הי
,

טלי אבג

New member
הי ../images/Emo94.gif../images/Emo94.gif,

אז החודש אני מתחילה מחזור חדש, בלי שמץ של התלהבות. החודש עשינו הפסקה לחודש ולמרות שלא חשבתי שכך יהיה -היה כיף, הרגשתי שאני חיה אחרת. אין מתחים/אין לחץ ואין טיפוס על קירות- כי לא תליתי תקוות. הרגשה טובה כי אין זריקות. בקיצור הרגש רוצה עוד חודש הפסקה. והשכל אומר - לכולם יש מרץ, כולם כאן נלחמות עם כל הכוחות - ורק אני כולה חודשיים זריקות וכבר אין כח.......
.
.
. אז זהו- מחר אני מתחילה. ועכשיו לשאלה העיקרית. אני רוצה להתחיל להזריק לעצמי/ או שהבעלול יזריק לי (החודש מונוגן). אז צריכה את ה
שלכם כי אני מתה מפחד, וגם קצת
ים איך להתחיל עם החגיגה הזאת. מה מומלץ לבטן/ לישבן או לירך? נראה לכם שאני יכולה ללכת לאחות שתלמד את הבעלול איך מזריקים? איפה קונים את המחטים? איזה צבע לקנות? (נראה לי שאני צריכה מחטים ארוכים יחסית כי אני די
). בקיצור כל מה שיש לכם להגיד לי - אשמח לשמוע. אגב הורדתי את המצגת מהטגליינז- אבל אני לא יודעת אם מונוגן זה אותו דבר כמו גונל אף. לילה טוב טלי

chompi1

New member
קודם כל המון בהצלחה

אני הזרקתי גונאל, אבל הבנתי שזה כמו להזריק מונוגון. אני רוצה לומר לך שאין כמו להזריק בבית (לבד או עם הבעל). זה נותן לך עצמאות וחוסך טרטורים וריצות מיותרות לאחיות כל יום. וסה"כ השד לא נורא כל כך. אני כבר מהזריקה הראשונה הזרקתי לבד (כלומר הבעל הזריק לבד), ואפילו בלי הדרכת אחות קודם, כי זה יצא בשבת בערב. הסתכלנו במצגת ומסמך שמסבירים איך להזריק ועשינו את זה. והיום גם הוא וגם אני מזריקים מקצועיים
. אפילו את הפרגניל (המקבילה לכוריגון) בעלי הזריק לי לטוסיק, וזה היה הרבה יותר נעים מכשהאחות עשתה זאת. אישית, אני חושבת שיותר קל ופחות כואב להזריק לבטן (אני תמיד עושה שריר בטוסיק ואז כואב לי אח"כ, אצלי לפחות, אין שרירים בבטן, אז לא כואב
). לבטן, מזריקים עם מחט קצרה כתומה (וממש לא משנה אם יש צמיגים או לא, גודל המחט הוא אותו גודל, ולשמנמנות שביננו יש אפילו יתרון, כי זה פחות כואב כשיש צמיגים. ואת זה אני אומרת לך בתור
לא קטן בעצמי
). לשאיבה את צריכה מחטים ורודים עבים. אם את רוצה בכל זאת להזריק בטוסיק, אז את צריכה מחטים שחורות-אפורות, שהן יותר ארוכות, עבור הזרקה לשריר. את המחטים את מקבלת מהאחות, ואם את רוצה את יכולה להביא את הבעל כדי שיראה וילמד. את המחט צריך להכניס במהירות ועד הסוף, ולא לפחד ולהרתע, כי אז הדקירה לא מורגשת. את החומר צריך להחדיר לאט לאט לאט, כדי שלא ישרוף, ורצוי אח"כ לעסות קלות את האיזור, זה מפחית את הכאב ועוזר לפיזור החומר. בקיצור, אני מעודדת אותך להזריק לבד, כי זה קל ונוח ולא נורא בכלל. שיהיה המון בהצלחה, טלי, ושזאת תהיה הפעם הראשונה והאחרונה שאת מזריקה לעצמך
.

לפי הוראות רופא../images/Emo91.gif

1. לצערי לןמדים להתרגל ולחיות עם הלחץ המתח וההתרוצציות. 2. הוראות להזרקה את מקבלת רק מהרופאים והם יגידו לך היכן להזריק בבטן או ישבן כלומר: בטן=תת עורי ישבן=שריר, רק מה שיגידו הרופאים. 3. בעלך יכול בהחלט להתלוות אלייך למרפאה ולראות ולקבל הדרכה קטנה מהאחות (קלי קלות) ואז יהיה לכם קל יותר. 4. אם תחליטו להזריק בבית האחות תיתן לכם מחטים מתאימים ומזרקים, אין צורך לקנות (מנסיון שלי המזרקים הקנויים לא נוחים בכלל)היא גם תסביר לכם על החומר המרוכז ועל החומר המדלל ואיך שואבים ואז מערבבים אותם יחד. לכול אמפולה יש בעצם שנים היא תסביר לכם. 5. אין קשר בין אורך המחט לגודל האשה למיטב ידיעתי בכל מקרה אם תזריקי בבטן אז דעי לך שמדובר במחט קצרה ביותר ממש באורך של ס"מ 1 אולי והיא דקה ביותר וזה בכלל לא כואב, ממליצה לחטא את המקום עם מעט בושם. 6. בהצלחה ענקית ממני ותזהרי להשבר באיזה שהו שלב תהיי חזקה ואמיצה והכי חשוב תאמיני.......זה יקרה וזה יבוא אני מבטיחה לך.

פּוֹנְג

New member
בדיוק אותו הדבר

כן, את בהחלט יכולה ללכת לאחות שתלמד את בן הזוג ואותך. פעם ראשונה אתם שניכם תסתכלו ופעם שנייה היא תסתכל איך הוא עושה. פעם שלישית לבד בבית אתם שניכם. מחטים בעיקרון מקבליםכאשר קונים את הזריקות ושם יגידו לכם איזו מחט הולכת לאיזה שימוש. ואין צורך במחט ארוכה יותר. היי שקטה
בהצלחה.

s h i r a 3 0

New member
הי טלי. אנסה לתת קצת תשובות, אבל

ההמלצה הכי טובה לדעתי היא ללכת לאחות שתראה לך ולבעלך בדיוק מה לעשות וגם תסביר לך איזה מחט מתאימה למה ותיתן לך מזרקים ומחטים. זה גם מרגיע וגם נותן בטחון. לי האחיות הראו כמה פעמים עד שהרגשתי בטוחה ובדרך כלל יש להן המון נכונות וסבלנות ורצון לעזור. המנוגון דומה לגונל ואפשר ללמוד להזריק אותו בעזרת המצגת, אבל בכל מקרה כדאי ללכת לאחות לקבל הסבר. ועוד דבר - את המנוגון אפשר לקחת בזריקה תת עורית או לשריר. יש בנות שבתגובה למנוגון מפתחות אודם וקצת נפיחות בעזור ההזרקה. אם מזריקים לשריר זה קורה פחות, אז אם זה יקרה לך כדאי לך להתייעץ שוב עם האחות, שתנחה אותך מה לעשות. זריקה תת-עורית אפשר להזריק בבטן, שזה המומלץ כי פחות כואב, או בירך (אבל צריך שיראו לך איפה). חשוב לא להזריק כל פעם באותה נקודה. ושיהיה בהצלחה,

shosha2

New member
הפסקות../images/Emo39.gif

אני כל כך מבינה אותך בכל הקשור להפסקות בטיפול. אני רק חיכיתי שהרופא ימליץ לנו לעשות הפסקה. אך כמוך הרגשתי קצת אשמה מאחר וההריון היה מטרה נעלה והנה אני שרוצה אותו כל כך מקווה לקצת הפסקה. אך מן הצד השני אם החלטתם לחזור לטיפול חשוב להרגיש ששלמים עם זה ,ואני מאמינה שעמוק בפנים את מרגישה שזה הצעד הנכון. אני עדיין לא התחלתי את טיפולי ההפריה ולכן בנושא זה איני יכולה לתרום לך , אך אני מקווה שהכל ילך חלק.

נועם@בת

New member
אין כמו הפסקה ../images/Emo3.gif

(אמרה נועם שחרטה "הפסקה" על דגלה
). הכי עדיף זה ללכת לאחות שתלמד אותך להזריק לבטן ואת בעלך להזריק לישבן שלך. ככה תהיה לך אופציה לבחור בין הזרקה מיד אהובך לבין הזרקה עצמית שהיא לדעתי הכי נוחה. האחות תלמד אתכם ותדווא שאתם עושים את זה נכון. טיפ קטן למנוגון- לחמם את הממס בכף היד או בחזיה עד שיגיע לטמפ' גוף, ורק אז לערבב. כדי שהוא כמעט ולא ישאיר סימן (יש למנוגון נטיה להשאיר סימן דמוי עקיצה). בהצלחה נועם

בולה101

New member
לדעתי בבטן.

אמר דוד הכי טוב. הכי טוב בבטן
מנסיון שלי הזרקה בישיבה, צביטה בשומנים, והופ המחט בפנים ב - 90 מעלות. רצוי ללמוד פעם ראשונה מהאחות. מאד מייגע לרוץ כל יום וחפש מי יזריק לך. גיליתי מחט יותר דקה מהכתומה- וזא מחט של מזרקי האינסולין. שווה. ד.א- מזרקים ומחטים אני מקבלת מהמרפאה שלי. בהצלחה

דנה אא

New member
ממליצה על זה

שתבצעי את הזריקה בעצמך והאחות תסתכל ותנחה אם את מבצעת כמו שצריך.

למעלה