הי,

הי,

אנשים,אני מבקשת עזרה.... קיבלתי משפט זן,עליו אני אמורה לכתוב תובה מה שכתבתי הוא...נראה לי מאוד ילדותי,ולא נכון אם תוכלו,בבקשה-תחוו דיעה של שורה על המשפט הזה "מן הגג נטפו מים,ומורה הזן ביקש משני נזירים להביא משהושאפשר יהיה להניח מתחת למים הנוטפים האחד הביא אמבט והשני הביא סל.הראשון ננזף קשות ואילו השני זכה לתשבוחות" מה אתם אומרים?

lmatan1

New member
את ילדה שנשמרה בחיים

מים נוזלים מהגג,אחד מביא אמבט אחד מביא סל, מי ננזף האמבט או הסל,מה את אומרת עכשיו. לא נראה לי שהסינים יפאנים כאלה מפגרים בלי להעליב.

lmatan1

New member
הכל פתוח והרשות נתונה,

אנחנו דומים אבל לא אותו הדבר כלאחד מאיתנו אם הוא לא התיאש לגמרי מהחיים יכול ורוצה לממש את עצמו השאלה אם הוא קדם כל מבין את עצמו,ולא נותן לפיתויים או גירויים להסיח את דעתו מעצמו, כל אחד מאיתנו נולד אם יחוד מיוחד בלעדי לממש את עצמו פשות רק צריך לדעת מה זה ולפתח את זה ברוב המקרים אנחנו בעצמנו חוסמים לעצמנו את ההצלחה.ורוצים מה שלא יכולים להשיג תשאלי מישהו שהצליח איך הצלחת והא יגיד או שמשהו מבפנים הדריך אותי או שעבדתי קשה להגיע למה שהיגעתי אנחנו לא קצת גולשים.

מה הקשר לדמיון שלי?אני רק ביקשתי שי

שיביעו דיעה על משפט זן-דברי החוכמה שאדירים של ימים עברו,שהוחלפו במה שנקרא "גאונות מודרנית",ובהן דווקא טמונה חכמת החיים

lmatan1

New member
לא הזמנתי אותך לדו קרב

דברי כחכמה הם מה שאנחנו עושים עכשיו אנחנו לא מתחרים את כותבת בעברית. אולי זן בשבילך זו גאונות מודרנית מה שבטוח שגאונות לא נמצאת רק בזן יש דרגותכאן ועכשין הגאונות בשבילי היא איך לעזור לך ןלא להרגיז אותך,

תתעלמי, הוא אידיוט.

בקשר לעניין הזן דווקא יצא לי לקרוא כמה וכמה סיפורי זן אבל במקרה הזה באמת שאין לי שום מושג.

lmatan1

New member
תודה ילד ירוק אתה שקוף../images/Emo153.gif

תראה מה כתבת. יצא לי לקרא זן אבל אין לי שום מושג במקרה, המסר הסמוי שלך גלוי, תגיד לילדה איך קוראים לך ומה הטלפון שלך ואני יראה לך,

תתבגרו,מה אתה רוצה ממנו?גם אם

הוא לא הבין את הזן,או לךא הפיק ממנו משהו-זה לא עושה אותו פחות ממך זה רק אומר שבשלב הזה,בחייו-הזן לא אמור להיות חלק פעיל ממנו הוא רק כתב לי מה הוא חושב,בדיוק כמוך,אז מה הבעיה? הוא כתב את מה שהרגיש-וזה אחד הקטעים לכיוון שלהם אפשר לפרש את המשפט התלמיד שהביא את הסל לא חישב חישובים מתמטיים,ומה נכון ומה לא נכון,אלא פעל לפי הרגש פעל בתמימות..... וכך גם הילד הירוק

lmatan1

New member
פשוט רבנו עליך על תקחי ללב,

סליחה על הבורות מה התשובה שהנזיר שפעל ברגש הוא בסדר והנזיר שפעל בשכל לא בסדר אז מה כאן בסדר אשמח לתשובתך,

הי לך,שוב

אף אחד לא רב עליי(אין על מה לריב,זה לא שווה את זה:)) זו לא בורות בכלל לא לרדת לסוף דעתו של מישהו,כך שאל תאמר זאת על עצמך מה שהתכוונתי אליו הוא שאחד מההיבטים הרבים של משפט הזן שהבאתי הוא שדברים לא צריכים להיות מקובעים ומחושבים פעם,אני אמרתי לסנסאיי שלי(בתקופת הלימודים שלי) שאני לא רוצה ללכת לקליניקות של סטודנטים,כי אני רוצה שמישהו בעל נסיון ידקור אותי והוא ענה לי שסטודנט,דווקא הוא,בתמימות ובטוהר שלו,בנאיביות,בדפוסי החשיבה המשוחררים,בחוסר המקובעות שלו(כי הוא לא משופשף בתחום שרואה משהו ואומר "טוב-אני יודע מה זה,נדקור ככה וככה)"-דווקא הוא "יזיז" אצלי משהו כך גם עם הסל-הראשון הביא אמבט,משהו שהוא חשב שיהיה פרקטי.הוא רצה לתת פתרון מחושב,פתרון מעשי.השני-הביא סל.הוא לא חשב על פרקטיקה-הוא עשה את מה שהרגיש,תמים ונאיבי וטהור,הוא לא חשב הלאה-שהמים יסתננו דרך הסל.... אין כאן "בסדר" או "לא בסדר" יש כאן גישות שונות,מוחות שונים אין משהו שהוא "לא בסדר" אין משהו שהוא פחות "אמת" מה"אמת" כפי שאני תופסת אותה מבין? נרהא לי שאני לא מסבירה הכי טוב.....סליחה

lmatan1

New member
גם אני הייתי רוצה לדקור אותך

תחשבי שאם את היית המורה ואני והילד היינו שני הנזירים אני הייתי מביא את הסל והילד הירוק היה מביא את האמבט אז לכן כמו בסיפור אני צעקתי עליו רק שהוא במקרה הזה במח קר ביטל את כל היהודים וזה מה שהרגיז אותי תודה,

אחי,אני חושבת שכדאי שתתבגר,

ותיתן מעט משקל למילים שלך אתה מתבטא כמו ילד בן שנה,שפולט כל אשר בא לו לראש,מבלי לעשות ניפוי מסוים..... אתה ממהר לעבר הדבר הכי הרסני בעולם-השטן שבך... במקום לחבק אותו,ולתת למלאך בך יד-אתה מתמכר לאותם דחפי הצרחות,הרוזג,העצבים חבל עליך,אח שלי

lmatan1

New member
ילדה חמודה אני כפול בגיל ממך

אין בי שוםכונה לםגוע בך נהפוך הוא, אני מדבר מהבטן אין לי שום אגו אני לא מחפש להתחיל אתך דברי בשמך והוא בשמו ואני בשמי,לא רבנו בגללך זה סיפור ישןשבסוף יגמר טוב תאמיני לי אחותי,

הי,

לבגרות אין כל קשר לגיל הכרונולוגי של האדם מישהו בן 40 יהיה ילד עם אש של תמימות נעורים בעיניים ומישהו בן 17 יהיה מורעל ומת בנפשו אין המספר מצביע על הבגרות או על החיות של האדם מי דיבר על להתחיל?דיברתם על לריב מי יענה וסיפורים ישנים,כדאי לבחון מחדש,תמיד-למה הם עדיין רלוונטיים זה באמת סיפור כה כבד שאינכם יכולים לעבור הלאה ולהניח לו מאחור? נראה לי מאוד מאוד תקוע ואינפנטילי נראה לי שהמעי הגס שלכם צריך לעבוד שעות נוספות.....(רפואה סינית)

lmatan1

New member
אני מתחיל להתאהב בך../images/Emo99.gif

לבגרות אין קשר לגיל מסכים אתך, ואינפנטיליות היא שאלה של השקפה, בעובדה אני גדול ממך בשנים אז מי בינינו יותר קטן, אני לא פוסל את האפשרות שאת יותר חכמה ממני, אני לא יודע איפה התחנכת ומה עשית בחייך, אני יהודי גאה שמוצא את כל הידע שלי בתנך, אני לא אומר שכל יתר התורות פסולות, מה שאני אומר שכל התורות ניזונות מהתנך ורק מתוך העובדה שהתנך החא הספר הקדום ביותר עלי אדמה,יש מרחיקים לכת ואומרים שאפילו אלוהים כתבאותו וזה עדיין נתון לויכוח, יש אומרים שהתנך כלומר האותיות וצרופי האותיות הם הם שבראו את העולם, ואפילו אלוהים שברא הכל הביט בספר ובנה לפי הספר כמו קבלןשבונה בנין וישלו קודם תפריט ,תרשים,מפה,יש לו תכנית כתובה מקיפה והוא בונה לפי התכנית,ולסיום אני מצטט אותך בדיוק רב,ציטוט,,,,,,,את נראית לי מאוד תקועה, ואינפנטילית,נראה לישהמעי הגס שלך צריך לעבוד שעות נוספות, ועוד את מוסיפה, שזה בא לך דרך הרפואה הסינית, דעי לך שמות וחיים תלויים ביד הלשון ותראי איך בלי לדעת מי את את בעצמך חושפת את החולשות שלך בגלוי ןבכל זאת אני אוהב אותך,

טוב-זו תגובתי האחרונה,כי פשוט אין

טעם לענות למישהו שלא מקשיב אתה לא מבין שאין דבר כזה "חכם יותר" או "פחות"?!?! זה ענין של השקפה ופתיחות והבנה שידע הוא לאו דווקא מוסיקה של באך או בקיאות בתנ"ך אתה יהודי גאה?אני גאה בך אני יהודיה גאה ואני דוברת ככל שאני יכולה אנגלית כי זו שפה מדהימה,ואני לוקחת את כל החיים שלי מהפילוסופיה הסינית והיפנית ואני עדיין יהודיה גאה אבל אתה יודע מה? זה שאני יהודיה די מתמזער בעיני כי אני קודם כל אנוש!!בת אדם!! מבין?לא נראה לי.... אתה פשוט ילדון,באמת.....שכל מה שאתה רוצה הוא לענות,להשיב תלמד להקשיב,מתן והמעי הגס,לידיעתך-בין הזאר-אחראי על הפעולה של השיחרור שחרור מנטלי,רוחני,של רגשות תקועים שחרור של "סיפור ישן" כפי שהגדרתך אותו

למעלה