הי

locs

New member
הי

אני חדש כאן כנראה אבל ראתי את הפורום באתר גוגל פשוט רשמתי גימגום ונכנסתי לכאן. מוזר יש כאן הרבה מגמגמים מזל שלא צריך לדבר כאן ...רק לכתוב זה ממש מיסתדר לי טוב אני אחרי צבא כרגע נח בבית מנגן בחצוצרה למי שמבין יאאללה בייי

shuky63

New member
ברוך הבא.אנחנו כותבים פה כדי לדבר

אחר כך בחוץ. אתה רואה בחצוצרה קריירה או רק תחביב? זה שהראות שלך מפותחות לא עוזר לך בדיבור?נגן חצוצרה לא סובל בדרך כלל מחוסר אויר.

locs

New member
זה לא בדיוק חצוצרה זה ניקרה קרן יער

שהייתי ילד המורה נתנה לי את כלי מכון שיש לי שפתיים עבות..... זה לא עוזר לדיבור זה מעין תחביב אם אתה יודע אנחנו המגמגמים מנסים להפיק את הדיבור מהפא ולא מימתרי הקול. זה מדהים שיש כזה פורום יש כאן מישהו שהפסיק לגמגם??אם בכלל יש דבר כזה

shuky63

New member
אנחנו לא קוראים לזה להפסיק לגמגם

אבל יש בנינו אנשים(לא רבים) שהגיעו לרמה של 95-100% שטף באחד משני הדרכים: לימוד טכניקה לשליטה בגמגום ועל ידי המון תרגול ודיבור בעזרת הטכניקה כל הזמן הגיעו לשטף כזה אנשים שקיבלו את הגמגום כחלק מהם ויחד עם זה עבדו חזק על שיפור הבטחון העצמי ופיתחו לעצמם איזה סגנון דיבור שיהיה להם נוח איתו ואז אם נפלט להם גמגומון מידי פעם הם לא עושים מזה עיניין. חשוב להדגיש שלא כל מי שלא הגיע לשטף גבוה הוא מגמגם כבד שמפחד לפתוח את הפה.רבים נמצאים איפה שהוא באמצע

locs

New member
איך בודקים שטף?

הרי יום אחד אני לא מצליח להוציא מילה מהפא ויום אחד הכל זורם יש לפעמים מישפטים שאני ניתקע בהתחלה ויש שאני ניתקע בסוף ושאני עם המישפחה אני מגמגם יותר עם בנות אני לא מצליח בכלל לדבר ככה שהמצב לא הכי טוב

shuky63

New member
לדעתי המדד הכי טוב הוא ההערכה של

המגמגם עצמולגבי השטף שלו.אם הוא מעריך שהוא מדבר שוטף למי אכפת מה חושב המאזין. שמעתי פעם סכום מחקר שבו החוקרת עשתה עם אנשים מגמגמים שתי שיחות.בראשונה בקשה מהם לנסות לדבר הכי שוטף שהם יכולים(לאט,עם טכניקה וכו..)בשניה בקשה מהם להתרכז בשיחה להנות ממנה ולא לנסות בכלל לשפר את השטף. התוצאות מענינות:כשהיא בדקה את השטף בכלים המחקריים שלה יצא שבשיחה הראשונה הנחקרים דיברו יותר בשטף(בשימוש בטכניקה). כשהיא בקשה מהם להעריך באילו מהשיחות הם דיברו יותר בשטף רובם אמרו שבשניה(כשלא התרכזו כלל בנסיון לשפר את השטף). אם לא מטריד אותך הגמגום באופן כללי אבל מפריע לך מצבים מסוימים שבהם אתה מתקשה לדבר כמו עם בנות למשל,אתה לא חיב לטפל בגמגום.אתה יכול לתרגל ולהתאמן על המצבים האלה עד שתרכוש בטחון ותעשה אותם במינימום גמגום והעיקר לא תמנע מלעשות אותם.

למעלה