הי

הי

כתבתי כאן לפני כמה שבועות טובים. כאורחת. תכננתי לחזור ולכתוב אבל מכל מיני סיבות לא יצא. מודה שגם השם החדש קצת הפתיע אותי... אני יודעת שזה ממש לא יפה מצידי.. אבל לא בטוח שהייתי כותבת כאן מלכתחילה אם זה היה השם המקורי.
בכל מקרה- אני מקווה שרק השם שונה ולא המהות של הפורום. טוב לי לדעת שיש עוד בודדים כמוני, כל אחד מסיבותיו שלו. אולי עדיף לי לכתוב בפורום של תמיכה אבל זה מרגיש לי פחות נכון. שם, כמו שאני רואה את זה, יש אנשים עם בעיות אמיתיות ולא השטויות שאני מכניסה לעצמי לראש.

יותר ויותר אני מבודדת את עצמי מהחברה. כלפי חוץ משתדלת לשדר עסקים כרגיל. יוצאת לעבודה, מוציאה את הכלב, מדברת עם השכנים. אבל אני מחכה רק לחזור הביתה ולהסתגר. הבריחה הכי טובה זה הסדרות שלי. פעם זה היה ספרים שהייתי בולעת בקצב, אבל היום הרבה יותר קל לי לברוח לעולם הטלוויזיוני ששואב אותי ומונע ממני לחשוב על המציאות שלי.
העניין הוא שאני לא יכולה להאשים אף אחד בבעיות שלי. הכל אצלי ובגללי. אני חושבת שאני נוטה לראות את העולם בצורה קצת עקומה ואז אני מבינה דברים הפוך ומצפה יותר מידי מהסובבים אותי ואז כמובן מתאכזבת. לכן החלטתי לאט לאט להתנתק מחברים. חוץ מזה שכמו שכתבתי בהודעה הראשונה, הבעיות שלי לא משתנות ולי בעצמי כבר נמאס לשמוע את עצמי, אז ברור לי שגם לאחרים. אז היום אני מבודדת לגמרי. בעבודה לובשת מסיכה ומראה שהכל בסדר אבל לא משתפת אף אחד. ולמרות שאני בודדתי את עצמי, זה בכל זאת חסר לי. לדבר עם מישהו, לשתף חוויות, לעשות דברים. אבל ככל שאני מתבגרת אני חושבת שזה יתרחק יותר ויותר ויהפוך להיות משאלת לב לא ממומשת, כי אני כבר לא יכולה להיפתח לפני אנשים (לא שנראה לי שזה משהו שיקרה באמת).

** מקווה שבהודעה הזו לא יהיו שגיאות הקלדה כמו בהודעה הראשונה. לא טרחתי לקרוא לפני ששלחתי ורק אחר כך ראיתי שהיתה שם מילה לא קריאה לחלוטין

לי בא

New member
אני קוראת אותך

ומרגישה כאילו כתבתי זאת בעצמי.
למזלי יש לי ילדים, כך שאני כל הזמן עסוקה, אחרת הייתי הרבה יותר בודדה.
הפתרון הוא בידיים שלנו.
למה את לא מצליחה לייצר חברויות? להכיר אנשים חדשים?
יוצאת לבלות?
אני יודעת שאני לא נותנת לאנשים להתקרב אלי באמת בגלל דברים שלי, בגלל פחדים שלי ומשלמת את מחיר הבדידות. האם ניסית טיפול? זה הרבה פעמים עוזר.
בהצלחה.
&nbsp
&nbsp

אני יודעת שהכל בידיים שלי אבל

לפעמים לא בא לי כבר לטפל בעצמי. הלוואי שהיה לי מישהו שידאג לי אבל זה מעגל קסמים כזה. אני לא חושבת שיש לי מה להציע לאנשים וגם חסרת בטחון בגלל שנים ארוכות לבד אז אני לא מכירה אף אחד ובגלל שאני לא מכירה אף אחד אני נשארת חסרת בטחון וכו'

ילדים כבר לא יהיו לי למורת רוחם של הורי. גם במקרה הזה אני אומרת הלוואי שיכולתי לפחות לתת להם את ההנאה הזו אבל אני לא יכולה ורוצה לעשות את זה לבד.
לגבי טיפול- ניסיתי כל מיני אבל כשהשינוי שאני מצפה לו לא קורה אני מפסיקה. למען האמת אני גם פוחדת שטיפול יוכיח את כל מה שאני חושבת על עצמי (=שאני בעייתית).
&nbsp
אני טיפוס כל כך לא קליל ואופטימי וקשה לי עם הסיסמאות האלה של חשיבה חיובית וכו'. ברור לי שזה בא ממקום טוב אבל שמעתי את זה כל כל הרבה פעמים בעבר ולא קרה שינוי שאני כבר לא מסוגלת לשמוע את זה. בגלל זה קצת קשה לי עם השם החדש והאופטימי של הפורום.. יודעת שזה ממש לא יפה מצידי.
&nbsp
תודה על התגובה

גדעון היחידי

New member
מנהל
לוירג'יניה המתוקה.
נערה יקרה.
להשיא עצות לאחרים זה ממש בעייתי מכיוון שאת כבר ילדה גדולה. אני משוכנע שכרמו שאני משוחח עם בתי שהיא בגילך +5 והיא שומעת באוזן אחת ופולטת מהשנייה .כך גם את שומעת ממלא אנשים, הורים קרובים מקורבים וסתם ואומרת לעצמך "הם לא במקום שלי. הם לא מבינים מי ומה אני " ואח"כ את שוב מתכנסת בעצמך ו...מרחמת. תקשיבי נערה בוגרת. את באמצע החיים. אני כפול ממך בשנים . הייתי בכל הסרטים. אני נשוי לאשה חולת דיאליזה. לפני 15 שנה פשטתי רגל ונותרתי בלי נעליים שלא לדבר על וילה בהרצליה פיתוח, יאכטה, מכוניות. חיינו בסרט עשרים שנה כמו מליונרים. כשנפלנו רציתי להתאבד ואז עשיתי חשבון נפש ושחתי לעצמי. הפשע שלך היה שהיית אדם ישר. לא לקחת שוחד, לא הייתה מושחת. למה להתאבד. לא לקחתי מאף אחד . לקח 12 שנים לקום על הרגליים היום אני מטפל סיעודי בקשישים. (גם ברעייתי) נ"י.
מצאתי בעבודה זו נחמה וסיפוק עצום. מעט כסף אבל מצליחים לשרוד ואנחנו מאושרים בחלקנו.
אל תמתיני לישועות מבחוץ. את היא הבעייה ואת גם הפיתרון. לאט..לאט..חשבי. את זקוקה לתפנית חיובית בחייך. תתחילי לצאת. אפילו לבד, לבתי קפה, למקומות ציבוריים, תחליפי את אווירת הנכאים בה את רק מרחמת על עצמך. תתחילי לזוז, לחיות, הגלגלים ינועו והחריקות יעלמו. כתבתי לך מלב אל לב.
הייתי במצב שלך וגרוע יותר ויצאתי מזה. גם את תצאי מאפלה לאור בעז"ה.
הנה כבר קיבלת פרח ברכת הדרך. היי חזקה ותצליחי. דברי אתי אני אחזק אותך
גידי

לי בא

New member
כתבת יפה

הרבה תעצומות נפש צריך בשביל לעשות את מה שעשית.
איזה מעודד זה לשמוע את זה

גדעון היחידי

New member
מנהל
לי בא יקרה
תודה על תגובתך.
התרגש/תי לקרוא
אבל ווירג'יניה המתוקה... היכן היא
האם קראה ? הפנימה ? התיחסה ?
מעניין...
גידי

tzachy

New member
אני מצטרף למה ש'גידעון היחידי' כתב מעלי ומוסיף

מבחינה מסויימת, אני יכול להזדהות איתך. אני רווק ומנסה למצוא לי זוגיות, אמנם יש לי רשימת מכולת (מה שאני מחפש בבת-זוג פוטנציאלית) "כאורך הגלות"
אבל אני חושב שאולי הבעיה האמיתית שלי שאני, בדומה לך, כנראה לא קליל מספיק ולא תמיד מנצל הזדמנויות להתחיל עם בחורות פוטנציאליות (קשור גם לביישנות וביטחון עצמי), למרות שאי-אפשר לומר שלא ניצלתי ולא ניסיתי ליצור הזדמנויות. יצא לי למצוא להכיר ולצאת עם בחורות כמו שאני מחפש (אבל עדיין לא מצאתי את האחת שלי). בתעודת השיחרור שלי מהצבא (מזמן, מזמן...) היה כתוב בין היתר שאני חרוץ... כנראה שעם הגיל נהייתי פחות חרוץ..
. אבל האמת שזה לא רק עניין של גיל אלא סביבה תומכת (מה שיש כשאתה בצבא ועוד).

לגבי זה שאת חושבת שאת אולי "בעייתית", אני מסתכל על הדברים האלה כמו בעקומת הפעמון (מה שנקרא בשפה מקצועית התפלגות נורמלית), רוב האוכלוסיה נמצא במרכז העקומה הנ"ל, אבל בהחלט לא כולם. כמו שיש אנשים (גברים ונשים) שגבוהים מאוד או נמוכים מאוד, כך יש שונות גם לגבי מאפייני אישיות. אי אפשר (ואפילו לא טבעי... ההתפלגות הנ"ל מופיעה המון בטבע) שכולנו נהיה אותו הדבר.

זה נשמע שאת כאילו קצת ב-down כזה. זה טבעי לדעתי, לאדם בוגר שכבר הגיע ל"גיל שאפשר להתחיל" (היתה פעם פרסומת כזאת..) שהוא נמצא לבד ולא בזוגיות. אינני מתיימר לתת לך עצות, כי אני לא איש מקצוע בתחום. מה שאני יודע שעובד טוב עלי מבחינת הרגשה זה שני דברים: פעילות גופנית ומפגש חברתי מתאים. פעילות גופנית את יכולה להתחיל גם לבד (אפשר להסתפק בהליכה ולהתקדם לאט לאט) טוב גם להיחשף קצת לאור השמש (בשעות המתאימות). כדי ליצור חברויות, את יכולה להירשם לחוג/סדנא כלשהי. לי יצא לי להכיר אנשים שאני עד היום בקשר איתם (חלקם מעל 10 שנים) כתוצאה ממפגש כזה בחוג/סדנא.

אני פה.. למי שתהה

באמצע שבוע לשמחתי די עסוקה ואין לי זמן לכתוב (אם כי תמיד יש זמן לחשוב) ובערב כבר לא מתחשק לי לכתוב. מעדיפה לשקוע מול הטלוויזיה.
אבל תודה על התגובות.
גדעון- אני מבינה את הצורך לשים לי את הדברים בפרופורציות אבל זו בדיוק הבעיה שלי. כועסת על עצמי ושונאת את עצמי שהבעיות שלי אינן "אמיתיות". הכל סתם מחשבות שיש לי ולא קשור לשום דבר חיצוני בדרך כלל. לא דברים משמעותיים בכל אופן.
ההצעות שלך ושל צחי(?) לצאת ולבלות לא מחדשות לי כלום. ברור לי שזה יכול לעזור אבל לא יכולה לעשות את זה לבד. כאמור הגעתי למצב שכבר אין לי חברים ואין לי עם מי לדבר, שלא לומר לצאת ונראה לי חסר טעם לצאת עם עצמי. גם ככה כל החלק הזה של בילויים, כשעוד הייתי יוצאת, לא הצליח לי יותר מידי בשום מישור. כושר- פעם מאוד אהבתי לעשות אבל גם זה כבר לא עובד לי. ואף פעם לא הצלחתי לשמור על חברויות שנוצרו אז זה חלק מהתסכול.
אחת הבעיות שלי, שכרגיל אני הבאתי אותה על עצמי, היא החיות שלי. זה ממש מפגר אבל אני לא מרגישה נוח להשאיר אותם לבד כל היום אחרי יום עבודה. עוד תרוץ להישאר בבית. בכלל, אני מגלה שאני כבר מעדיפה את זה. שונאת את הלבד אבל כבר כל כך רגילה למצב ויציאה מתחום הנוחות (הבית והלב) הופכת לקשה יותר ויותר.
&nbsp
אני חופרת על השטויות שלי... ברור לי שאני מצפה לאיזשהו קסם שיקרה לי, כי אני כבר לא יכולה לאסוף את עצמי בכוחות עצמי.
שוב תודה על התגובות
&nbsp

tzachy

New member
בעניין ה"לצאת" וכו'

קודם כל את לא 'חופרת'. זו, אני חושב, בין היתר, מטרתו של הפורום (כבר ראיתי "חפירות" חפירתיות יותר משלך כאן...). מה גם, שאת מתארת סוג של מצוקה, שנראית על-פניו, לא סתמית.

אני כתבתי לא על יציאות/בילויים (שאת טוענת שאין לך עם מי לעשות), אלא למשל להירשם לאיזה קורס או סדנא או חוג (או אפילו התנדבות באיזו מסגרת) ושם נוצרות חברויות. את זה אני כותב, מתוך ניסיון - יש לי חבר שהכרתי בסדנא אינטנסיבית של יומיים בלבד ומאז כעשר שנים, אנחנו חברים טובים. יש לי עוד חברים שהכרתי במסגרות שונות.
חוצמזה, אני לא מאמין כל-כך ב"יציאות/בילויים" כמקום להכיר בו בן/ת-זוג. אני דווקא חושב שאפשר להכיר בכל מקום (כולל קניונים, ברחוב ועוד). פעם הכרתי מישהי ב... הלוויה... (האמת שלא פניתי אליה שם, אלא שמעתי את השם שלה (מישהי קראה לה) וידעתי שהיא עבדה במשרדו של המנוח, עשיתי 1+1 וכך הגעתי אליה טלפונית. תקופה מסויימת אחרי, נפגשנו, אבל זה לא התאים ולכן לא המשיך...).

אני חושבת שאתה צודק אבל נראה לי שכבר אין לי כוחות לזה

עד לפני כשנתיים עוד הייתי פעילה באיזושהי רמה, בעיקר עם תחביב שגרם לי קצת לצאת מהשגרה אבל לאט לאט מסמסתי גם את זה בגלל כל מיני תירוצים שמצאתי לעצמי. אחת הבחורות שהכרתי שם היא מקסימה, ההפך המוחלט ממני וכל מה שהייתי רוצה להיות (קלילה, מגניבה ועדיין עם ראש על הכתפיים). היא עוד ניסתה לשמור איתי על קשר אבל הרגשתי שלעומת החיים המסעירים שלה אין לי מה לספר לה ונתתי לקשר לדעוך.
כמו שכתבתי- מחכה לקסם כלשהו שיציל אותי..

tzachy

New member
אז נוחי קצת (או בררי למה אין לך כוחות..) אח"כ תני צ'אנס לקסם

לגבי "אין לי כוחות לזה", שוב לא כאיש מקצוע, אלא כהדיוט, לפעמים מצב פיזי ונפשי קשורים, למשל אולי יש לך מחסור בויטמין/ים או מינרל/ים מסויים/ים? (זה צריך לבדוק עם רופא). אולי את לא ישנה מספיק וכד'. אולי זו באמת "שחיקה" (לא לשווא קיימת שנת שמיטה/שבתון גם בחקלאות ובעוד במקצועות מסויימים), אז נוחי ואיגרי כוחות מחודשים. אולי זה עניין של פעילות גופנית כדי להיכנס ליותר כושר ויותר חיונייות(?).

כדי ש"הקסם" יבוא צריך לתת לו הזדמנות.

הזכרתי בתגובות הקודמות שלי את נושא חיפוש הזוגיות, למרות שזה לא פורום בנושא (אני רגיל לכתוב שנים בפורום הכרויות כאן בתפוז ושם זה הנושא המרכזי...), אז אמשיך בקו האישי הזה ואספר על מקרה שקרה לי פעם: ראיתי מישהי ברחוב שחיצונית היתה הטעם שלי (הטעם שלי בהחלט די נדיר), לא היה לי אומץ לפנות אליה שם, אבל ראיתי שהיא נכנסה לאיזו חנות והיא עברה שם אלי מאחורי הדלפק. הסקתי מזה שהיא עובדת שם... לאחר כמה ימים בררתי את מס' הטלפון של המקום, הקשרתי ושאלתי אם עובדת שם בחורה שנראית כך וכך, בקיצור נפגשנו, למרות שהיא אמרה לי שהיא רק התחילה לצאת עם מישהו (אבל זה עוד לא היה רציני, לכן היא היתה מוכנה להיפגש). בסופו של דבר, היא אמרה לי שזה לא מתאים לה. לגמרי לגיטימי (אני מאמין ב"סירים ומכסים"), אגב, אכן ראיתי אותה כמה שבועות אחרי זה הולכת יד ביד עם מישהו. מה שהיה מדהים לטעמי הוא שאיך שהיא אמרה שזה לא מתאים לה... עוברת בקצה השני של הרחוב בחורה שאין לי מילים לתאר אותה (או את מבנה גופה), רק אציין שעד היום כמה שנים טובות אחרי אני זוכר את זה... ניגשתי, ניסיתי וכמו בשיר של גידי גוב "הן תמיד אומרות לי לא"... אז לא... אבל צירוף המקרים הזה היה מדהים... מבחינה רציונלית זה רק צירוף מקרים באמת מאוד נדיר, מבחינה "רוחנית-קוסמית:" שכזאת, כאילו "היקום" נתן לי "פרס" על זה שהיעזתי/התאמצתי עם הבחורה הראשונה (זה היה יותר מורכב ממה שתיארתי כאן).
כדי שדברים יקרו, צריך להזיז ולזוז, אפשר להתחיל גם לאט-לאט, העיקר לא להתייאש ולא "להירדם בשמירה"... חפרתי, אני יודע... אני חפרן בלתי נלאה

חפירות זה טוב

ולגבי הבחורה הזאת- בטח עשית לה את היום! גם אם לא יצא מזה כלום, זה בכל זאת דורש אומץ ותעוזה.
כולנו רוצים להרגיש ככה- נורא מוחמאים ע"י זר פתאומי ורק למעטים זה קורה. אבל אנחנו שוכחים שגם אנחנו יכולים לנהוג ככה כלפי מישהו אחר. גם בלי כוונות רומנטיות, אלא רק כדי לתת תחושה טובה אמיתית. אז כל הכבוד לך

Raindrop23

New member
היי וירג'יניה

הרבה אנשים הולכים לטיפול, זו לא בושה. אם זה יכול לעזור לך אז למה לא לקחת את העזרה הזו.
גם אני בטיפול אבל מי כמוני יודעת כמה קשה למצוא מטפל/ת מתאים/מה, אני חושבת שהמטפלת צריכה להיות מקצועית אבל גם אנושית וגם צריכה להיות ביניכן כימיה טובה.
לי לקח שנים למצוא מטפלת מתאימה, אני בטיפול אצל הפסיכולוגית שלי כמעט שנה וחצי, ואכן יש התקדמות, אני לא אומרת שאין עוד הרבה עבודה אבל גם יש התקדמות.
אני גם אוהבת בעלי חיים, יש לי חתולה מקסימה בשם שמש. מה דעתך על להתנדב בעמותה למען בעלי חיים, להיות עם בעלי חיים? אולי זה יעשה לך טוב ותוכלי להכיר אנשים.
אם יותר קל לך להכיר דרך האינטרנט, יש קבוצות בפייסבוק להכרויות ולאנשים רגישים, אולי זה יתאים לך. אני לא אוהבת לתת עצות בדרך כלל אבל אני מקווה שעזרתי ולו בקצת.
בכל מקרה רציתי להגיד לך שאני מבינה אותך ואני יודעת מה זה להיות בודדה ועל הקושי לשמור על קשרים, ועל חוסר אנרגיות וקושי לפעול בכיוון הנכון.
דרך אגב, גם אני מרגישה יותר בנוח עם השם הקודם של הפורום ("בודדים אבל ביחד") וחושבת שהשם הקודם מספיק אופטימי בפני עצמו (דגש על "אבל ביחד").
אני לא רוצה לפגוע אבל לדעתי השם החדש של הפורום מקשה על הגולשים לדעת מהי מהותו ומטרתו של הפורום וכך לדעתי זה מקשה על אנשים בודדים שמחפשים חברה למצוא את הפורום.
מקווה שלא פגעתי באף אחד אבל זו דעתי ורציתי להביע את הזדהותי מכך שקשה לך עם השם החדש של הפורום. מקווה שעזרתי. שולחת חיבוק גדול

תודה לך

לא התכוונתי לרמוז שיש בעיה בטיפול נפשי. הייתי בכמה סוגים של טיפול ולא מצאתי את מה שמתאים לי כנראה. ואולי אני מצפה למשהו שטיפול לא באמת יכול לתת לי.. לא יודעת.
לגבי מציאת פעילויות פנאי- הבעיה היא שאני רוצה ולא רוצה במקביל. רוצה- כדי להרגיש טוב יותר. לא רוצה- כי התרגלתי למצב הקיים ופוחדת לשנות או להשתנות (שזה הכי גרוע).
&nbsp
אגב- לגבי מה שכתבת בשרשור שלך- מפתיע אותי כל פעם מחדש לגלות כמ רוע יש באנשים. ואני מכירה את המצב הזה שרק בדיעבד חושבים על מה היינו צריכים להגיד או לעשות ואז זה רודף אותנו. מקווה שלא תתני לו ולאנשים כמותו להשפיע עלייך.

גם אני לא מצליחה ליצור חברויות חדשות..

אבל לא כמוך, לא מרגישה הכזבה עמוקה מכל הסובב והסובבים. מבינה שלאנשים יש חסרונות.
אבל קשרים חדשים זה גדול עלי כרגע.
&nbsp
משהו קורה איתך..
את נפגעת מאנשים(טבעי לגמרי) ומחליטה לא לתת יותר סיכוי שיפגעו בך..(מוותרת על החיים?)
סיכוי להפגע קיים בכל רגע. וזה רק מה עושים עם הפגיעה. את סוגרת דלת עוד ועוד ומסתגרת
בתוכך בצורה קיצונית שהולכת ומתגברת.
אני חושבת שאת צריכה לטפל במצב בעזרת פסיכולוג ויתכן מאוד גם תרופות.
זאת דעתי. מצב כזה רציני של הסתגרות בפני אנשים לא עובר מעצמו ולא בעזרת קסם
או סדנת תאטרון. יתכן שתרופה פשוטה(יחסית) נגד דיכאון תוריד את המפלס החרדה שלך
ותוכלי שוב להרגיש שפחות אכפת לך להציג את עצמך לעולם, להסתכן בפגיעה שאולי לא כזאת
נוראה.. תהייה גם פחות רגישה לדברים שפגעו בך מאוד בעבר. זאת אפשרות.
מראש אומרת לך שאני לא טוענת שיש לך דיכאון. פשוט תרופה נגד דיכאון מורידה גם חרדה.
כמובן שאיש מקצוע יחליט. ושוב מזכירה שזאת רק דעתי.

גדעון היחידי

New member
מנהל
לכל החברים שהשתתפו וגם לאחרים
נוסעת בזמן אחר וגם יתר התשובות שלכם כיוונו למה שהוא שיכול לפתור בעיות.
מפגש.
מפגש של חברים מהפורום באיזה בית קפה נחמד ואינטימי .
נראה, נשוחח. ניגע בנושאים המענינים את כולם.
מה שחשוב הוא שנהייה יחד שעה שעתיים
ואולי תתעורר תקווה חדשה, ידידות, אחווה, שיתוף, חברויות. מי יודע
תמיד למרות כל הנפילות הקשות שעברתי אני שב ומשנן לעצמי ש...
"מה שלא הורג אותך מחסן אותך"
אצלי זה עבד. מקווה שגם אצלכם.
תחשבו על זה
לילה טוב פורום נחמד ונעים (יהייה שמו אשר יהייה) העיקר הכוונה והתוכן החיובי
גידי .

קיראו דברים נחמדים בבלוג שלי.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?foldername=74204

למעלה