שאנו מקרינים לבריאה היא מקרינה אלינו חזרה - אז אפשר להסיר לאדם שעליו לראות גם היכן הוא טעה במערכת - ללא שפיטה אלא רק ללמוד לעתיד - כי בסך הכל מסכת חיינו מתנהלת על דרך למידה וגם מטעויות לומדים . יום נפלא סיגלית צבאן מעבירה קורסי מודעות ותקשור מפורום הוויה אור ונשמה |סלינק|http://www.ima-adama.co.il/forums/one.htm|סלינק|

ועכשיו זו נעלמה - ../images/Emo4.gif

אז אכתוב אותה שוב או.קיי - בתחילה חשבתי שאתה צודק אולם כשהתחלתי לכתבו עלתה בי ההבנה שלא כך הוא הדבר - מבחינתנו קריאה בקלפים או תקשור הוא כלי להביא את האדם למודעות ומתוך נסיוני גם אדם קשה יום יוכל להבין דברים שנראים מסובכים אם מבחינתך אתה מבין שאותו כהן גדול מסמל את האיזון או מסמל את זה שמערכת יחסים פגומה כי האדם אינו נותן מעצמו הרי שאפשר לביא את האדם להבנה שהוא צריך לבדוק גם את הטעויות שלו בדרך על מנת ללמוד ולשנות . אני לא אומרת שיש לדבר גבוהה גבוהה אל האדם אלא אתה יכול להוריד את הדברים לרמה שבה אותו אדם יבין וליצור בו מודעות - כי אני חושבת שתפקידנו הוא לא לחזות עתיד אלא להביא את האדם לאותה מודעות בו יוכל לשנות את "פני הגורל" בו יוכל הלבין שאנו הם אלה השולטים בחיינו ותוך חיבור למודעות וראית הדברים בצורה אחרת נוכל לשנות . לדוגמא - כשאתה רואה נטיה לחולי ע"י הטארוט - כמצב עתידי - כאן תוכל לחבר אותו לאותה מודעות של איזונים אם זה ע"י הליכה למישהו שיאזן אותו - אם האדם לא מאמין באנרגיה - וקשה לי קצת להאמין שאדם שמתחבר לטארוט או למיסטיקה בכלל, לא יאמין גם באנרגיות , ואם בכל זאת לא מאמין - הוא יכול לפעול בכמה דרכים אצביע על שניים או שלא יתחבר כלל ואז להפנות אותו לתחום שהוא כן מאמין או שמאחר ואתה תגיד לו לפעול כך וכך הוא כן יעשה כי הוא מאמין בך אם לא הוא לא היה מגיע אליך. מה שאני מנסה לומר הוא שאם אנו מבינים שדרך טיפת מודעות נוכל לשנות אז זה שווה לנסות . באהבה סיגלית

סיגלית היקרה אני מסכים איתך.

הקלפים הם כלי למודעות והתפתחות עצמית. הכוהן הוא המורה של החיים, הוא מלמד אותנו לסלוח, להתפשר, לרדוף שלום, לדבר בנועם ורכות. ללמוד לתעל את האנרגיות שלנו לקו האמצעי המסמל את הטוהר לא לבחור בקיצוניות של הקווים האחרים (אדום וכחול). אך במקבל לחיות איתם בשלום והבנה.
מיקי

הכוהן המפרש

ה כ ה ן ה מ פ ר ש הכהן יושב גבוה מתלמידיו, סמל להיותו מורם מעם, המצליח ביכולותיו. ידו הימנית מורמת ומשלבת את הבוהן, האצבע והאמה. מושכת אנרגיה ממרום, שילוב האצבעות מסמל אבר מין גברי, סגולה נגד עין רעה, או חץ בעין השטן, הגנה מפני כישוף. ידו השנייה מחזיקה מוט המסמל רעיונות השראתיים הזורמים אליו מלמעלה. שלושה פסים החוצים אותו, מסמלים תקשורת רוחנית ותקשורת עם הסביבה. המצנפת לראשו בנויה משלוש מדרגות של קדושה, התחתונה מסמלת את השליטה על הרצון והתשוקות, האמצעית מסמלת את השליטה על הרגשות והגבוהה מסמלת את השליטה על השכל המודע ועל התת מודע. סמל השילוש הקדוש, מופיע בקלף בצורות שונות, במצנפת בעלת שלוש קומות, בשלוש האצבעות המונפות אל על, בשלושת הצלבים על החזה, בצבעי בגדיו כחול - שכל, אדום - רצון ותשוקה, לבן - טוהר כוונות. בשלושת הדמויות בקלף. בשלושת הפסים המוצלבים על המוט שבידו. הכותונת הלבנה לגופו, מסמלת את כוונותיו הטהורות. מעליה הוא לובש כחול, המסמל את השליטה השכלית הרציונלית על תשוקותיו. הגלימה האדומה, הסמלת רצונו ותשוקתו המוקרנים החוצה. הכחול לצווארו, מסמל את יכולת הדיבור והביטוי העשירה והעברת הידע שלו. נעליו הלבנות, עם הצלבים עליהם מסמלות את עשייתו ונתינתו הטהורה. שני התלמידים למרגלותיו, מסמלים את הצורך שלו בהעברת הידע הלאה. האחד לובש כחול עם חבצלות צחורות, המסמלות רצון ללמוד כדי לדעת ולהבין, להחכים מתוך טוהר כוונות. התלמיד השני לובש שחור אפור עם שושנים אדומות, המסמל רצון ותשוקה לידע כדי להשיג עמדה וכבוד, אך זה מלווה בחרדה להכשל. יחד הם מגלים כי הכהן אינו בורר את תלמידיו והידע שלו ניתן להעברה לכל החפץ בו. )בניגוד לכוהנת(. שני העמודים מצדדיו, מסמלים את החוקים הדתיים, את מוסדות הדת והמשפט הדתי. שני המפתחות למרגלותיו ממול תלמידיו, מסמלים את הידע הרציונלי הניתן להעברה על ידי הכהן, כמו תעודתהשכלה, שכל תלמיד יוכל להשיג. הם מסמלים את שערי השאול ושערי השמים. כי בעזרת הידע ניתן להגיע לשני המקומות. המטבעות עם האיקסים למרגלותיו, מסמלים את הידע הנמסר בתמורה לכסף או תרומה. משמעות הקלף: תקשורת. הדרכה. מוסדות דת, לימודים גם רוחניים, פשרות, עם קלפים נוספים נישואין, גירושין, תשוקה ללמוד או ללמד. יכולת מדיומלית. במיקום גרוע פטפטת מיותרת. מגיה: - מישהו שנתן ברכה, קמיע. חשיבה: - יכולת דיבור משכנעת, חשיבה רציונלית, מתפשרת, מבין, הרגשה: - מחבב, נותן פשרן, ותרן, טוהר, תחושות טובות, פעולה: - מדבר הגיונית, מוותר, מתפשר, עושה שלום, לומד, מלמד, תקשורת, נשואין, הפרעה: - גירושין, לא הגיוני, לא מוותר, לא מתפשר, לא לומד, לא מפרסם. כתשובה כן/לא - כן, חיובי.

למעלה