הי,

הי,

אני בתחילת תהליך גירושים. בת 33 עם שתי ילדות. אני יודעת שזה הולך להיות מכוער מאד. בגללו, לא בגללי. אף אחד עדיין לא יודע. אני לא מדברת על זה עם אף אחד, רק עם אמא של בעלי. זהו. פשוט זה תקוע לי בגרון ואין לי עם מי לדבר אז חשבתי לבוא לפה. ביי.

מאיפה להתחיל?

הוא במצב לא טוב כלכלית. הוא מרגיש שאנחנו בנפרד מבחינת חשבונות הבנק. הוא לא מרגיש חלק מהמשפחה. הוא חושב שההורים שלי שונאים אותו ולא מקבלים אותו. הוא בסמטוחה שלמה. אני לא אומרת שהוא לא צודק בחלק מהדברים. אני לא יכולה יותר מדי לפרט כי זה ייקח עמודים שלמים. בחלק מהדברים הוא צודק שהוא אמור להרגיש רע. אבל אני באתי לקראתו והצעתי לעזור לו ומה שקיבלתי זה צעקות שהכל חרא והכל מתדרדר והוא כבר שלם עם ההחלטה שהוא רוצה להתגרש. אז זהו. אין מה לדבר על ייעוץ זוגי כי הוא ממש לא מעוניין. הוא לא עובד ואין לו שקל על התחת. הוא לא יכול לקום ולעזוב את הבית עכשיו כי הוא לא יכול לממן שכר דירה. מצד שני הוא עלול להפתיע ולעזוב. אני מרגישה שהכל בו מכוער ומלא שנאה. אז אני לא מרגישה אליו כלום ורוצה להיפטר ממנו. רוצה כמובן גם להחזיר את הטוב שהיה, רק לא בטוחה שלו היה אי פעם טוב. אז אני עכשיו בתוך הגועל נפש הזה. הוא תקוע בבית ואני מרגישה את השנאה שלו אלי וזה מכאיב לי ומשגע אותי. איך ממשיכים ככה?

sol36

New member
החלטה

רק תחליטי מה את רוצה וכך יהיה לך יותר קל. מה שלא תחליטי היי שלמה לחלוטין בו. ואכן אין גרושים יפים - נדיר מאד. חזקי ואימצי.

אמא אובדת

אין לי מושג מה מערכת היחסים של בעלך עם אמא שלו - אבל מה שבטוח שהוא הבן שלה והיא תעמוד מאחוריו בשעת משבר וצרה - כולל במצב של גרושין. אם את מרגישה צורך לדבר על המצב, קשה להאמין שהדלפת סודות לאמא של בעלך תוכל להועיל לך בעתיד. אין לך מה להתבייש במצב - אני מתארת לעצמי שאת לא מדברת עם הורייך על כך מהפחד של להודות בכשלון. אני גם קוראת בין השורות שהדבר שמאוד מפריע במערכת זה המצב הכלכלי ונושא התעסוקה, דבר שככל הנראה מתסכל את בעלך כמפרנס, אב ובעל. אם את חושבת שיש סיכוי לאחד כוחות ולהגיע לפתרון הבעיה, נסי להגיע איתו לגיבוש תכנית כלכלית, במקום לדבר עם חמותך על מר גורל נישואייך, נסי לבקש ממנה לתרום את חלקה בשמירה על הילדים על מנת שתוכלו לקחת עבודות ולשפר את הבעיה הכלכלית. אם בכל זאת אין שום אור בקצה המנהרה ואת חושבת שאין פתרון אחר חוץ מלהתגרש, כדאי שתפני לקבלת ייעוץ משפטי על מנת לכלכל את צעדייך בצורה נכונה.

למעלה