הי

white angels

New member
אני פשוט..

קוראת את הכל ועוברת על מה שאני לא מבינה.. תנ"ך זה גם קטע של הבנה..אם קלטת טוב איזה נושא את תדעי אותו ..

rasmus girl1

New member
כן,

מהספר האדום "תנ"ך לבגרות" של פלורה וניצקי,הוא ממש ממש טוב..אבל קצת חופר,אבל זה טוב שהוא חופר כי מביאים לך את כל השאלות האפשריות שיכולות להופיע. וגם ממאגרי שאלות,או שהמורה שלך לא הביאה לכם את זה?

Shablup

New member
אני עושה ככה:

קודם כל עוברת על המיקוד והמחברת, וכותבת בראש כל עמוד שירד:"ירד במיקוד". לא לעשות איקס ענק על כל הדף כי אז את עלולה לגלות שכן יש פרק מסויים!!!! אח"כ עושה ככה: קוראת את הפרק מהתנ"ך עצמו, אח"כ מהספר(האדום של פלורה ויניצקי),ולבסוף מהמחברת. בסוף הלמידה אני עוברת על שאלות רלוונטיות שהיו במבחנים במשך השנה. בהצלחה!

אפ7ת

New member
תלמדי משאלות בגרות

יש שאלה ותשובה ככה תלמדי את זה כמו תוכי עם קצת הבנה זה מאוד עוזר כי השאלות בד"כ חוזרות מבגרות לבגרות :) בהצלחה מאמי

לי הייתה ביום שלישי

למדתי מהמיקודית של פלורה ויניצקי ומהחוברות של הבית ספר (7 חוברות :S) למדתי 10 ימים

gilush4

New member
גם אני!!

גם אני מתכננת ללמוד מהמיקודית של פלורה.. אבל אין לי מושג איך! אני נראה לי מרוב לחץ אפילו לא מתחילה רק לקרוא? לקרוא ולסכם? מה לעשות!? אוווף!! :|

פנינה 21

New member
שלי ביום שישי.מתי שלך?

ככה : סימתי לארגן לי קלסרים עם סיכומים ..כבר מרקרתי את בראשית,חלק ממש קטן ממלכים ונביאים(זאת הבעיה הכי גדולה שלי),חלק ממאבק לחברה מוסרית,את כל חורבן גלות וגאולה,ונאר לי בערך חצי למרקר בענין החוק.. אני לומדת מהספר "תנ"ך לקראת בגרות"-יש לו גירסה ישנה באדום לי יש את החדשה בורוד. פשוט פירקתי את הספר (עמודים שירדו במיקוד שמתי בצד).. ארגנתי קלסרים עם מה שנשאר לבגרות והתחלתי למרקר.. ככה למדתי לכל הבחינות בתנך השנה וחוץ מבאחרונה היה לי 96 וכאלה כל הזמן האחרונה 90.. לבראשית יש לי את הסיכומים שלי משנה שעברה . אם את צריכה עזרה תגידי

gilush4

New member
אוי מאי גד!!

הבגרות שלך שישיש הבא וכבר מירקרת חצי חומר?! יווו עכשיו אני באמת בלחץ!! לא התחלתי ללמוד כלום!! המתכונת שלי גם בשישי הבא.. אני לא אספיק הכל עד אז?! :| :(

פנינה 21

New member
תירגעי

תקשיבי את פשוט צריכה להתחיל..עשיתי היום מלא וזה רק קטע של להתחיל אחר כך זה כבר הולך מהר :זה חומר שכבר למדנו וכבר נבחנו עליו במהלך התיכון-זאת סך הכל עוד חזרה סוג של שיוף ורענון לפני המתכונת והבגרות. ורק טעות אחת לא לעשות בשום אופן(בעצם 2 טעיות): לא לגעת במיקוד בשום אופן-המורה שלי טוענת שזה נועד להוציא 60 והאמת שאחרי שראיתי את של רכס אני מסכימה שזה לא כל כך מוצלח ללמוד מזה. ועוד דבר אחד בלי לחץ. באיזה נושאים את מתקשה?ובאיזה נושאים הולך לך בקלות? אני נגיד ממש מתקשה עם מלכים כל פרק לוקח לי איזה חצי שעה ואני צריכה הפסקה אחר כך .. לעומת זאת בענין החוק אני מבינה וככה גם בבראשית כי הרוב זה פירושים של כל מיני פרשנים שלמדתי ביסודי-יתרונות המעבר בין בית ספר דתי לבית ספר חילוני..מלכים קשה לי ללמוד ככה כי אני רגילה לזה שזה סיפור זה עברית ולא צריך ממש ללמוד..אני זוכרת את הרוב וקשה לי לעבור על כל הסיכומים כי משעמם לי וכי בגלל מה שנקרא "חקר המקרא" צריך לזכור דברים נוספים שלא כתובים בטקסט ושאני רגילה להמון גינויים נגדם. תגידי לי באיזה נושאים את צריכה עזרה , אשמח לעזור-או לפחות לנסות.

../images/Emo197.gifאממ ככה:

קודם כל יש את הספר של יואל גבע (הצהוב הגדול...) שהוא באמת מצויין מצויין... כן, הייתה לי מתכונת. וככה למדתי: ביום הראשון נפגשתי עם ידיד ולאף אחד מאיתנו לא היה מספיק כוח ומוטיבציה כדי להתחיל.. למחרת נפגשתי עם שתי חברות ופשוט ישבנו שלושתינו וקראנו את הספר (יואל גבע לא התנ"ך..). לא קראנו את הפרקים עצמם כי ביואל גבע מסבירים כל פסוק ככה שהתקדמנו עם הקריאה של הפרק ובמקביל למדנו מה שצריך לדעת... טיפ אחד גדול: לנסות למצוא את התנ"ך כמעניין...יש כמה פרקים ממש טובים. ושיהיה בהצלחה.

עשיתי את הבגרות בחורף

ועיקר הלמידה שלי היתה לשחק באבלס. כי בעיקרון זה ממש בחינה עם חומר פתוח. הספיק לי לקרוא פעם אחת את החומר ולגשת. אם את מבינה מה את קוראת בתנך עצמו, לא צריכה להיות בעיה לדעתי.

למעלה