איזו חברת בעלי חיים?
ההבדל ביננו לבין בעלי חיים (לפחות לדעתי, ללא מחקר או היכרות עם מחקרים ודעות מומחים בנושא) - יכולת ההפשטה. היכולת לחשוב לא רק על עצמים מוחשיים אלא גם מציאת תבניות והפשטה לעקרונות. והקשר? "מה אני ארוויח מזה" הוא לא בהכרח אלגוריתם גרידי. בהתאם לדילמת האסיר, פתרונות רווחיים יכולים להיות הפסד במיידי. בעל חיים לא בהכרח יחשוב כשחקן שח המוכן להקריב צריח בגלל מה שהוא ירוויח מכך. אז אם לענות לשאלתך: לחברה בפירוש יש גבולות שיגבילו את חופש הפרט. הן בחוק, והן כמוסכמה ציבורית, בני אדם לא מסתובבים בעירום, או אפילו עירום חלקי (למשל יחפים) בציבור, למעט באזורים מוגדרים היטב (למשל שפת הים/שכונה). גבול אחר - מקובל לתת תמורה בעד מוצרים. גם אם אני רעב, ובמקרה עברתי ליד מזנון, אני לא אקח סתם כך מכל הבא ליד. לא בלי לשלם. וכמעט כולנו מקבלים את הגבול הזה וגבולות אחרים, מרגע שהתבגרנו מספיק להבין מילים שאינן קשורות לעצמים ממשיים. אבל כל הגבולות הללו אינם סתם לשמירת הנקיון. כולם נובעים מאינטרס של רב-קיום במינימום חיכוך. האם את יכולה להצביע על מגבלה (מוסרית) שאין לה שורשים באינטרס ציבורי/חברתי/אישי? ולשאלות האחרונות - תרצי או לא, העובדות בשטח מדברות בעד עצמן - כיוון שיש ביקוש לסמים, הם מותרים (מדובר בסמים הנקראים ניקוטין, אלכוהול, קפאין ואקמול). האם זה טוב? זה לא רלוונטי. מושג הטוב, כמו גם מושג הרע, חסר שייכות לנושא המוסר, או לנושא רודנות הרוב.