הי

הי

מזל טוב לפורום חדש הזה ! ! ! ניגנתי פסנתר מגיל 3. ניגנתי ללא עזרה מקצועית. ידעתי לנגן את כל השירים המושמעים ברדיו. וכל מה שאחותי למדה בקונצבטוריון, או, אצל מורה מקצועית. כשהיתה עושה טעויות הייתי מעירה לה כמו מורה שמעירה. וזה היה נורא מעצבן אותה. בתום הקונצרט שלה, של התלמידים שלמדו בקונצבטוריון או, אצל המורה הפרטית, עליתי על הבמה, וערכתי קונצטר משלי. אף אחד לא עזב את המקום. לא המורים המקצועיים, לא ההורים, ואף לא התלמידים, שנהגו להצטופף סביבי לראות את השליטה המהירה שהיתה לי בפסנתר. ניבאו לי גדולות. אמי לקחה אותי לבוחנת משכמה ומעלה, רק שאינני זוכרת את שמה, והיום היא כלל לא בחיים, ע"מ, שבסה"כ תמליץ לי על מורה מקצועי טוב/על בית-ספר טוב. היא בחנה אותי בקצב. עשיתי כל שביקשה באופן מדוייק ביותר. למרות, שהיא עצמה התפאלה על-כך, היא אמרה לבסוף, "לא כל אחד ילד פלא". ולא המליצה על מורה טוב, או, על בית-ספר טוב. נפלתי על שתיי מורות גרועות אחת אחת. אחת, שדורכת כל הזמן במקום למרות, שהתקדמתי בקצב רחצני. השנייה, שמכה כל הזמן על האצבעות. נהגתי ללכת עם אמי, לקונצרטים בהיכל התרבות "למוסיקה קלה". כשחזרנו לילה אחד מהקונצרט, לא שמתי לב, והדלת של המכונית נטרקה על הבוהן. מיותר לציין את עוצמת הכאבים. אילו היו כאביי תופת של ממש. צרחתי זה לא מילה. למרות התאונה, למרות שהייתי עם תחבושת, למרות הכאבים, הלכתי לשיעור, כי, לא רציתי לפספס את זה. והמורה המדופלמת, חסרת הרגש, המשיכה להכות כהרגלה. והיא הכתה ממש בכוונה על הבוהן הכואבת. מיותר לציין את ההרגשה. ראיתי כאבים באמצע היום. מאז לא חזרתי אליה יותר. אחריי שירותי הצבאי, ניסיתי לחזור שוב ללמודיי פסנתר. רק שהפעם, לא רציתי ללמוד מוסיקה קלאסית, אלא, מוסיקה קלה יותר. כדוגמת ריצ´רד קליידרמן, שאני מניחה, שהרוב מכיר/זוכר אותו. המורה שהלכתי אליו, הבטיח ללמד אותי יצירות מיצירותיו, הבעיה היא, שהמורה לא עמד בהבטחתו לאורח זמן, פרשתי. המורה הזה, ניסה לשכנע אותי לחזור ללמוד בגלל הפונטציאל שלי אבל, לא בטחתי בו. מאז לא נגעתי יותר בפסנתר. מאז עברו עשרים שנה. בחצי השנה האחרונה, אני מרגישה שהחמצתי משהו. כל פעם שאני רואה פסנתרן שמנגנן סולו, בקונצטר, בהופעה כלשהי, בטלויזיה, איפוא שלא יהיה, אני מתמלאת קינאה על שאינני יכולה לנגן כמוהו/להיות במקומו. בחצי השנה האחרונה, אני מרגישה געגעועים עזים לכך. אבל, אני שוב חוששת. חוששת ; לקנות כלי נגינה כזה יקר ולא אתמיד בזה. ליפול שוב למורה גרוע/ה, שדורך על המקום, שמכה על הידיים. לא בטוח, שאני זוכרת תווים בטח, אצטרך לשנן זאת מחדש. בגלל גילי. בנסיעה האחרונה שלי, בסוף אוגוסט, בעלי ואנוכי נסענו לאוסטריה. ביקרנו בבית של מוצארט. ראיתי את היצירות שהוא כתב בכתב ידו. קניתי פסנתר למזכרת. בעוד שאנשים קונים ביגוד, נעליים, פרופומריה בחו"ל, אני קונה פסנתרים. אשמח לשמוע תגובות על המקרה שלי. האם לדעתכם כדאי לחזור ללמודיי פסנתר למרות, שאינני צעירה אבל, גם לא מבוגרת למדיי ? ? ? אם לומר בכלליות ; אני נמצאת באמצע הדרך. איפוא אני יכולה להתעניין, ע"מ, לא ליפול שוב בפח ? ? ? האם רק בקונצבטוריון, או, יש גם מקורות אחרים ? ? ? אודה לתגובותיכם ותשובתכם בהקדם.

seafox

New member
דבר ראשון,ברוכה הבאה.

דבר שני לפי מה שאמרת נראה לי שכל המורות היו רוסיות...אני צודק? לא משנה...בכל מקרה...את צריכה ללכת למורה ע"פ קריטריונים שלך ולא של אף אחד אחר.בינתיים תקני ספרים [את יודעת לקרוא תווים?],תוציאי קטעים כמו שעשית כשהיית קטנה...מה שכן אל תלכי למורה רוסי\ת כי זה לא רעיון חכם...הם מתמקדים בדר"כ על טכניקה בלי רגש ומלמדים אותך רק בצורה שהם יודעים ולא מעודדים פיתוח...מה שכן העם הרוסי הוא גאוותן [אני מתנצל מראש לכל אחד רוסי שיש בפורום הזה וכוונותי הן לא לפגוע באף אחד אבל אני אומר מה שנכון]וכל דבר שהוא לא יודע הוא מזלזל בו.כמו שכן אם המורה יראה שההתקדמות שלך מהירה משלו והוא יחשוב שאת תהיי יותר טובה ממנו הוא ידכא אותך. בת כמה את זו שאלה מאוד הכרחית ומאוד הכרחי שתעני עליה...אחד הדברים הגם חשובים לדעת הם אם את יודעת לקרוא תווים,איזה סגנון את רוצה ללמוד [קלאסי או מוזיקה קלה] אם את סיימת לימודים ואת מעל 18 את יכולה ללכת לאקדמיה בירושלים ללמוד קלאסי ואם את רוצה מוזיקה קלה את יכולה ללכת ללמוד ברימון.כמו בן שהמורים ברימון יראו אותך כקטנה מהם והם עליונים אבל הם מורים טובים. אז תעשי את החושבים לבד ואם את רוצה תעני על השאלות ששאלתי בשרשור הזה שגם שאר הפורום יוכל לדעת יותר פרטים ולעזור לך. מקווה שעזרתי.

הי

תודה לך seafox על קבלת הפנים ! ! ! פסנתר מאוד נוגע אלי ! ! ! ושוב, חורה לי מאוד על אותן השנים האבודות.המורה הראשונה שלמדתי אצלה לא היתה רוסיה. זה בטוח. אני חושבת,שהיתה ממוצא ייקי. אני זוכרת רק את השם הפרטי שלה. ושהיא מגבעתיים (עיר הולדתי בצעירותי). לגביי המורה השנייה, קראו לה, חנה ברזילי. אין לי שמץ של מושג, איזו מוצא היא. והיא התגוררה בת"א. אם היא בחיים,היא צריכה להיות זקנה מאוד, היא לבטח לא ממשיכה בלימודיי הפסנתר. למדתי לקרוא תווים בילדותי, אבל, אם אני זוכרת תווים. זאת כבר שאלה אחרת. אני מניחה, שאצטרך לשנן זאת. אני בת 40. קראתי באחת המודעות כאן, שמישהו/מישהי אמר/ה, שזה לא גיל כ"כ מאוחר להתחיל. בטח לא לחזור לזה. אני מתגוררת באיזור השרון. האם מישהו יכול להמליץ משהו טוב באיזור זה ? ? ? אני אוהבת מוסיקה קלה. הזכרתי כבר את ריצ´רד קליידרמן ? ? ? יש לי אוסף למכביר של תקליטיו, דיסקים, ואפילו חוברת תווים. מאוד מעוניינת לנגן את יצירותיו. ואם אני כבר מזכירה אותו ; האם מישהו יודע מה קורה איתו ? ? ? אני זוכרת שהוא אמר ; כשהוא יגיע לגיל 40, הוא ייעשה, אתנחתא. האם יש כתובות שלו באינטרנט ? ? ? ניסיתי למצוא, אך, ללא הצלחה. כל עזרה, עיצה, תתקבל בברכה.

seafox

New member
בבקשה.

טוב אז כפי שאמרתי יש אפשרות ללכת ללמוד ברימון מכייון שאת מעוניינת ללמוד מוזיקה קלה.אני לא יודע מה התנאים [אם יש] או שכר לימוד. אבל לפני שתעשי את זה תקחי לעצמך תווים ותקראי ותעבדי על זה.זה מאוד חשוב... ו......בהצלחה!

Mr Peiser

New member
יוצא להגנת המורים הרוסים ../images/Emo70.gif

המורה שלי שמלווה אותי כבר זמן רב יחסית הוא עולה מרוסיה והוא מצוין! באמת מה זה הסטריוטיפים האלה?? יכול להיות שיצא לך פעם או פעמים חרא של מורה רוסי אז זה אומר שכל המורים הרוסים גרועים? נכון, אתה צודק שברוסיה המשמעת והחינוך נוקשה יותר אבל זה לא אומר שכל המורים הרוסים כאלה. המורה שלי מצוין!

seafox

New member
האמת שלא היה לי מורה רוסי\ת

אני סתם יודע על שיטת הלימוד שלהם מאנשים שסיפרו לי.כמובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל. המורים הרוסי כשהוא מלמד הוא מנסה לגרום לך לנגן כמוהו,לראות את הדברים בצורה שהוא רואה.אני יודע את זה אני ראיתי מורים רוסים מלמדים.כל דבר שאתה ניגש אליו בצורה שונה אחרי שהבנת אותו ואתה תנסה גם להסיבר לאותו מורה את הדבר הזה הוא ישר ישלול.אבל שוב,לכל כלל יש יוצא מן הכלל. אתה בכל מקרה לא הבנת את הכוונה שלי.

mezzo

New member
גיל 40 זה לא מאוחר לכלום

גם אני מתקרבת ל- 40 ורק עכשיו התחלתי ללמוד לראשונה. אני בטוחה שאם יש לך את הבסיס תחזרי לזה במהרה. הכל עניין של רצון.אני מנגנת רק כמה חודשים וכבר למדתי תווים (כמעט הכל). הצעתי לך לנסות למצוא מורה שיענה על רצונותייך וילמד אותך בדרך שאת רוצה. אני בטעות מצאתי מורה בבי"ס לנגינה שזורם איתי ומלמד אותי לפי רצונותי ולא רק בצורה הקלאסית. בהצלחה !!!!

למעלה