הכאן ואכשיו....לכולם....

roi899

New member
הכאן ואכשיו....לכולם....

עד כמה משפיע הכעס על התבוננות טהורה על הכאן ואכשיו? מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

מוטי ש

New member
כעס הוא רגש שלילי

הנובע מתפיסה לא נכונה של המציאות,מתפיסה מעוותת של המציאות,מהפילטרים של החלקים המזוייפים ביותר בנו,באופן עקרוני הוא ביטוי לפעולה לא נכונה של המכונה שלנו. גם ילדים כועסים למשל,כאשר הם אינם מקבלים מה שהם רוצים.אבל ילד הוא ילד,הוא תלוי במבוגר על מנת להשיג את מה שהוא רוצה והוא לא יודע תמיד מה הוא באמת רוצה.יתרה מזאת,בחינוכו הוא מקבל מושגים מוטעים על עצמו וכתוצאה מכך אין לו כל יכולת לאמוד באמת את צרכיו. כמו אצל הילד,כך אצל המבוגר,רק שהמבוגר הוא כבר לא ילד.עליו לקחת את עצמו בידיים וללמוד את עצמו מחדש ובייחוד להבדיל בין צרכים אמיתיים שאותם הוא יכול להשיג מן העולם לצרכים מזוייפים.לכן,דרך אגב,לא תמיד אני מתחבר לתפיסתך שיש לגלות את הילד הפנימי.גם "הילד הפנימי" הוא מבולבל לא פחות מהמבוגר.מה שיש לגלות לא בהכרח מפותח מספיק ויש לטפל גם בו על מנת שיתפתח. הכעס כרגש מעורר באדם סערות אסוציאטיביות שלוקחות את האדם לכל כיוון במחשבות וברגשות שליליים אחרים הנוצרים בו.כיוון שכך,האדם מאבד לחלוטין את עצמו,מאבד כיוון ונעלם.מי שנעלם בוודאי שלא יכול לבצע כל פעולה "ובכאן ובעכשיו",בוודאי שלא פעולת התבוננות המצריכה היותו של צד מתבונן,של עוגן מסויים אל מול פני המחשבות. בים סוער,האדם עשוי לטבוע,בכל מקרה הוא עסוק בהישרדות.בים רגוע,האדם יכול להתבונן,יכול להשקיף אל האופק,יכול לצלול גם למעמקים על מנת לחקור את עצמו,ללמוד את עצמו.זה תהליך,ולכן רגשות שליליים הם הרסניים עבור עבודת הההתפתחות,כל זאת כמובן מעבר לעובדה שהם הרסניים בכלל עד רמה של סכנת חיים עבור האדם.

בארס

New member
אתה גם מציג כאן

...סוג של קיצוניות. ביסודו של עניין הכעס הוא גם מנגנון שחרור לחצים ולפעמים עדיף לשחרר באמצעותו במקום לבלום (הצתברות של לחץ פנימי מזיק ביותר) ובמקביל לעבוד על תיקון המנגנונים שגורמים לכעס להווצר.

מוטי ש

New member
טוב,עוד לא הלכתי לישון :)

זאת לא קיצוניות,משום שאדם אינו בוחר לכעוס,הוא פשוט מאוד כועס,נניח,בדיוק כמו שילדים כועסים. יחד עם זאת,ילדים כועסים,בוכים,מתרעמים ומייד אחר כך מרפים. אצל מבוגרים,בדרך כלל,בגלל כמות ההתניות במערכת מתפתחות כל מיני תופעות פתולוגיות הקשורות בכעס ואו אז הכעס גם מידרדר לעיתים למצבים שכל אחד ואחד מאיתנו קורא עליהם לפעמים בעיתון. יש לציין שתופעת כמו שינאה,נטירת טינה,חשדנות הם ביטוי מהותי של כעס מצטבר באדם מבוגר והם לא בדיוק תופעות בריאות. אדם העוסק בהתפתחות ימשיך לכעוס מפעם לפעם,אבל אם הוא בכיוון הנכון,זה יפחת,אחרת כדאי שיבדוק את עצמו.כמובן שזה לא האינדיקציה היחידה "לכיוון הנכון".יש עוד ,אבל לא זה הנושא כרגע.

בארס

New member
ברור

ההערה שלי כוונה בעיקר להתנסחות שלך בפסקה האחרונה, שגם אם היא נכונה בעיקרון הרי לטעמי היא מוצגת באופן מוגזם ויכולה בעצמה ליצור באדם עמדה קיצונית ולא בריאה לכיוון האחר כמו בכל המקרים של ה"טיפוסים" שמנסים בכל מחיר לבלוע ולהחביא את העולם הפנימי הסוער והלא מרוצה שלהם ולעטות על עצמם ארשת מזוייפת של אושר וקורת רוח. בכלל אני נגד קיצוניות. :)

מוטי ש

New member
אם כך,אז אני איתך בעניין הזה..:)

אי אפשר להסתיר את העולם הסוער שבפנים ולהתכחש לו,אחרת הוא ימצא לו נתיבים אחרים לבטא את עצמו,בזמן ובמקום שהוא יבחר. לעטות ארשת מזוייפת של קורת רוח ואושר זה זיוף דווקא בגלל שזה מבטא הבנה של צד מזוייף באדם,לא הבנה אמיתית המתבטאת בעשייה נכונה וברגש נכון. כמובן שאיזון הוא הכרחי,כי לא ניתן לבלף את המערכת ויש להתייחס אליה בעדינות רבה.

roi899

New member
תגובה לעוד לא ....

כולנו כועסים-ומותר לכעוס. אך כאשר גוררים כעסים מבלי לעבור הלאה- הרי מצב כזה גורר התבוננות במציאות לא כפי שהיא-ויש תחילתו של תהליך עיוות המציאות כפי שהיא. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

alissa

New member
התבוננות היא אינה בלימה

וכעס אינו שלילי ואינו חיובי. הוא כעס. כמו שג'וק הוא ג'וק.

בארס

New member
אבל לא דיברנו על התבוננות.

ושליליות היא ביחס למשהו, וכעס הוא שלילי ביחס לכל מיני דברים שהוזכרו כאן בשיח. בדיוק כמו שג'וק הוא שלילי בכל הקשור לשלוות הנפש שלך. לא ככה?

alissa

New member
דווקא כן, ריו שאל

עד כמה משפיע הכעס על התבוננות טהורה. כשמתבוננים בכעס, ללא מעורבות - אז הכעס אינו שלילי ואינו חיובי. הוא אפילו אינו כעס. ברוב המקרים מגלים שהכעס הוא מצבור רחב מאוד של תחושות. רגש הוא רגש, אולם התגובה/פעולה הנובעת מאותה רגש, היא זו שיכולה להיות שלילית ביחס לכל מיני דברים.

בארס

New member
אז הדיבור שלך הוא עם ריו.

אני ומוטי דיברנו על דברים אחרים. דיברנו על השליליות של המתח שקשור בכעס וההתמודדות איתו הדברים מאוד ברורים

roi899

New member
תגובה לדווקא כן.....

הכעס כאשר גוררים אותו ולא עוברים הלאה יוצר עיוות של המציאות של הכאן ואכשיו. כל תגובה שנגיב כאשר אנו כועסים תהיה מעוותת למציאות. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

roi899

New member
תגובה להתבוננות.....

מצוין -הוא כעס. אך לרגש הזה שעולה יש השפעה על ההתבוננות על הכאן ואכשיו. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

שובטמה

New member
תגובה להתבוננות היא אינה בלימה.....

כעס הוא כעס -נכון מאוד. ההתיחסות היתה לאיך מזהים שאנו כועסים ואני לא מדבר על כעסים של כאן ואכשיו שדבר מסוים הכעיס אותי ואני כעסתי ואחרי זמן מסויים נרגעתי והמשכתי הלאה. אני מדבר על כעסים ראשוניים שלנו על הורים שאנו בכלל איננו יודעים ומזהים אותם ואלו אשר גורמים לנו לאשליה של הכאן ואכשיו. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

למעלה