הי

הי

בהמשך להודעה שככתבתי השבוע... הייתי ביום חמישי שוב אצל ד"ר בר חווה הוא התקשה לאבחן אנדו' בבדיקה ידנית או באולטרסאונד ואיבחן רק רגישות רבה קרובה לשחלה השמאלית. הוא החליט להמשיך את הטיפול השמרני ולהמשיך בפרוגינובה כל החודש ודקא פעם בחודש למשך 4 חודשים. אמר שהכאבים יעברו תוך חודשיים. אני מיואשת! אם אני אחכה חודשים עם כאבים כאלה אני אשתגע. נדמה לי שהטיפול לא מתקדם. בסוף השבוע הדימומים גברו והפכו בלתי פוסקים והכאבים בלתי ניסבלים. אני ממש משותקת, לא יכולה לעבוד או ללמוד. חייבת עצה :(

זואילי

New member
אממ...../images/Emo4.gif

מה לגבי דעה שנייה או שלישית? אולי אצל פרופ' שולמן, בתקווה ותקבלי גם התייחסות לאנדו? בר חווה הוא רופא פריון. וכמוך - גם הוא רוצה בהריונך בכל מחיר. טיפול שמרני לאנדואית הוא מחיר לא פשוט. ואת טוענת שהכאב בלתי נסבל. אני יודעת כמה זה קשה. הIVF השמרני שעשיתי לא מזמן החמיר גם לי את המצב. את חייבת להחליט עם עצמך אם את מסוגלת לעצור רגע ולקחת פסק זמן כדי להחזיר לגוף קצת שקט. התהליך הזה כ"כ לא פשוט, בטח ובטח כשיש כ"כ הרבה כאבים שמביאים ליאוש ושאיכות החיים כ"כ נפגמת. אני חושבת שבכל פרוטוקול ניתן להיות יצירתי (הרופא) ולהתאים אותו לא רק לתגובה של הזקיקים וה E2 וה P, חייבים גם להכניס למשוואה את מצבך ולהקל על הכאבים הנוראיים. להסתכל על האישה כמכלול ולא רק כ"רחם". כמה נלחמתי עם רופא הפריון שלי כשהתערבתי לו בפרוטוקול. ורק הותשתי מזה יותר. הוא לא הבין אותי בכלל ולא התייחס לתלונות שלי על כאבים, על ביקור במיון, על רמות גבוהות של E2 (גבוהות עבורי!). אני כ"כ מבינה אותך וכואבת איתך
הייתי גם מציעה להתייעץ עם סוריאנו... שכן יכול לאבחן אנדו בבדיקה ידנית ולתת אולי עוד ייעוץ. תהיי חזקה ומאחלת לך המון בהצלחה ושתרגישי טוב

זואילי

New member
בעצם..

לא הבנתי אם את בטיפולי פוריות או לא... סליחה.. ממליצה שוב לפנות לאבחון במרפאת האנדו.

galim29

New member
מצטרפת לזואילי../images/Emo26.gif

חוות דעת נוספת לא תזיק ורצוי לדעתי לעשות אותה בתל השומר אצל סוריאנו. את לא צריכה לחכות שהכאבים יעברו תוך חודשיים. זה המון זמן. מה זה חוסר הרגישות הזה מצד הרופא? נראה אותו מתפתל מכאבים חודשיים. כל פעם מחדש אני מוצאת את עצמי נדהמת מהטמטום והאדישות של הרופאים. אנדו לא ניתן לאבחן בבדיקה ידנית אלא אם כן זה חידוש שאנחנו לא יודעים עליו. יש בדיקות שיכולות לאשש אתה חשד לאנדו אבל וידוא סופי הוא רק ע"י לפרוסקופיה אחרי שעושים את שאר הבדיקות הנדרשות. אין לי מושג אם את בטיפולי פוריות אבל בכל מקרה הייתי ניגשת לרופא אחר ורצוי בנוסף לגשת גם לסוריאנו לבדיקה נוספת. הוא עדין ןרגיש בבדיקה ויעשה מה שיוכל לעזור לך קודם כל להמעיט את הכאבים. את לא צריכה לחיות עם כאבים ואם הם לא נפסקים אז צריך לחחשב מה עושים כדי להחלישם קודם כל.

זואילי

New member
אפשר גם ידנית

תלוי איפה המוקדים כמובן. ותלוי מי הרופא... אצלי הרבה הורגשו ידנית. וכמובן שסוריאנו זיהה את זה, וגם ד"ר קורח לפני שנה וגם לפני חודשים ספורים.

תודה רבה

אז... תודה רבה על התשובות אני לא בטיפולי פוריות אלא רק אנדו' והמליצו לי ללכת לבר חווה לא יודעת למה :) הוא לא אמר אפילו לא לרגע שהוא לא מומחמה לטיפול באנדו'. בכל אופן קבעתי למחר בערב תור פרטי אצל סוריאנו (איזה מזל שיש לי ביטוח פרטי) אגב מישהו גם המליץ לי על ד"ר דיקר מישהי מכירה? תודה רבהההה צליל

galim29

New member
בטח שלא אמר שלא מומחה לאנדו../images/Emo26.gif

קודם תסבירי לו מה זה. כי כמעט לכל הרופאים כן, כן גם הגניקולוגיים, אין מושג קלוש מה זה אנדו. קראו על זה בשנה ראשונה בלימודים ואז לא זוכרים כלום. ואני לא צוחקת.

למעלה