הי

miritl1

New member
הי

אני חושדת שאולי יש לי אנדומטריוזיס, בגלל כאבים קשים בזמן המחזור והקאות. יש לי תור בעוד כשבוע למרפאה בתל השומר כדי לבדוק. הבנתי מהמזכירה שיש אפשרות לעבור אולטרא סאונד שם. אתן יודעות במקרה אם מדובר באולטרא סאונד חיצוני או וגינלי? מאחר ועד כה לא הצלחתי להבדק אף פעם פנימית(אצל רופא\ת נשים) רציתי לדעת אולי למישהי מכן יש עצה איך לצלוח את הבדיקה הזאת, כי מתישהו סביר להניח שאצטרך. האם אפשר לאבחן את המחלה גם באופן חיצוני? תודה, מירית.
 

galim29

New member
מירית שלום

ברוכה הבאה. האולטרסאונד הוא וגינלי, אלא אם כן לא קיימת יחסי מין ואז הוא חיצוני. אבל חיצוני לא מראה כלום, הרבה פעמים גם פנימי לא מראה (אולי ציסטות). אני שולחת לך גם מסר בנושא.
 
היי מירית

אכן יש שם אפשרות לעבור בדיקת אולטרסאונד. סליחה על השאלה, אבל האם כבר קיימת ייחסי מין? אם לא, אין מה לעשות לך אולטרסאונד וגינלי. כם כן, אני מניחה שייתעקשו כי בחיצוני לא רואים הרבה. אני מציעה לך להגיד את זה לרופא ולשתף בקושי שלך אני בטוחה שהוא יגלה אמפתיה ויעזור לך בהתחלה, בבדיקות הראשונות הייתי מבקשת מהרופאים שידברו אותי על משהו שלא קשור לבדיקה ויסיחו את דעתי וזה היה מאוד עוזר. אולי לשמוע מוזיקה גם יעזור לך. בהצלחה
 

miritl1

New member
הי

אמנם אני מזל בתולה, אבל לא במובן הזה:) אני אנסה את השיטות האלה, מקווה שיעזור. גם חברה סיפרה לי על טכניקה של דמיון מודרך שעשויה לעזור להרגע בסיטואציות כאלה. תודה, מירית.
 
למעלה