הי

הי

אני מתחילה עבודה חדשה. בטופס 106 שנתנו לי צריך רק למלא את מספר העוסק מהעבודה הקודמת וזה יספיק?

ניסיון 2

צודק.. יש בידי כרטיס עובד שעלי למלא. ומאחור בקשה לתיאום מס עם שלוש סיבות: 1. לא עבדתי בעבודה אחרת (לא נוגע אלי) 2. הכנסות נוספות ממשרה אחרת (תהיה לי עוד משכורת אחת) 3. פקיד השומה אישר תיאום. בכוונתי לבחור כמובן באופציה השניה. (האם זה נכון לעשות כך?) רשום שעלי לציין מספר תיק ניכויים. אילו עוד טפסים עלי להוסיף והאם זה מספיק? כלומר האם מקום העבודה יעשה עבורי את התאום.

tomerm1

New member
תשובה

אם את לא עובדת בעבודה נוספת כרגע - אל תמלאי את הנ"ל. מה שציינת זה לגבי עובד שיש לו עבודה נוספת ותיאום מס. בעיקרון את צריכה ללכת לפקיד השומה ולעשות את התיאום בעצמך, אך יש מקומות עבודה שיכולים לדאוג לך עבור תיאום. תיק ניכויים זה שייך למעסיק, לא לך.

אבל..

תהיה לי משכורת נוספת מהמעסיק הקודם. (חודש חפיפה ביןעבודות). אז מה לרשום? או להשאיר את הסעיף ריק לגמרי?

או למלא בסעיף ה:

יש את האופציות הבאות: 1. אין לי הכנסות נוספות ( אבל יש לי אחת נוספת עד סוף שנת המס) 2. הכנסה אחרת: משכורת חודש,נוספת חלקית, שכר עבודה או קיצבה. 3. איני מקבל נקודות זיכוי בעבודה האחרת (אני אקבל עוד חודש) 4. אין מפרישים עבורי לקרן השתלמות(לא נכון)

?

אני לא יודעת מה למלא בטופס הזה. למלא שזו משכורת יחידה זה לא נכון ולמלא שאני מרויחה באופן קבוע משכורת במקום אחר זה גם לא נכון.

שיר ורד

New member
אם מדובר על חודש אחד בלבד של

חפיפה, תמלאי שזו משרה יחידה. אלפי עובדים מחליפים כל שנה מקום עבודה באמצע החודש ואף אחד מהם לא הולך לבצע תאום מס בגלל זה. יתכן והרישום הזה, יחסוך לך קצת תשלומי מס על חודש זה, וזאת במידה ולא תגישי דו"ח שנתי. חלק מהמעסיקים, מחשבים את מדרגות המס ונקודות הזיכוי לעובדים מתחילים/עוזבים באופן יחסי לחלקיות העבודה בחודש ההתחלה/סיום, כך שאפילו לא נוצר להם חסכון במס בגלל הדווח הנ"ל.

אבל חייבים אח"כ להגיש דו"ח שנתי.

לא? כי אם הרווחתי למעשה רימיתי.. או שזה בסדר?

למעלה