הכד הסדוק

מלאווח

New member
הכד הסדוק

הנה סיפור עוצמה נחמד שהגיע לידיי, להנאתכם: לנושא דליים בהודו היו שני דליים גדולים, כל אחד מהם בקצה השני של המוט אותו נשא מעל צווארו. לאחד הדליים היה סדק, ובזמן שהדלי השני היה מושלם ותמיד נשא את כמות המים המלאה מהנחל עד לבית האדון, הגיע הדלי השני מלא רק בחציו. במשך שנתיים שלמות, המשיך כך המצב מדי יום ביומו, עם נושא הדליים שהעביר רק כמות של דלי וחצי מים לבית האדון. כמובן, שהדלי המלא היה גאה בהישגיו, מושלם במטרה שלמענה נוצר. אך הדלי הסדוק הרגיש מבויש ואשם בחוסר שלמותו, ואומלל בשל אי יכולתו לספק יותר מחצי הכמות שאותה הוא נועד לספק. לאחר שנתיים של מה שנראה לדלי הסדוק ככישלון מר, הוא דיבר לנושא הדליים, יום אחד ליד הנחל. "אני בוש בעצמי, ואני רוצה להתנצל לפניך". "למה?" שאל נושא הדליים. "במה אתה מתבייש?" "אני הייתי מסוגל להעביר רק מחצית מהכמות במשך השנתיים האחרונות, עקב הסדק שבצדי שגרם למים לדלוף החוצה כל הדרך במעלה השביל עד לבית אדונך. בגלל חסרונותי, עלייך לעשות את כל העבודה הזו ואתה לא מקבל תמורה מלאה למאמציך", ענה הדלי. נושא הדליים הצטער בשביל הדלי הזקן והסדוק, ובחמלה אמר, "בעודנו עושים את דרכינו בחזרה לבית האדון, אני רוצה שתשים את לבך לפרחים המקסימים שפורחים לצד השביל". ואכן, בעודם עולים במעלה הגבעה, שם לב הדלי הזקן והסדוק לשמש המחממת את פרחי הבר המקסימים שפורחים לצד השביל, וזה עודד אותו במעט. אך בסוף השביל, הוא עדיין הרגיש רע עם עצמו שכן מחצית ממשאו שוב טפטף החוצה, ולכן הוא שוב התנצל בפני נושא הדליים. נושא הדליים אמר לדלי, "האם שמת לב לכך שהפרחים פורחים רק בצד שלך של השביל, אך לא בצדו של הדלי השני?, זה משום שתמיד ידעתי על הסדק והטפטוף שלך, וניצלתי זאת. זרעתי זרעים של פרחים בצד שלך של השביל, וכל יום, בעודנו פוסעים בדרכנו חזרה מהנחל, אתה השקית אותם. במשך שנתיים, יכולתי לקטוף את הפרחים הנפלאים הללו ולקשט אתם את ביתו של אדוני. אילולא היית כפי שאתה, לא היה לו היופי הזה להתברך בו". מוסר השכל: לכל אחד מאתנו החסרונות המיוחדים שלו. אנחנו כולנו כדים סדוקים. אך אלו הם הסדקים והחסרונות שהופכים את חיינו למעניינים וכדאיים. עליך רק לקבל כל אדם (גם את עצמך) כפי שהוא, ולחפש את הטוב שבו. ויש שם הרבה טוב !!!.

conatus

New member
סרפד זה סוג של קוץ

"ישנם בני אדם כמו סרפד, אתה נוגע בהם ונצרב" אכן יפה הסיפור בעל המשל והנמשל מלבב, אך בדיוק כפי שסופר על חסרונות כך גם הסיפור הקטן שלנו אינו חף מחסרונות/סדקים - כי לא כל חיסרון של בני אדם ( ראה המשפט הנ"ל ) מצמיח פרחי נוי...

מלאווח

New member
או שאולי פספסת את המסר

ברמה אישית, אם אתה מודע לחסרון שלך, מתבונן בו לעומק ומקבלו באופן חיובי בלי גינוי, הוא פשוט נעלם ! כל עוד אתה מגנה את החיסרון שלך, הוא יישאר. גינוי טומן בחובו רגשות שליליים של סלידה, דחיה, שנאה וכו... ולכן החיסרון יסב לך סבל אישי וכאב. קבלת החיסרון ב"אנרגיות טובות" (אהבה, שמחה) פשוט ירפאו אותך. חפש מה הוא בא ללמדך...ברגע שהשיעור נלמד, החסרון או המגרעת יתפוגגו. ברמה של בין אדם לחברו (החיסרון כביכול מצוי אצל חברך): 1. יתכן שהחיסרון אצלך ולא אצלו - "כל הפוסל במומו פוסל" , כלומר, אתה מאפשר לסרפד לצרוב אותך ולא מבין שאילו ידך היו שמנוניות מעט לא היית מרגיש את צריבה. 2. גם אם נצרבת, אשרייך. זה הזמן לעשות אחלה חשבון נפש... יום טוב, אחי

conatus

New member
לא פיספסתי ת´מסר

הכוונה שלי הייתה להגיד : צריך לראות דברים בפרופורציה הכי נכונה ועל פי תפיסה זו ( שלי ) יש צד אחר לסיפור - אותו צד של בני אדם שלא מצמיחים דבר. אני ריאליסט ואולי מדי, אך זה אני.

צודק קונטאס תראה את הערבים

הם לא מצמיחים כלום חוץ מהרס והרג צריך לזרוק אותם לים

urifelsher

New member
ובמה ההצעה שלך שונה מהתנהגות הערבים

"הם לא מצמיחים כלום חוץ מהרס והרג צריך לזרוק אותם לים" האם הצעתך לא מזינה את הקונפליקט הקיים???

smamit

New member
רוב בני האדם שלא מצמיחים דבר...

הפ ם פשוט בני אדם שעדיין לא מסוגלים לראות את יכולתם להצמיח דברים... תן להם זמן ויגלו.. ואם לא גילו - סימן שעוד לא הגיעה העת לכך. מאחר ולכל אדם מסלול משלו אני חושבת שמי שעדיין לא החל "להצמיח דברים" עושה זאת מתוך חוסר מודעות..כנראה הוא עדיין לא הגיע ל"שיעור" המתאים... נכון שלא תמיד הזמן של אנשים אחרים מספק גם אותנו... בל גם את זה אנחנו צריכים ללמוד לראות בזוית אחרת... שממנה אנחנו יכולים להתחזק.

זהות

New member
המשך מקרי...../images/Emo8.gif

במוקדם או במאוחר אנחנו נדונים לגלות על עצמינו דברים מסוימים שאנחנו לא אוהבים . אך אם נבחין בהם , נוכל להחליט מה לעשות איתם . האם אנו רוצים להפטר מהם , לשנות אותם לדברים אחרים או לעשות בהם שימוש מועיל ? במילים אחרות , במקום להלחם כדי למחוק את הדברים שאנו מתייחסים כשליליים , נוכל ללמוד להשתמש בהם בצורה חיובית . אם מבינים את המגבלות שלנו , נוכל להבא לפעול יחד איתן במקום לאפשר להן לפעול נגדינו ולהפריע לנו . שזה בעצם מה שאנו עושים כשאנו מתעלמים מהן , בין אם הבנו אותן ובין אם לא , ואז נגלה שבמקרים רבים המגבלות שלנו עשויות להעצים את כוחינו .

מלאווח

New member
איזה יופי...פשוט פנינים פיזרת לנו

כאן...ואני אנסה להפריד אותם אחד אחד... בדרך כלל אנו נוהגים להילחם או להדחיק כל מה שלא לרוחנו, כל מה ששלילי. להילחם - המלחמה היא אבודה מראש כי אתה נלחם נגד עצמך !!! הרי ה"שלילי" הוא חלק ממך,אבל יש חלק ממך לא "אוהב" אותו, את השלילי, ואז היד נלחמת ברגל...והתוצאה היא כמובן כאב, סבל... כי השלם שסוע, הוא פועל בדיסהרמוניה.... להדחיק - זה בד"כ מה שרובנו עושים, לעיתים באופן לא מודע. מדחיקים את הכאב, הפחד, הצער, השכול ואז הם נמצאים בפנים כמו זרע, שעם כל הדחקה הוא גדל וגדל, עד הוא חונק אותנו... כמו איזה צמח רעיל הוא מרעיל אותנו, ועלול להגיע למימדים מפלצתיים, כך שהאהבה, החמלה, החיות, האושר , השמחה וכו... מתרחקים מאיתנו ואנו הופכים לאנשים מתים. רק שאנו לא יודעים את זה, לא מודעים למוות הפנימי. אם נקבל את את כל ה"אלמנטים השליליים", נלמד שלבכות זה לא בושה, אלא תרופה, שלכעוס זה לא דבר רע וכו.., כלומר פשוט עם כל רגש כזה שמציף אותנו, לא להילחם בו או להדחיק אותו אלא להיות איתו, להתבונן בו בלי שיפוטיות, ללא גינוי, ואז יכולה להתרחש טרנספורמציה נפלאה. הכעס מותמר לחמלה, השנאה לאהבה וכו...תשומת לב, עירנות בשעת כעס ועצבים, בשעת פחד, בשעת סלידה וכו...יכולים להיות הפתח לעצמנו. לכן, כשאלה באים, נקדם אותם בברכה... מלאווח, על הבוקר...

בבושקית

New member
קצר-רואי, זאת הפואנטה

ראשית, תודה על הסיפור היפיפה והמסר שאנ י הבנתי הוא: בראייה קצרה וקרובה תכונה או מעשה נראים רע כי ההסתכלות מתמקדת בהם ולא בכל התמונה ומחמיצה את התמונה הגדולה..... לעומת זאת בראייה מ"מבט ציפור" , ראיית כל השטח מלמעלה, ראייה רוחבית או בראייה של ציר זמן ארוך יותר מתאפשר לראות איך התכונה/המקרה/המעשה משתלבת בתמונה הגדולה ותורמת בדיעבד למשהו טוב ואפילו טוב מאוד. לדוגמה בתקופה בה "תקעו" לי ברז: חזרתי לארץ לאחר ששידרו לי (לא פורמלית) שהתקבלתי לעבודה (אם הבנתי נכון או לא נכון לא רלוונטי כרגע) מה שכן רלוונטי שמצאתי עצמי ללא עבודה ובכלל במשבר גדול כי רק חזרתי לאחר שהות בחו"ל.......בדיעבד ובהסתכלות בציר הזמן, אני צריכה לחבק את הסרבנים כי אחר כך מצאתי עבודה אחרת בה פגשתי את האהבה הראשונה בחיי ומערכת יחסים של שנה וחצי תרמה לי וגידלה אותי באופן מטאורי ואני מודה לתמיד על חלקו של אדם זה בחיי עם השפעות חיוביות שישארו איתי תמיד אבל האמינו לי קודם היה משבר על איך דפקו לי ברז, אז סדק הוא לא תמיד סדק ונזק הוא לא תמיד נזק תמונה רחבה סבלנות ציר זמן והכל לטובה

א ל ה2

New member
אז לא נתאמץ???../images/Emo12.gif

לא נתאמץ לשפר את החסרונות שלנו? האם אנחנו צריכים להשלים בעצם קיומם, לזכור שהם שם ו"להצהיר" לעולם: "זה מה יש"? נכון שבכל אדם יש גם טוב, ויש כאלו שנתברכו בהרבה מן הטוב, אבל עדיין... לקבל כל אחד, אבל כל אחד כמו שהוא?

conatus

New member
פרופורציה וקבלה

אני לא יודע אם ההודעה שלך מופנית אלי או שרק התרשמתי כך. כשכתבתי בהודעה הקודמת שצריך לראות דברים בפרופורציות הכי מתאימות לא טענתי שאין להתאמץ לשפר את חסרונותנו. העניין הוא שעל מנת לשפר את חסרונותנו אנו צריכים תחילה להכיר בהם ואותו סיפור נחמד ( ההודעה הראשונה שהחלה שרשור זה ) מדגיש חלק מסויים במציאות ובחיים. באשר לקבלה של כל אחד כפי שהוא : אני סבור אחרת אני סבור שאין לקבל כל אחד כפי שהוא כי ישנם המון בני אדם "מקולקלים" אז למה שנקבל אותם כפי שהם ? ישנם בני אדם בעלי סולם ערכים מקולקל שנקבל גם אותם ? והרשימה עודנה ארוכה... לא, לא צריך לקבל כל אחד כפי שהוא עלינו לקבל את מי שנרצה לקבל...

עלינו ללמוד לקבל את עצמנו תחילה ואח

ואחר כךלקבל את האחר. עלינו לסלוח ולמחול לעצמנו, עלינו לנקות את כל רגשות האשמה שצברנו בדרך. עלינו להפסיק ולבקר ללא הרף את עצמנו. או אז נוכל לסלוח למחול, ולקבל את האחר. אור ואהבה אין סופית מיכל

מלאווח

New member
המאמצים הללו "לשפר את עצמך"

הרצון הזה "להיות יותר טובה" מאין הוא מגיע ??? את בעצם מצהירה שאת לא מספיק טובה, לא מספיק מושלמת, את מגנה חלקים ממך שלדעתך "לא מספיק טובים". הגינוי הזה רק מחזק את ההפרדה שעשית שיש שלילי וחיובי, ואת מחליטה להלחם בשלילי....את משקיעה מאמצים... אבל שוב, השלילי הוא חלק ממך... חלק אחד בך נלחם בחלק אחר, יד ימין ביד שמאל... האם המאמצים יעזרו ?! קבלי את השלילי שבך, ב"אנרגיות טובות", הרי את רוצה "לרפא" חלק ממך, ותתבונני בו לעומק, זה יכול לקחת יום יומיים חודש חודשיים שנה שנתיים... מעט מן האור דוחה הרבה מן החושך... כל מילותי לא יעזרו, מה אני אגיד... צריך לנסות... תנסי את המאמצים, ותנסי את הקבלה - תראי ותבדקי בעצמך מה עובד... יכול להיות שאני קשקשן גדול...ויכול להיות שלא...

בבושקית

New member
לשנות או לסבול

מי שקובע אם תכונה מסוימת היא חיסרון או לא היא אתם ורק אתם !!! אז ראשית זהו התכונה וסמנו לכם אם הינה שלילית או לא. לכל תכונה יש תמורה....מה אתם מרויחים ממנה ומחיר....מה אתם משלמים בעקבותיה... אם תחליטו שטוב אז שמרו המצב כפי שהוא וזה יופי. ואם היא שלילית: החליטו האם לסבול כי לא לא נורא... או לשנות כי המחיר גבוה מידי ושינוי יביא רווח... לפעמים רק התובנה שאנחנו משלמים ואפשר להנות יותר מביאה לשינוי ושידרוג איכות חיינו... ואם תרצו דוגמאות מחיי, אז יש... בבו"שקית

למעלה