הלימוד בתיכון בארה"ב שונה מאשר בארץ
קודם כל, יש פערים עצומים ברמות של תיכונים שונים, כך שחשוב מאוד לברר מה התיכון הטוב באזור שבו תגורי. מעבר לזה, השיטה בארה"ב מבוססת על זה שיש דרישות מינימאליות כדי לסיים תיכון, ודרישות מינימאליות כדי להתקבל לאוניברסיטה, אבל יש יחסית הרבה "חופש" בבחירת השיעורים שתלמדי והרמה שלהם. כך שתלמיד אחד יכול לסיים תיכון עם רמה די בסיסית של מתמטיקה, למשל (לא הרבה יותר מרמה של חטיבת ביניים בארץ), בעוד שתלמיד אחר יכול לסיים את אותו התיכון עם מתמטיקה כמעט ברמה של מה שלומדים בקולג'. אם לדבר מניסיון אישי, אני למדתי בכיתה י' באחד התיכונים היותר טובים בדרום קליפורניה, ובכיתות י"א-י"ב באחד התיכונים הטובים ביותר בארץ, ואין ספק שהרמה בארץ היתה הרבה יותר גבוהה אם מסתכלים על זה באופן גורף. יחד עם זאת, בדברים בהם היתה לי אפשרות בחירה, כמו מתמטיקה, למדתי בארה"ב בכיתה י' חומר שבארץ לומדים בכיתה י"א ב-5 יח"ל, אם כי לטעמי בשיטה לא כל כך מוצלחת. לגבי תעודת בגרות, מן הסתם זה לא עובד בדיוק אותו הדבר בארה"ב (אין מערכת של בגרויות אלא שיטה אחרת). האם המטרה שלך היא לחזור אחרי זה לארץ וללמוד באוניברסיטה בארץ, או שהמטרה היא להשאר בארה"ב וללמוד בקולג' אמריקאי? אם המטרה היא ללמוד בארץ, כדאי לך לבדוק מול משרד החינוך מה בדיוק הדרישות מבחינת הוצאת תעודת בגרות או לחילופין איך הם "ימירו" את הלימודים האמריקאים שלך. בעקרון אני יודעת שאפשר להבחן בבחינות בגרות ישראליות כשנמצאים בארה"ב (בקונסוליות שם), אבל יכול להיות שזה יהיה לך בעייתי אם לא תלמדי את כיתה י"ב בארץ.