הי!

הי!../images/Emo9.gif

יש לי שאלה. אילו הצעות יש לכם כדי לחבב את הבלט על אנשים? בפורום מוסיקה קלאסית מועלה דיון על קידומה של המוסיקה הקלאסית. ואני חושבת שזה קשור ביחד עם קידומו של הבלט. כי הבלט בעצם מורכב מיצירות קלאסיות. אני כתבתי שצריך יצירות קלילות מוכרות ונעימות. אך אילו רעיונות יש לכם כדי לקדם את הבלט והמוסיקה הקלאסית? אתם רקדנים,ורוקדים בוודאי גם בלט. לכם יש אהבה לריקוד,כולל אהבה לבלט. אך אתם בוודאי מכירים אנשים בגילכם שלא רוקדים. ושלא יודעים מהם בעצם בלט,ומוסיקה קלאסית. אילו רעיונות יש לכם כדי לקדם את הבלט והמוסיקה הקלאסית?

על איזו שאלה את רוצה שנענה???

בקשר לראשונה הייתה פה מישהי ששאלה אותנו אם אנחנו יכולים לגרום לה לחבב את הבלט..ואני עניתי לה שכל אחד מתחבר לסגנון אחר ואנחנו לא יכולים "לגרום" לה לאהוב את זה אם היא לא מתחברת לבלט!
בקשר לשאלה השנייה...אמממ להתחיל להכניס את הבלט לתוך סדר היום...להראות יותר סרטים בטלוויזיה..אולי שיהיו יותר הופעות...קצת קשה להסביר את זה..פשוט להעלות את המודעות לבלט
למוזיקה הקלאסית... אין לי רעיון איך לעשות את זה

../images/Emo51.gif

כמה שיותר רעיונות כיצד ניתן לחבב על הציבור את הבלט והמוסיקה הקלאסית. יותר בכיוון של קידום הבלט הקלאסי והמוסיקה הקלאסית בארץ. כי על לחבב בלט על רקדניות כבר דובר כאן בעבר. אני מאמינה שמי שיאהב מוסיקה קלאסית יתחבר יותר טוב גם לבלט,ולהיפך. אני בטוחה שבין הגולשים בפורום מוסיקה קלאסית ישנם גם אנשים האחראים על דברים שונים. אז ניתן לתת להם רעיונות כיצד לקדם את הבלט והמוסיקה הקלאסית. כי לכם זה נראה מובן מאליו.גדלתם כך.יש לכם דיסקים וסרטים בבית. אך יש רבים שלא נחשפים כלל לעולם כה מופלא זה. ואני רואה זאת כשאני הולכת לקונצרטים למשל. אני פשוט לא רואה הרבה צעירים. וכן,בלט בטלוויזיה זה רעיון מצויין.

Miss Pointe

New member
../images/Emo176.gifזה דבר אינדיוידואלי.

ולא צריך לקדם אותו באיזשהו אופן, שמי שמתחבר ירקוד ומי שלא לא, לא צריך לקדם אותו באף אופן כי האהבה לבלט צריכה לבוא מעצמה. זו דעתי:]

נכון שזה גם אינדבידואלי

לא באתי לומר פה שצריך להכריח לאהוב בלט,מוסיקה קלאסית וכיוצ"ב. להיפך,מי שאוהב אוהב ומי שלא אז לא. אך יש כאלו שכלל לא מכירים את הסגנון הזה. או שהתנסו בדברים שהיו להם כבדים מדיי וכיוצ"ב. ובכלל לא מכירים את הסגנון. לזה התכוונתי לקדם. ולא חס וחלילה להכריח מישהו לאהוב זאת.

Miss Pointe

New member
../images/Emo176.gifומה שאני אומרת זה,

שאם אנשים רוצים ללמוד בלט, הם צריכים לחפש את זה ולהגיע לזה בעצמם, לא צריך להכניס את הבלט למודעות של האנשים כדי שהם יאהבו את זה. הרקדנים מחפשים את הבלט, לא הבלט את הרקדנים.

תראי,אי אפשר לקדם את הבלט והמוסיקה

סתם כי אנחנו אוהבים אותם. הבלט והמוסיקה הקלאסית לא צריכים קידום,מי שבאמת אוהב את זה,ירקוד ויאזיין למוזיקה הזו. אני לא חושבת שאפשר לגרום לאנשים לפתוח את העיניים ולראות כמה זה מקסים,זה אמור לבוא כל אחד מעצמו. וסליחה אם לא הייתי ברורה מספיק

Only Dance

New member
זה משהו שהוא בתרבות...

אם אתה גדל בבית שמכבדים את זה ונותנים אפשרות לאנשים ללמוד על זה ולשמוע את זה, אז זה הולך טוב לא אומרת לאהוב קלאסית אבל לפחתו לכבד אותה ולהכיר אותה כי זה חלק מהאינטיליגצניה ידע כללי, עולמי, בנוגע ליצתירות הגדולות מכל הזמנים, אז זה או שממתחנכים לזה או שלא קאטי.

נכון

לפחות שיכירו ויכבדו. ונכון,זה קשור לתרבות שבה גדלים. אך בכל זאת,אשמח מאוד אם יותר אנשים ירגישו שהם יכולים להכיר ולהעריך את המוסיקה הקלאסית והבלט. ואולי אף לאהוב.כי זה באמת עולם מקסים. זה לא בגלל שהם התנסו בכך בצורה טובה,אך לא מתחברים או לא אוהבים. זה בגלל שהם לא מכירים. אלו שמכרים והתנסו בכך בצורה טובה(כלומר,בצורה נעימה) ולא אוהבים.זכותם.ואני בכלל לא באה לחבב עליהם את זה. זכותם לא לאהוב זאת. אך אני מדברת על כאלו שלא מכירים ולא יודעים. או שהתנסו בכך בצורה מאוד לא נעימה.

tamarbsor

New member
אני חושבת שאפשר לנסות ולקדם את הבלט

הקלאסי והמוזיקה הקלאסית (או כל סוג של אומנות לצורך העניין) דרך מערכת החינוך. האמת שעזבתי אותה די מזמן, ואני לא כל כך יודעת מה קורה בבתי הספר מבחינה תרבותית, אבל אני חושבת שיש מקום להביא לבתי ספר (או לקחת את התלמידים) יצירות בלט (כמובן מתאימות לילדים- לא ארוכות מדי ולא מסובכות מדי), כמו גם יצירות מוזיקה, ולנסות לערב את הילדים (בעזרת פעילויות שונות), ולנסות ליצור איזשהו גירוי. כמובן שמי שזה מדבר אליו יותר יתחבר יותר, ומי שלא לא. בצורה כזאת אפשר לחשוף ילדים שלא בטוח שהיו נחשפים לדברים הללו בצורה אחרת.

../images/Emo45.gif

רעיון טוב,שאני חושבת שעושים אותו. באמת יצירות מתאימות עם פעילויות שונות ,הסברים וכיוצ"ב יכולים לתרום לנושא. אך צריך לפנות גם לקהל בוגר יותר. כגון נוער וצעירים.ולא רק ילדים קטנים. אני חושבת שבלט באמצעות הסברים לפני יכול להתאים לנוער. ועלה לי רעיון. ניתן לעשות קטעי מחול וכיוצ"ב עם מפגש לפני. שבו אנשים נפגשים אחד עם השני לפני המופע,מדברים. עם כוס קפה למשל. ואח"כ מופע והסברים וכיוצ"ב. זה יכול מאוד לעזור לקדם את המחול. יסביר עליו לאלו שבכלל לא נפגשו עם עולם מופלא זה. וגם יצור מפגש חברתי. הפילהרמונית עושה קונצרטים מיוחדים לצעירים. למשל,הפילהרמונית בג'ינס. קונצרט קליל שיש בו מפגש לפני,קונצרט מוסבר,ומסיבת ריקודים אחרי. ובאמת באים לשם הרבה צעירים.

yaeltal12

New member
../images/Emo20.gif לא בדיוק מסכימה..

קודם כל- אף פעם לא הלכתי במסגרת בצפר למופע מחול או מוזיקה, רק הצגות וכד', והאמת אני לא חושבת שהבצפר צריך לקחת את הילדים לכאלה דברים. לצערי ולצער רוב אלא שבפורום מחול אחוז האנשים או הילדים לצורך העניין שמתעניינים במחול הוא ממש קטן, ואני יודעת, שאם היו לוקחים את השכבה שלי למופע מחול היו מעטים (שאני ביניהם) שהיו נהנים, וכל השאר היו פשוט סובלים, וזה היה גורר הפרעה, כעס, ענישה ובשביל התלמיד גם די טראומה. לפעמים נהגו לקחת אותי כשהייתי יותר קטנה 8-9 ככה למופעי מוזיקה, ונורא סבלתי, והיום- גם אם ישלמו לי סביר להניח שאני לא אלך.. אני די מסכימה עם עמית, אדם צריך למצוא את האהבה לזה לבדו, אי אפשר לכפות את זה עליו ובטח שלא דרך בצפר. זה הרי לא סוד שמרגע שאומרים לרוב הילדים שהולכים להצגה מטעם בצפר הם הרבה פחות יתלהבו ויתעניינו, אלא יתעסקו בעניינים שוליים שבכלל לא קשורים להצגה. ומי שלא נחשף לזה לבדו- חבל, אבל זה לא צריך לבוא על חשבון ילדים אחרים. כי למשל מכיתה של נניח 30 תלמידים שמעולם לא ראו מופע מחול, אולי 7 (ואני די נדיבה) יהנו מהריקוד והמופע עצמו, השאר או שלא יהנו או שיהנו מדברים אחרים. מקווה שהבהרתי את עצמי, יש לי קצת נטייה להתפלסף... יעל

את טועה..

לא נעים לי להגיד אבל זה לא נכון.. לקחו אותי כבר כמה פעמים מכמה בתי ספר להופעות מחול למיניהם בינהם גם בלט פעמיים ולא שמעתי כל כך הרבה שהתלוננו.. אם זאת אני לא חושבת שזה יעזור, כי הם סתם ישבו שם.. ויצפו בחוסר עניין.. אני לא חושבת שמשם תבוא הישועה.. :p

yaeltal12

New member
אולי לא לקחו.. כיף לך!!! לא פייר =[

בכל מקרה, יש הסכמה בעניין שלא ככה תבוא הישועה (ציטוט שלך חח)?

טוב שאתם אומרים זאת

לא ידעתי שזה כך. אני לא חושבת שלהכריח תלמידים לצפות במופעי מחול ,עם כל האהבה שלי לתחום,זה טוב. זה באמת לא יתרום לאהבתם לתחום. ובכלל,באופן עקרוני,אני נגד להכריח. אך אולי צריך למצוא משהו שקצת יותר יתאים להם. כגון לשתף אותם באיזושהי דרך,פעילויות וכיוצ"ב. חבל לי מאוד לשמוע על ההתעניינות הנמוכה שיש לתלמידים שלא קשורים לתחום,כלפי עולם כה מופלא זה. לא ידעתי שהמצב עגום עד כדי כך.

../images/Emo8.gifעלה לי רעיון

אולי אתם תופיעו במסיבות בביה"ס. תנסו להציע את הופעותיכם לרכזת החברתית. זה יכול להיות מאוד טוב. גם בשבילכם-תהנו מההופעה. ןגם בשביל השכבה. שיראו ריקודים קצרים ואז תהיה להם יותר סבלנות,ויראו את היופי של העיניין. .

תראי..

כאחת שתלמד השנה במגמת מחול ומכירה את בית הספר אני יודעת שלא ממש מתרשמים מכל מה שאין עליו מקצב חזק ובסטייל אמטיוי.. אפילו אמא שלי ביום הורים שהיה והבנות עשו אימפרוויזציה אמרה שזה מוזר.. שהתנועות מוזרות והן עושות פרצוף מצחיק.. ככה שאני חושבת שמחול לא ג'זי היפהופי לא תופס בקרב התלמידים ולכן ההצעה שלך לא תעזור וחבל!

למעלה