הי

Redyuli

New member
הי

היי. מעולם לא נכנסתי לפורום הזה, אבל כתבה בעיתון של היום פשוט הרגיזה אותי כל כך, שרציתי לשמוע מה דעתכם את אישה, או אולי אתה גבר שיש לו אחות, אישה, בת זוג?. היום בעיתון "ידיעות אחרונות" בעמוד האחורי נכתב על הבחינות לנערת הפורנו הישראלית והפניה לכתבה במדור "שלך" באותו עיתון. פתחתי את המדור "שלך", וגיליתי כתבה בעמוד הראשון שכותרתה "כולנו שפנפנות"תוכן הידיעה עוסק ב"עולם הקסום" שיפול בחלקה של הזוכה המאושרת ובעמדתה ההזויה של מורה בתיכון שהחליטה להיות שפנפנה. מה שמפליא הוא שמי שחתום על הכתבה ועל הכותרת, "כולנו שפנפנות", הוא כתב- יובל קרני. הייתי מצפה ממדור בעיתון שכותרתו "שלך", לעסוק מתוך נקודת מבט נשית על התופעה, שעבוד הגוף כאובייקט בלבד, ואולי על המחיר שמפוצצות הסיליקון נאלצות לשלם. אך לא כך, במקום זה הכתבה מציגה את התחרות כמעמד שיא בחייה של אישה- "מועדון הTLV, דוגמניות ודוגמנים, מני סלבריטאים ועוד. בסיום הכתבה מתואר בקצרה ניסיון מחאה של ד"ר חן נרדי, אך נראה שהכתב הדגיש את היחס המבטל שזה קיבל. באמת מוזר העניין הזה. מעבר לכך, באותו עיתון במוסף החדשות כותרת - "התלבשת חשוף- את מזמינה אונס" מסתבר שרבע מבני חטיבת תיכון סבורים כך. אם משלבים את שתי המסרים יחד, הרי זה יוצא "כולנו שפנפנות שמזמינות אונס".. אם זה מפריע לכם כמו לי העבירו הלאה את המסר.

בוז גדול

לידיעות אחרונות, לערוץ פלייבוי ותומכיו ולכתב יובל קרני. כל מילה נוספת מיותרת. אגב, סיפרו לי שחן נרדי התראיין הבוקר לאחת מתכניות החדשות ואמר דברי טעם וחכמה. מישהו אולי שמע ויכול לעדכן אותנו?

המוזרה

New member
אני שמעתי את נרדי הבוקר

האיש הצליח לשבות את לבי. הוא הצטרף למחאה נגד בחירת השפנפנות הישראליות ומנה הרבה מאד ארגונים שעמדו שם והפגינו נגד. הוא דיבר על כך שפלייבוי ומה שנקרא "ארוטיקה רכה" מסוכנים אפילו יותר מפורנוגרפיה קשה כיוון שהיא נותנת לגיטימציה להתייחס אל נשים כאל צעצוע רך ופרוותי שנועד לספק צרכים מיניים בלבד. לא הבאתי את זה לדיון הבוקר, כיוון שכבר היה לנו לא מעט מזה בימים האחרונים ונראה היה שלא מעט מחברי הפורום מתבצרים בעמדה של "היצע וביקוש" או "רצונן החופשי" (ואל תתחילו להגיד לי שאף אחד לא הכריח את הבנות האלו לגשת למבחנים, עצם זה שבחורה חושבת שהתפשטות ושימוש בגופה העירום היא דרך להתפרסם או "לתפוס ג'וב" או אני לא יודעת מה, מראה על חשיבה מעוותת)

דיוק לשוני

"עצם זה שבחורה חושבת שהתפשטות ושימוש בגופה העירום היא דרך להתפרסם או "לתפוס ג'וב" או אני לא יודעת מה, מראה על חשיבה מעוותת" -> רוצה לאמר "חשיבה מעוותת לדעתי" נכון? הן, מן הסתם, חושבות אחרת ממך וכך גם אני. הן לא סבורות כנראה שאינטלקט, קשרים, השכלה והכסף של אבא הם אמצעים לגיטימיים יותר מאשר תחת וציצים. האם העובדה שהם חושבות אחרת ממך מצביעה על כך שהן לא הגיעו לדעותיהן מרצונן החופשי? מישהו כאן צריך לכפות את דעתו על רעהו?

המוזרה

New member
בהחלט

רוצה לומר לדעתי. וגם ברור שהעובדה שהן חושבות אחרת ממני לא מצביעה על כך שרצונן אינו חופשי. הטענה שלי היא כלפי החשיבה, החינוך, המגמה ההולכת וגוברת של שימוש בסקס (ברוב מוחלט של המקרים עירום נשי ולא גברי) כצורת מכירה לגיטימית. אז נכון, זה לא בניגוד לחוק, וזה לא באונס, אבל ילדה שרואה פרסומות למכוניות עם בחורות עירומות, פרסומת ליוגורט, לסיגריות, לתה ולעוד מיליון דברים - כשיש בהן שימוש בגוף עירום נשי בלי שום קשר למוצר עצמו- מקבלת מסר שגוף האישה הוא כלי. גם נערים מקבלים את המסר הזה. וכשהם מתבגרים, מישהו אומר להם בואו תתפשטו בשביל פרסומת למיץ, או בואו היבחנו לקריינות חדשות בעירום - זה כבר ברור להם שהרצון שלהם חופשי, גופם שייך להם והם יעשו בו מה שירצו. אז לדעתי הרצון שלהם הוא לא ממש חופשי אלא די שטוף מוח. הסגידה לחיצוניות ולשטחיות היא רעה חולה לדעתי. לא יודעת כמה אני יכולה להשפיע, אבל הייתי הרבה יותר שמחה אילו בתי זכתה בתחרות שח מט ולא בתחרות יופי או בבחינה לערוץ פלייבוי. מקווה שאני ברורה.

את בהחלט ברורה

מה שלא ברור לי זה למה טפטוף של הגוף ככלי לגיטימי הוא שטיפת מוח בעוד שטפטוף של האינטלקט ככלי לגיטימי אינו כזה. דיון דומה יש לי עם הלל שסבור שפתיחת הדתיים להשפעות חילוניות מהטלויזיה היא שטיפת מוח, בעוד שקבלת שבת בצבא ו"פסוקו של יום" בטלויזיה אינם כאלה. אנחנו נוטים להשתמש במונחים של "שטיפת מוח" בכל מקרה בו החברה בוחרת אחרת מאיתנו. אנחנו חיים בחברת תקשורת המונית בה השפעות תרבותיות עוברות כאש בשדה קוצים, והתוצאה לא תמיד תואמת את רצונו של כל אחד מאיתנו. גם לי יש דברים אחרים שהייתי מאחל לבתי לפני זכיה בתחרות שפנפנות אבל אם זי יקרה אקבל אותה כפי שהיא וגם אשמח בשמחתה אם אראה שזה משמח אותה. לא ארצה לראות אותה משתלבת במגוון רחב נוסף של תפקידים שגם אותם לא הייתי מאחל לה וגם נגדם לא הייתי יוצא חוצץ.

גרי רשף

New member
../images/Emo4.gif

מכיוון שהדברים מתחילים לחזור על עצמם אסתפק בלציין שלא הצלחתי עד כה להבין כיצד נשים שאין להן בעיה עם מין חופשי, עם הופעה פרובוקטיבית וקבלת מחמאות על מראן החיצוני, מתנגדות לכך שנשים יקיימו יחסים בתשלום, ויצטלמו באופן פרובוקטיבי בתשלום. הטענה שזה "לא אותו דבר" מפני שזה משפיל והופך את האישה לאובייקט מיני ונעשה שלא מרצונה החופשי ושזו קונספירציה שוביניסטית אינה רצינית, אינה עקבית, והעקרון היחידי בה הוא עקרון התשלום. הייתי יכול למצוא הגיון לו מי שהיה קורא לפוריטניות בלבוש ובהתנהלות המינית היה מתנגד לזנות ופורנוגרפיה.

גרי רשף

New member
לפחות יש עם מה ועל מה להתווכח

כשהעקרון הוא "אין עקרון וכל מקרה לגופו" אז על מה ניתן להתווכח? שתיקתך הרועמת מתחילת הדיון לא נעלמה/נאלמה מעיני/מאוזני..

שמרנות ופמיניזם...

הפמיניזם, כמו הקיבוץ, היה בתחילת דרכו פריצת דרך חדשנית והיום הוא סמן קיצוני של שמרנות. סמיכות האנטרסים בין מפלגות דתיות לבין תנועות פמיניסטיות מתקיים בארה"ב, בישראל ובמדינות נוספות בעולם. "קבוצת הלחץ הדתית" של הפורומיא (צחקתי, צחקתי) מציבה במילים פשוטות את הדברים להם היא מתנגדת. "קבוצת הלחץ הפמיניסטית" נמנעת מלעשות את זה ורק מדי פעם בורח לה אזכור מביך על החשש מהחדירה והמבוכה שגורמים שדיים חשופים.

shellyland

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo4.gif../images/Emo46.gif

לא מצליחה למצוא את המילים הראויות, גרי.

גרי רשף

New member
../images/Emo31.gif

ה-
אינו מתייחס לעצם העניין, אלא לכך שכותבת ההודעה שכפלה את הודעתה בכמה עשרות פורומים (כולל בפורום "טורדנות כפייתית" למרבה האירוניה). בדרך כלל אני מוחק הודעות כאלו של גולשים החושבים שהעובדה שנושא מסויים נראה להם מאוד חשוב מצדיק הטרדה של כל העולם, כולל של פורומים שאינם קשורים לכך. לא מחקתי הפעם מכיוון שהנושא נדון מספר פעמים כאן ומכיוון שאנרגיית החטא והשלילנד הספיקה להגיב.

מכיוון שהנושא קשור לפורום

ולדיונים קודמים שהיו בו, אני מוצאת שעשית נכון כשלא מחקת. חוצמזה, אני בעצמי הטרדתי היום כעשרה פורומים שונים בנסיון לארגן לכם קו מנחה ליום חמישי ואם ימחקו אותי שם תשארו רק עם מעגל. כי בסוף מעגל את איתי

גרי רשף

New member
../images/Emo4.gifעקרונות המוסר והמשפט

עד כה חשבתי שהעקרון היסודי במוסר ובמשפט הוא עקרון "גרי ובנותיו" (אם גרי אינו מוכן שבנותיו יעסקו בזנות אז הדבר צריך להיאסר על פי חוק לכל בת באשר היא), אבל כעת אני מגלה את עקרון האקטיביזם השליפוטי: אם החטא והשופטת מציפה את הפורומים אז לכולם מותר להציף את הפורומים. מלכתחילה אינני מתלהב מהקמפיין נגד כל מה שמקשר בין סקס מרצון וכסף, אלא שעכשיו אני רואה לעצמי משימה מיוחדת לצאת לקרב גדול עוד יותר כדי לא לאפשר למציפני פורומים להצליח במזימתם.

Mנטה

New member
אבל אם יתלוננו עליה כמציפה

כל הדיון הזה יימחק אוטומטית.

פיראט*

New member
הצע - וביקוש

גם כאן כמו בכל מקום פועל הכלל העתיק והטוב. יש ביקוש (של נשים של שכל משאת נפשן הוא להיות שפנפנות) לאודישן שהיה - ולכן הוא היה. יש ביקוש לכתבות מהסוג שחן נרדי כותב כדי לשווק את העיתון שלו לפלח שוק ידוע, ולכן נכתבות הכתבות האלה. לא מכריחים אף אחד/ת להשתתף בתחרויות האלה ולא לקרוא את הקשקושים שנכתבים בעקבותיהם. וחבל על הזמן לעסוק בזה בכלל.

עתיק - מילא, אבל מה טוב בכלל הזה?

האם רק משום שיש ביקוש והיצע לשפנפנות (נ' שרוקה), לאודישנים, לכתבות הנמוכות ולכל האיחס מסביב, יש איזושהי סיבה להניח לדברים כפי שהם ולהמשיך הלאה, כאילו כלום...? האם תופעות נפסדות (יותר או פחות - סובייקטיבית, כמובן) הופכות לגיטימיות רק משום שמחילים עליהן את "כללי השוק"? - נניח לרגע דוגמה קיצונית במיוחד -אתרי פדופיליה ברשת. ונניח, רק נניח ש"לא מכריחים אף אחד/ת להשתתף ב.../לעסוק ב.../לקחת חלק ב...". אבל אולי, בגישה קצת פחות פרגמטית, אפשר לנסות לפחות ליצור אווירה פחות אוהדת, ואפילו דה-לגיטימציה לחרושת ההשפלה הזו?

מה האלטרנטיווה?

אני מבין את הרתיעה שלך אבל האלטרנטיווה היא שמשרד החינוך יחליט מה נאה ומה ראוי. גלגלי מעט את הרעיון הזה. איכסה, נכון? אז זהו, שלא: לא מדובר באיכסה אלא בסכנה. תחרות המתפשטות מבית היוצר של פלייבוי ו-Kenvelo היא מאוסה אבל עדיפה בעיניי על מיניסטר הקובע קריטריונים של מה כן ומה לא.

למעלה