הי

rona107

New member
הי

אני באמת שלא יודעת לאן לפנות ואף פעם לא הרגשתי אבודה כמו עכשיו .
לפני כמה שבועות פוטרתי מעבודתי ומאז אני ממש לא מוצאת את עצמי ,החיים נראים לי חסרי טעם והיגיון .
חשוב לי לציין שפוטרתי כי המעסיקה חשבה שאני משקרת לה למרות שאמרתי לה שלא שיקרתי היא פשוט לא מאמינה .אין לי הוכחות להוכיח לה שלא שיקרתי והלוואי והיא הייתה יודעת שעולם לא רציתי לאכזב אותה.
זה פשוט מצב של חוסר אונים שאין ביכולתי להוכיח שאני דוברת אמת!
במקום להמשיך הלאה כמו בנאדם נורמלי אני לא מצליחה להפסיק לחשוב על המקרה ,על הניסיון להוכיח , לדבר איתה !
אני כל הזמן מתעסקת עם זה וזה מפריע לי בשגרת היום יום , לעולם לא חשבתי שאהיה במצב כזה רציני .
כל הסובבים אותי מנסים לנחם ולומר שזאת סה"כ עבודה בבית קפה , נכון ,זאת סה"כ עבודה בבית קפה אבל אני לא יכולה לחיות עם העובדה שפוטרתי על משהו שלא עשיתי , למה שאתן למישהו לחשוב שעשיתי משהו שכביכול לא קרה? !
אני בנאדם שהתגבר על המון מקרים ומצבים בחיים ובמצב הנתון כרגע אני לא מצליחה לצאת מהמחשבה הזאת , ממש לא יודעת מה לעשות.
פשוט אבודה.

שלום rona106

כנראה שזו לא היתה ׳סתם עבודה בבית קפה׳. מסתבר שאותה מעסיקה לחצה אצלך על כמה כפתורים רגישים, ואני תוהה כמה פעמים בחייך ובאילו נסיבות יצא לך להיקלע לסיטואציות שבהן לא הובנת כהלכה.

את שואלת: ״למה שאתן למישהו לחשוב שעשיתי משהו שכביכול לא קרה?! האמנם יש לנו שליטה מלאה על מה שאחרים חושבים עלינו? האמנם מה שאחרים חושבים עלינו מייצג איזושהי ״אמת״ קבועה לגבינו? הרי לעולם איננו מובנים לחלוטין ע״י אחרים; אי-הבנות מתרחשות על בסיס קבוע, ולא תמיד ניתן לתקנן. אנו רק צל בעולמו המורכב של ״האחר״ (והוא רק צל עבורנו).

לכן מומלץ שתבררי (אינדיבידואלית או במסגרת טיפולית) את אחד משני כיוונים אלה: (1) האם יש משהו בסצנה של להיות לא מובנת שמאד קשה לי איתו, ואם כן אז מהו אותו קושי? (2) האם הקושי שלי אינו נובע מהסיטואציה אלא נובע מיחסיי עם אותה מעבידה? מה היא היתה עבורי?

נועָה

New member
היי rona107

אני מבינה שהמצב הזה מאוד מכביד עלייך. אולי את יכולה לבקש להיפגש עם המעסיקה ולומר לה את האמת שהמצב מכביד עליך, והלוואי שהיא היתה יודעת שמעולם לא רצית לאכזב אותה, ולא שיקרת.
זה המכסימום שאת יכולה לעשות, ואולי הפעם היא תאמין לך.

אם גם זה לא יעזור, את תצטרכי לכבד את האמת הפנימית שלך.
גורם הלחץ מספר אחת הוא –
כשאת מרגישה אחריות על דברים או מצבים שאין לך שליטה עליהם. אבל גם על דברים כאלה יש לך שליטה.
יש לך את הכוח להוסיף או לגרוע מהמצב.

כשאת מזיזה את המיקוד מהמצב – ואת מתמקדת בעצמך – את גורעת מהמצב.
בדרך זו את מתמקדת במה שאת יכולה לעשות כדי להקל על עצמך. את מורידה מעצמך לחץ הקשור במצב.

כשאת מתמקדת במצב – את מוסיפה לחץ נוסף לעצמך.

איתך,
נועה

אהלן rona108,

את באמת לא יכולה לשלוט במה שאחרים חושבים עליך. את יכולה לעשות את המיטב להציג עצמך באור הטוב ביותר אבל חוץ מזה, פשוט צריך לשחרר.
נראה לי שהדימוי שלך נורא חשוב לך, ספציפית לגבי זה שאחרים יראו אותך כאדם ישר, אמין שניתן לסמוך עליו. תביני, אנשים אחרים מביאים את עצמם לסיטואציות חברתיות, אותה מנהלת הביאה משהו מעצמה שאולי מנע ממנה להאמין לך.
לחילופין אולי כי הן רואה אותך כאדם ישר אבל היא עצמה לא כל כך ישרה ולמעשה חיפשה תירוץ לפטר אותך בגלל סיבות שלא קשורות אליך. אולי זאת היתה רק הזדמנות בשבילה.
בכל מקרה כמה שתנסי לגרום לאחרים לראות אותך כאדם ישר ואמין ישנן נסיבות שפשוט אי אפשר לשלוט בהן.

נראה לי הגיוני שעד עכשיו חשבת על כל הדברים הללו, ואם את עדיין מרגישה "תקועה", חשוב שתבררי עם איש מקצוע מה הסיבה האמיתית שכל כך קשה לך איתה.

לגבי רונה 108, הייתי חייבת.. :) מקווה שלא נעלבת

למעלה